Now Reading
CLINICA LEGACY MED – RECOMANDĂRILE VERII 2022

CLINICA LEGACY MED – RECOMANDĂRILE VERII 2022

Top trend: Tratamentul transpirației și injecțiile de topit grăsimea

CLINICA LEGACY MED – RECOMANDĂRILE VERII 2022

Procedurile minim invazive continuă să fie foarte căutate și pe perioada verii. Dacă chirurgia își scade ritmul în sezonul estival din cauza temperaturilor ridicate, care fac recuperarea după intervenție greoaie, injecțiile și micile proceduri de înfrumusețare continuă să fie preferatele doamnelor și domnișoarelor ce își doresc să arate mai bine.

Stăm de vorbă cu Simona Chițac, fondator și manager al clinicii Legacy Med, care ne povestește despre tendințele actuale în medicină minim-invazivă.

Care sunt procedurile minim-invazive cele mai cerute pe perioada verii?

Toate procedurile minim-invazive sunt solicitate pe toată durata anului, dar, într-adevăr, există o paletă de intervenții care pot fi considerate sezoniere. Cea mai căutată în lunile de vară, rămâne tratamentul împotriva transpirației excesive. Este o procedură foarte ușoară, se realizează cu botox, durează 20-30 de minute și nu are efecte adverse. Injectarea cu toxină botulinică direct pe zona unde dorim să diminuăm transpirația se face fără anestezie, acul este foarte fin, iar pacientul nu simte niciun discomfort.

Procedura aceasta o fac femeile?

Hiperhidroza apare și la bărbați, și la femei. La bărbați, ea este localizată în principal la axilă și la tălpi, la femei ea se poate localiza la nivelul palmelor, axilei. Sunt mulți pacienți bărbați care vin în cabinet și ne spun: Am multe evenimente în vara aceasta și mereu se vede inestetic la cămașă când transpir. Sau la birou, în timpul unei ședinte. Ce putem face?

Se rezolvă definitiv această problemă?

Nu există o soluție definitivă. Rezultatul unei astfel de proceduri poate dura între 4 și 6 luni, în funcție de stilul de viață. Dacă persoana agreează dușurile fierbinți, saună, statul la plajă, sportul intens, atunci efectul procedurii se micșorează. Cu toate acestea, oamenii scapă de acea problemă chiar și pentru o perioadă, și asta îi face să revină mereu, multumiți.

Care este prețul unui astfel de tratament?

Depinde. În principal variază de la clinică la clinică, de la medic la medic. Dar media este de 500 de eur. Noi avem o promoție acum și tratamentul hiperhidrozei costă în cabinetele Legacy Med doar 399 eur.

Ce alte proceduri își mai fac doamnele vară?

Multe paciente se pregătesc pentru concedii și își fac proceduri corporale. Urmează perioada costumelor de baie și își dau seama că pe ici colo au depozite de grăsime de care nu au reușit să scape. Și astfel apelează la procedurile injectabile de topire a grăsimii.

Există injecții de slăbit deci?

Nu sunt injecții de slăbit. Sunt anumite substanțe care o dată injectate în straturile de grăsime, o dizolvă. Dar și acest lucru trebuie realizat din timp, înainte de concediu, pentru că se întâmplă ca grăsimea să nu dispară toată dintr-o singură ședință și atunci este nevoie de repetitivitate. Dacă grăsimea este nouă, cum o numim noi și stratul de grăsime este superficial, atunci reușim să o eliminăm dintr-o singură ședință. De cele mai multe ori, pacientele refac procedura în 2 sau 3 ședințe și în anumite zone ale corpului. Zona se inflamează o perioadă, se înroșeste, acea porțiune poate deveni chiar puțin tare, dar la final rezultatul este suficient de satisfăcător cât să nu mai conteze aceste aspect.

La ce interval se pot face aceste ședințe?

Recomandarea medicilor din clinica noastră este ca ședința de lipoliză să se facă la 3-4 săptămâni. Oricum, fiecare pacient are plan medical complet separat și personalizat, realizat împreună cu consultantul medical. Mai există situații în care pacienta poate prezenta și celulită. Atunci trebuie injectată o cu totul altă substanță care ajută mult la reducerea stratului celulitic.

Există contraindicații la ședințele de eliminare a celulitei?

În principal expunerea la soare este prima contraindicație. Dar, după cum am spus mai sus, fiecare pacient este diferit și instrucțiunile se dau în parte.

Cum trebuie pregătit tenul vara?

Sunt multe proceduri și pentru ten, este extrem de importantă protecția solară și hidratarea. Tenul în general îl reparăm în clinicile de estetică toamna, după perioada de concedii. Expunerea la soare declanșează petele pigmentare și atunci începem adevărata luptă. Tot după concedii este indicat să ne refacem și procedurile cu botox împotriva ridurilor. Dar despre acestea, vom vorbi la finalul verii, când putem detalia top trendul toamnei 2022 în procedurile minim-invazive.