Now Reading
De la Farmaciști la Traineri

De la Farmaciști la Traineri

Educație pentru pacient prin sute de specialiști care fac consiliere în farmaciile din România.

De la Farmaciști la Traineri.

Dacă în urmă cu câțiva ani, Farmacistul era privit doar ca un creator de noi formule și preparate medicinale, iar farmacia asociată cu laboratorul în care se lucra doar cu mojarul și pistilul, lucrurile s-au schimbat radical în ultima perioadă.

În farmaciile din România, consilierea și sfaturile oferite de către Farmacist au devenit din ce în ce mai mult o normalitate, dar și o necesitate.

Noi, Anca și Cristina, fondatorii Pharma 2 Top de mai bine de 2 ani, suntem doi farmaciști pasionați de această profesie și de dezvoltarea pe care o putem aduce specialiștilor din farmacii, prin informare continuă, însă bazată pe metode de implementare care aduc rezultate reale.

Momentul de trecere de la farmaciști la traineri pentru farmaciști a fost acela în care am conștientizat că mii de pacienți din România pot fi impactați printr-o consiliere corectă și eficientă în farmacie.

Astfel, după mai bine de 10 ani de experiență ca farmaciști, am creat primul training online din România despre consilierea pacientului din farmacie, în care am lucrat cu peste 600 de farmaciști, asistenți și proprietari de farmacii, urmat de proiecte cu farmacii independente și cu o serie de companii farmaceutice.

Misiunea noastră este și a fost în tot acest timp să îi facem pe oameni să conștientizeze faptul că la finalul buclei afecțiune – diagnostic – medic – tratament, stă Farmacistul, omul în halat alb, care te întâmpină de fiecare dată atunci când intri într-o farmacie.

Iar din păcate, în România, puțini sunt acei oameni care cunosc și înțeleg pregătirea din spatele farmacistului, cei 5 ani de studii universitare, completați, uneori, de alți ani de studii postuniversitare.

Ani în care farmacistul studiază zeci de domenii, precum farmacologia, biochimia, imunologia, toxicologia sau fitoterapia.

Studiază, practic, medicamentul, în toate etapele lui, de la formulare până la efectele produse în organism, dar și o serie de noțiuni conexe, legate de sănătatea pacientului, prevenția unor afecțiuni și reușita actului terapeutic în sine.

Iar dorința noastră de schimbare a pornit tocmai de la aceste lucruri. Pacienții din România au dreptul să știe că un farmacist bine pregătit îi poate ajuta să administreze corect tratamentul, din toate punctele de vedere, inclusiv legat de raportarea la mese sau momentul din zi potrivit pentru administrare.

Un farmacist bine pregătit te poate avertiza cu privire la reacțiile adverse posibile ale unui medicament sau cu interacțiunile care pot să apară între tratamentul recomandat de medic și suplimente pe care le poți administra în paralel.

În plus, farmacistul îți poate da sfaturi legate de stilul de viață benefic și regimul alimentar care te poate ajuta să previi sau să tratezi anumite afecțiuni.

Dar, cel mai important, în farmacii poți întâlni un om care, cu empatie și răbdare, te ajută atunci când întâmpini o dificultate sau ai pur și simplu nevoie de cineva care să te asculte.

De aceea, scopul nostru principal cu acest proiect este să schimbăm imaginea farmaciilor din România, din locul în care se vând medicamente și atât, în locul în care, atunci când ți se eliberează un tratament, primești întreg ajutorul de care ai nevoie pentru reușita acelui tratament.

Locul în care, chiar dacă în fața ta sunt alți oameni cu diferite probleme, pentru care trebuie să aștepți, nu îți pierzi răbdarea, pentru că știi că în acel loc, sănătatea ta este pusă pe primul plan, iar omul în halat alb este acolo să îți ofere, dezinteresat, ajutorul lui.

Pentru că bucuria cea mai mare a noastră, ca farmaciști, este recunoștința oamenilor care se întorc și ne caută pentru sfaturile oferite. Oameni care zâmbesc imediat ce intră pe ușa farmaciei și ne revăd, știind că îi vom trata așa cum ne-am trata, poate, părinții sau prietenii, cu empatie, răbdare și dedicare.

Și asta doar din pasiune pentru oameni și binele lor, pentru medicament și știința care stă în spatele acestei profesii nobile, profesia de farmacist.

https://pharma2top.ro/
contact@pharma2top.ro
Instagram: pharma2top
Facebook: Pharma 2 Top
Farmacist Anca Döme, telefon 0733.454.321
Farmacist Cristina Boț, telefon 0766.198.941

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.