Now Reading
Despre secretele unui implant de păr reușit, cu Simona Chițac, Managerul clinicii Legacy Med

Despre secretele unui implant de păr reușit, cu Simona Chițac, Managerul clinicii Legacy Med

Unii fac referire la păr ca la podoapa capilară. Nu toți oamenii se pot bucura de un păr bogat și sănătos pe parcursul vieții, ba mai mult, unora părul le cade și dispare treptat, în timp ce alții nu s-au bucurat niciodată de un păr foarte des.

Stăm de vorbă cu Simona Chițac, deținatoarea unei clinici de medicină estetică din capitală, care, printre serviciile oferite pacienților săi a inclus și implantul de păr. Mai mult chiar, aceasta a reușit să introducă în România o inovație în rândul implantului de păr, cel realizat special pentru femei, fără a tunde părul pacientei.

Despre secretele unui implant de păr reușit, cu Simona Chițac, Managerul clinicii Legacy Med

➤ Spuneți-ne mai întâi dacă există mai multe tipuri de implant de păr și ce anume poate găsi un pacient interesat în clinica dvs.
De-a lungul timpului, s-au dezvoltat mai multe tehnici de a transplanta părul, fiind foarte diferite metodele de recoltare a grefelor, zonele de recoltare, instrumentele și modul de implantare. Ca orice domeniu, și implantul de păr a trecut prin nenumărate evoluții și în prezent, cele mai cunoscute metode sunt FUE (follicular unit extraction) și DHI (direct hair implant). Ca în cazul oricărei intervenții medicale, există protocoale precise și multe clinici și-au specializat medici cu echipe de tehnicieni pentru a optimiza întregul proces de recoltare a grefelor și de implantare a acestora în zonele primitoare.

➤ Care este profilul pacienților care apelează la această procedură în clinica dvs?
Este evident că în momentul de față, majoritar pe orice piață de implant de păr, la nivel regional, național, internațional, pacientul uzual este de sex masculin, în general peste 30 de ani și cu un nivel de educație peste medie, cu un self esteem ridicat. Ceea ce am reușit noi să aducem în plus față de celelalte clinici din România este implantul de păr pentru femei.

NOU! IMPLANTUL DE PĂR PENTRU FEMEI

➤ Am auzit de femei care au făcut implant de sprâncene, dar foarte rar de femei care au făcut implant de păr. De ce v-ați riscat într-un domeniu în care pacientul este aproape inexistent?
Întradevăr, recent a apărut nevoia femeilor de a face implant de sprâncene. Dar atenție, această procedură a apărut tot în urma unei tendințe mondiale prin care femeile își tatuau sprâncenele, acest lucru dăunând în timp firelor de păr din sprâncene. La fel, industria genelor false, uneori puse prost sau în exces, au afectat foarte mult geana, sprânceana naturală, proprie. Și astfel, s-a creat un serviciu necesar – implantul de gene și sprâncene, pe care îl fac și specialiștii noștri în clinica Legacy Med. În ultimii ani, industria extensiilor de păr face ravagii printre femei, și când spun ravagii, mă refer fie la efecte, și am văzut cazuri în care femeile au rămas efectiv fără mare parte din propriul păr, fie la modă, la tendință, când femeile cu păr bogat, voluminos, au dat tonul și majoritatea își doresc acest efect de supra volumizare. Deși implantul de păr pentru bărbați există de zeci de ani, a trebuit ca specialiștii să descopere noi modalități și tehnici de implantare, astfel încât să poată beneficia de acest serviciu și femeile, care bineînțeles că au exclus din start varianta de a fi tunse în vreun fel.

➤ Adică pacienta vine cu părul ei și pleacă cu părul ei și în plus?
Pacienta vine cu părul ei și pleacă tot cu părul ei, doar că peste 3 luni se văd primele semne reale ale implantului făcut. Prin această metodă DHI, se recoltează grefele tot din părul pacientei, dintr-o zonă cu proprietăți specifice și se implantează grefele pe cărări sau în zonele cu densitate redusă. Se poate obține un efect cu până la 30% mai mult volum, primele rezultate fiind vizibile în câteva luni de la intervenție. Dacă pacienta nu dorește ca cei din jurul ei să știe că a făcut această intervenție, ei nu își vor da seama atunci. Pentru că pacienta vine, face procedura și de a două sau a treia zi își poate relua activitățile obișnuite.

➤ Este o procedură meticuloasă, cât durează o astfel de intervenție?
O astfel de intervenție poate dura între 3-5-6 ore, depinde foarte mult de pacient și de nevoile sale, nu numai de numărul de grefe implantate. Operația este făcută de un medic specializat pe implant de păr și echipa sa de tehnicieni. În momentul de față, clinica Legacy Med lucrează cu cei mai buni medici specialiști din Turcia, care au la activ mii de pacienți mulțumiți din toată lumea.

Despre secretele unui implant de păr reușit, cu Simona Chițac, Managerul clinicii Legacy Med

➤ Cât costă o astfel de intervenție? Diferă prețul la bărbați și femei?
Prețul diferă întradevăr în funcție de metoda aleasă de implantare și de numărul de grefe necesar. În lunile acestea de primăvară-vară, am introdus o promoție excelentă, cu prețuri între 1450 – 2910 eur, în această sumă fiind incluse transport și cazare pentru pacienții din toată România sau Europa. În urmă consultației online pe care o realizăm, se stabilește exact metoda potrivită fiecărui pacient și prețul specific.

➤ Intervenția o realizați aici, sau în Turcia?
Medicii noștri care realizează implantul de păr sunt medici turci, lideri în domeniul lor. Suntem pregătiți să oferim acest tip de intervenție și în București, cu aceeași echipă, dar în actualul context pandemic, cel puțin o perioadă, implantul de păr, sprâncene sau barbă le realizăm la cabinetul Legacy Med din Istanbul. De îndată ce politica zonală ne va permite, acest serviciu va fi oferit fără probleme de echipa noastră de medici din București.

➤ Unde vă pot găsi pacienții interesați de mai multe detalii?
Noi suntem în contact direct continuu cu pacienții noștri, fie prin intermediul rețelelor de socializare, Instagram și Facebook, Legacy_med, fie telefonic / pe whatsapp la numărul nostru 0040799966698. Website-ul, www.legacy-med.ro, există în 5 limbi străine, fiind ușor accesibil cetățenilor din întreaga lume.