Now Reading
De vorbă cu Corina Munteanu, Președinte al Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România

De vorbă cu Corina Munteanu, Președinte al Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România

De vorbă cu Corina Munteanu, Președinte al Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România

Ce reprezintă, pentru tine, frumusețea?

Deoarece în 2020 am fondat PADIR – Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România, frumusețea este domeniul de activitate căruia mă dedic în totalitate. De ce? Pentru că îmi doresc o piață corectă, condusă de principii ale concurenței loiale, cu standarde înalte de calitate și servicii ireproșabile prestate clienților, aliniată la standardele europene și internaționale. De asemenea, PADIR derulează proiecte care au ca scop consolidarea reputației profesioniștilor care lucrează în beauty și promovarea meseriilor din domeniu în rândul tinerilor instituționalizați sau proveniți din medii defavorizate. Încercând să păstrez tema revistei, pentru că frumusețea poate fi regăsită în orice, în artă, muzică, natură, gusturi, suflet, fapte, bunătate sau compasiune, făcând referire la frumusețea fizică, aceasta este ceea ce oferă plăcere simțurilor dar mai ales privirii.

Cât de important este aspectul fizic în societate?

Aspectul fizic joacă un rol crucial în modelarea unei persoane, a stării de bine, a încrederii în sine, a demnității și a sănătății acesteia. Este motivul care te determină să menți un stil de viață sănătos, care include activitate fizică regulată, un regim alimentar corect, un somn echilibrat și vizitele la salonul de înfrumusețare. Dorința de a avea un aspect fizic plăcut ajută la prevenirea bolilor grave precum obezitate, diabet sau boli ale inimii, boli cronice care pot avea un impact semnificativ atât asupra persoanei cât și asupra societății în ansamblu. Este demonstrat în diferite studii, că un aspect fizic plăcut previne bolile mintale prin reducerea stresului și a anxietății și ajută la creșterea stimei de sine conducând invariabil la creșterea productivității și la bunăstarea persoanei, fie că o raportăm la o comunitate sau la societate în general. Atenție însă, vorbim doar de stadiul de prevenție, nu și de tratament.  În pandemie, s-a demonstrat că, serviciile de înfrumusețare nu sunt doar un moft, ci o necesitate care are strânsă legatură cu starea de bine a individului. Tocmai de aceea, aspectul fizic ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea, inclusiv ONG-uri, guvern și alte autorități care ar trebui să înteleagă importanța promovării sănătății preventive și a wellbeing-ului în general.

Crezi că procedurile estetice reușesc să schimbe lumea?

Da, procedurile estetice reușesc să schimbe lumea. Atunci când sunt absolut necesare (motive care țin de sănătatea individului) sau atunci când ele reprezintă cheia fericirii a unei persoane, schimbă lumea în bine, iar argumentele sunt cele de la întrebarea anterioară: starea de bine a individului, stima și încredea în sine.  În schimb, dacă ne raportăm la creare de stereotipuri, dacă apelăm la aceste proceduri doar pentru că sunt la modă, fără să ținem cont de trăsăturile native, atunci lucrurile se schimbă la 180 de grade prin crearea de complexe și frustrări, atât la nivel de individ, cât și la nivel de comunitate sau chiar de societate.

Ai apelat până acum la intervenții estetice?

Da, am intervenții estetice, care fac parte din categoria celor necesare pentru îmbunătățirea sănătății. Nu au fost necesare dintotdeauna, nevoia a apărut o dată cu trecerea timpului, iar curajul l-am căpătat în pandemie, atunci când am avut timp suficient să acord atenție sporită acestui aspect.

Crezi că rezultatele satisfăcătoare, obținute cu ajutorul medicului estetician pot schimba viața pacienților?

Cu siguranță, da! Dacă ai încercat orice altă alternativă și nu ai obținut rezultate, dacă rezultatul obținut în urma unei intervenții estetice este conform așteptărilor tale, nu are cum să nu se reflecte în activitatea ta zilnică. Începi să te iubești, sau să te iubești mai mult, îți place de tine, ai încredere în tine, simți că poți schimba la rândul tău lumea. Dacă nu se reflectă, înseamnă că nu ai identificat corect nevoia, înseamnă că intervenția nu era necesară și atunci nici nu are puterea de a-ți îmbunătății starea de bine și implicit interacțiunea ta cu societatea.

De unde crezi că au pornit toate miturile despre procedurile estetice și profilul pacienților?

Trăim într-o lume foarte dinamică, cu o nevoie de schimbare permanentă. Ziua nu pare să mai aibă 24 de ore, iar noi nu mai reușim să fim mulțumiți în totalitate de rezultatele obținute. Și atunci, căutăm vinovați. Mă uit în anturajul meu și realizez faptul că nu sunt mulți cei care au înțeles că procedurile estetice nu sunt recomandate tuturor. Nu sunt interesați de riscuri, de beneficii sau de efectele adverse, de efortul psihic necesar și nici măcar de recuperarea post intervenție. Important este să o facă, pentru că asta îi va schimba viața. Apoi, faptul că aceste intervenții nu sunt personalizate, făcând ca trasăturile, care ar trebui să fie diferite de la o persoană la alta, să semene atât de bine între ele, cred că au condus la formarea unor idei preconcepute despre procedurile estetice și genul de pacienți care apelează la ele.

Îți dorești o intervenție pe care momentan ți-e teamă să o faci?

See Also
Tabya Lashes

Nu. Din punctul meu de vedere, intervențiile nu ar trebui comandate sau amânate de teamă. Eu nu îmi doresc interventii, le fac doar dacă este necesar în sensul în care îmi este afectată sănătatea. Am norocul să cred despre mine că sunt frumoasă nativ, nu am simțit niciodată o nevoie de înfrumusețare care să mă determine să apelez la chirurgia estetică. Bineînțeles că, cu timpul, începe să apară nevoia, dar pentru moment, încă apelez la proceduri non-invazive cum ar fi liftingul nonchirurgical sau diferite proceduri de slăbit realizate în saloanele de înfrumusețare.

Trendurile în frumusețe…sunt un mit sau doar o inspirație pentru pacienți?

Trendurile în frumusețe, cu siguranță, nu sunt doar un mit. Ele există, așa cum există și trendsetteri. Important de reținut este faptul că ele se schimbă cu o viteză uluitoare, tocmai de aceea, decizia de a fi la modă cu tot ceea ce este în trend, trebuie să fie una foarte bine gândită. Sprâncenele, de exemplu, s-au purtat foarte masculine, groase. Multe doamne au apelat la procedura de micropigmentare, chiar dacă forma aceasta nu se potrivea cu trasăturile native. Acum nu se mai poartă forma masculină iar pentru schimbare trebuie să apeleze la câteva ședințe de îndepărtare cu laserul, ședințe care, dacă nu sunt realizate de un profesionist foarte bine pregătit pot lăsa cicatrici pe viață. Deci întrebarea care ar trebui să își facă loc în mintea fiecăruia atunci când decide să fie în trend este: eu chiar am nevoie de schimbarea aceasta?

Cât de mult a contat pentru tine înfățișarea, de-a lungul timpului?

Sunt antreprenor de la vârsta de 19 ani și la început am activat în domeniul mass-media și publicitate, înființând o agenție de publicitate al cărei produs principal era o revistă. Aveam întâlniri cu oameni de afaceri foarte importanți, CEO, directori de marketing, etc. Bineînțeles că acordam o atenție sporită aspectului. Societatea în care trăim pune o greutate mare pe etichetă, etichetă la care contribuie semnificativ și aspectul fizic dar și înfățișarea, inclusiv stilul vestimentar, comportamentul și bagajul de cunoștințe. Am să recunosc că, o parte dintre reușitele de atunci, le-am pus pe seama aspectului și a felului în care mă prezentam la întâlniri. Și asta pentru că, chiar dacă vârsta trăda faptul că nu am experiență suficientă, totuși lumea alegea să lucreze cu mine. Imaginea de profesionist, îngrijit și atent la detalii, a compensat lipsa de experiență.

Ce mesaj ai vrea să transmiți femeilor, sfat care le-ar putea schimba viața?

Să aibă încredere în propriile puteri dar să nu uite niciodată de puterea rujului roșu. Simți că ești la capătul puterilor, că  nimic din ceea ce faci nu are un scop sau o finalitate? Serviciile de înfrumusețare sunt răspunsul. Timpul petrecut într-un salon de înfrumusețare te va destinde, este locul în care de cele mai multe ori refulezi ca la psiholog, în care povestești o parte dintre secretele tale sau trăirile de zi cu zi, este locul în care frumusețea ta este pusă în valoare și locul de unde pleci cu sentimentul de împlinire ridicat la cote maxime. Vei descoperi cât ești de frumoasă, vei avea încredere în tine și viața ți se va schimba. Apelați la ședintele de răsfăț din saloanele de înfrumusețare cât mai des cu putință, pentru a redescoperi stima de sine și încrederea în propriile puteri.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.