Now Reading
DANA NEACȘU (dj HARRA)

DANA NEACȘU (dj HARRA)

CÂND ȘTII ÎNCOTRO MERGI, NIMENI NU TE POATE OPRI.

DANA NEACȘU (dj HARRA)

Dana, ne-ai surprins pe toți când, în plin context pandemic, ai schimbat cu totul și cu totul domeniul de activitate. Ai trecut de la lumea artistică, de la pupitru de DJ, cum te știa lumea, la conducerea unei firme cu activitate medicală. Ce te-a determinat să faci această schimbare?

M-am surpins și pe mine …

Compania a luat naștere în 2017, dar fără activitate majoră pentru că partea muzicală a primat. Pentru mine pandemia a venit ca și un push în sensul acesta. Voiam de ceva vreme să fac schimbarea, dar, nu găseam momentul potrivit. Și cum universul mereu știe când este mai bine, iată că și-a făcut treaba și de data aceasta. 

Mi-am investit toate economiile în noua afacere. Decizia a fost luată în 10 minute. Nu am cerut nimănui părerea. Spun asta pentru că știu că există oameni care, atunci când își doresc o schimbare, chiar dacă simt că este benefică lor, caută confirmare în alți oameni. 

Eu nu sunt de acord cu asta, pentru că nimeni nu poate ști mai bine ca tine ce și cât poți. Iar dacă eșuezi, e în regulă. Nu ai pierdut. Ai învățat. Ai o altă șansă de a face mai bine.

Oamenii îți pot da o părere sau un sfat, bazat pe trecutul, capacitatea și experiența lor, care nu este comuna cu a ta. De aceea, eu încurajez oamenii să își asculte în primul rând instinctul. 

Cu ce se ocupă mai exact noua ta firmă?

Compania mea se ocupă cu importul echipamentelor medicale și de protecție. Echipăm spitale, clinici, cu aparatură de care au nevoie și le asigurăm necesarul de echipamente de protecție. Mănuși, măști, combinezoane, paturi, ecografe, rmn-uri etc.

În paralel, am mai dezvoltat o ramură care se ocupă cu testările Sars-Cov2. În mare parte teste rapide antigen dar deasemnea și PCR. Spun în mare parte rapide, pentru că activitatea de bază, se desfășoară la evenimente. Mai mari sau mai mici. Echipa MedicHubb, se asigură ca toți cei care participă la orice categorie de eveniment, au un test antigen, cu un rezultat negativ. Deasemnea avem centre fixe de testare deschise în cadrul locațiilor care au nevoie. Cazinouri, restaurante, cluburi. 

Capacitatea noastră de testare este de 30.000 oameni pe zi. 

Deasemnea, capacitatea de import este de 1.000.000 pe lună.

Motiv pentru care, noi ne-am ocupat de importul testelor și echipamentelor necesare pentru Untold, Saga, Arenele Romane și nu numai în 2021. 

MUZICA ESTE HRANĂ PENTRU SUFLET

Ai abandonat de tot viața artistică? Dacă nu, cum și când reușești să le faci pe amândouă?

Muzica este prima mea dragoste. Un abandon total nu cred că va exista niciodată. A trecut în plan secund. Nu cred că va mai prima, deoarece compania necesită timp și dedicare, dar, la sfârșit de săptămână, mă bucură enorm să pot urca pe scenă. Este hrană pentru suflet. Cu toate că, iubesc și antreprenoriatul, sentimentul pe care îl am, atunci când datorită mie, oamenii au parte de bucurie, este inegalabil. 

După 3 ani de muncă titanică, compania a intrat într-o linie destul de dreaptă și asta îmi permite să acord atenție și părții muzicale.

Faptul că ești o persoană publică, te-a ajutat sau te-a împiedicat în noua afacere?

O întrebare excelentă. ha ha ha

Dacă ar fi să fac un bilanț, mai mult m-a ajutat, dar au fost și situații în care m-a încurcat.

M-a ajutat pentru că pentru oameni eram deja o figură cunoscută și asta le oferea un plus de încredere. În paralel, pentru câțiva, asta nu a oferit încredre. O fată care pune muzică, mai ales topless nu făcea sens pentru ei să se descurce într-o zonă atât de solicitantă. Din păcate oamenii încă nu au învățat să nu judece o carte după copertă. Dar asta nu m-a deranjat. Ba mai mult, mi-a făcut plăcere să le demonstrez cu timpul că s-au înșelat. Una dintre cele mai mari companii, nu-i voi da numele a refuzat colaborarea cu mine, pentru că sunt DJ. Cu toate că aveam cea mai bună ofertă și termen de livrare. Doamna care trebuia să aprobe colaborarea, a decis că o DJ-ița topless, nu poate face parte din echipa de distribuitori de echipamente de protecție. Motivația nu a fost tocmai pe placul meu, dar am mers mai departe la fel de încrezătoare.

Când știi încotro mergi, nimic nu te oprește.

Cine te-a susținut în această activitate? Cine ți-a dat impulsul inițial și cine te ajută în prezent?

Nu m-a ajutat nimeni, nu m-a susținut nimeni, nu mă ajută nimeni.

Nici nu am căutat ajutor sau susținere. Nici nu am avut timp să înțeleg sau să mă documentez, totul a fost pe repede înainte. Am învățat din mers.

Am colaboratori cu care mă sfătuiesc. Atât.

Îți amintești o situație care te-a blocat sau efectiv nu ai știut cum să reacționezi, din timpul noii tale activități?

Situații care m-au blocat, nu. Au fost situații în care nu am reușit să fac lucrurile atât de repede cum mi-aș fi dorit, dar atât. Situații care mi-au activat anxietatea, întrebarea: Oare chiar pot? Dar în antreprenoriat, sunt normale. Asta este diferența între antreprenori și restul oamenilor. Faptul că noi avem anduranță mare la stres, intuiția activă, ne asumăm și pierderea și deciziile. Decizii care câteodată sunt necesare pe loc. Nu îți dau timp de gândire. 

O femeie, poate să aibă nevoie de o zi în pat, de un plâns bun, dar mereu se va întoarce la fel sau mai puternică. 

Dacă acest context pandemic slăbește, ce face Dana Neacșu? Își continuă activitatea în domeniul medical, printr-o nouă redefinire, sau se întoarce în totalitate la viața de scenă?

Contextul pandemic va lua sfârșit. Asta este o certitudine. Eu, îmi voi continua activitatea în domeniul medical. Acum și să vreau să renunț nu mai pot. M-am îndrăgostit de această activitate și am și multe contracte de onorat. 

Din fericire se construiesc spitale din ce în ce mai multe, se renovează spitale și clinici, față de care am un angajament. 

În ceea ce privește testările Covid 19, acestea vor mai continua cel puțin 2 ani. Chiar dacă există măsuri de relaxare, virusul încă există și face victime. Trebuie să fim în siguranță. Sănătatea primează. 

DANA NEACȘU (dj HARRA)

AM AVUT DOUĂ IUBIRI: MEDICINA ȘI MUZICA

Ce alte activități ți-ar fi plăcut să dezvolți în viață și poate nu ai avut timp sau contextul potrivit?

Mi-ar fi plăcut să fiu medic. Medicina a fost prima mea opțiune ca și carieră. Doar că, din păcate, nu sunt o persoană foarte răbdătoare, iar când mi-am dat seama ce implică facultatea de medicină, am renunțat. Am avut 2 iubiri, medicina și muzica și cumva, fără să fac un plan în sensul acesta, am activat și activez în aceste zone. Ceea ce mă bucură enorm și din nou mi se confirmă că, ceea ce ne dorim, este realizabil. Trebuie doar să fii prezent în viața ta. Dacă trăiești în trecut sau în viitor, Riști să ratezi oportunități care îți pot schimba viața.

Ce gânduri ai pentru cititorii revistei noastre?

Gânduri.. 

Nu multe, ha ha ha… Cine trăiește în trecut e anxios, cine trăiește în viitor, este depresiv. Trăiți în prezent. Luați oamenii și situațiile așa cum sunt, nu cum ați vrea voi să fie, și totul va fi bine. 

Și… compania mea, vă stă la dispoziție pentru colaborări. 

Să aveți o vară minunată și să rămâneți sănătoși. Iar pentru asta, este necesar să înțelegem, că un test, vă poate salva și vouă viața dar și pe a celorlalți. Fie că sunteți vaccinați sau nu, este datoria noastră să avem grijă unii de ceilalți.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.