Now Reading
Despre tinerețe fără bătrânețe cu Ioana Dichiseanu

Despre tinerețe fără bătrânețe cu Ioana Dichiseanu

Ioana Dichiseanu

Despre tinerețe fără bătrânețe cu Ioana Dichiseanu

Ești una din femeile care și-au păstrat naturalețea și o frumusețe aparte. Ce ritualuri de beauty ai?

Nu m-am considerat niciodată o femeie frumoasă. Naturală sunt pentru că nu am nici o intervenție estetică… Ba chiar am renunțat și la vopseaua de păr de aproape trei ani?! Nu am un ritual în mod deosebit. Sunt atentă la produsele de îngrijire a pielii și de make-up, mă demachiez întotdeauna înainte de culcare și aplic un serum, o cremă hidratantă pentru ten și o cremă pentru conturul ochilor.

O dată cu înaintarea în vârstă, multe femei apelează la estetician pentru a-și ascunde ridurile. Ce părere ai despre acest lucru?

Sunt conștientă că trăim într-o lume în care perfecțiunea fizică este pe primul plan. Pentru mine contează mai mult să știi să îmbătrânești frumos, să îți accepți vârsta, dat fiind faptul că nimeni nu este scutit de acest lucru. Deocamdată, privind felul în care au înaintat părinții mei în vârstă, nu prea mă sperie trecerea anilor.

Când a venit pe lume copilul vostru drag, ca orice mamă, ai avut și multe nopți nedormite. Ai apela la procedura de estompare cearcăne cu acid hialuronic?

Sunt cam temătoare în ceea ce privește procedurile de orice fel, dar poate că aș fi tentată să încerc la un moment dat.

Mama ta este recunoscută ca fiind de o frumusețe răpitoare. Ce îți amintești din copilaria ta despre acest aspect? Cum se îngrijea mama ta și ce sfaturi ai preluat?

Mama a fost și este un model pentru mine din acest punct de vedere. Nu îmi amintesc să o fi văzut vreodată neîngrijită sau să nu își găsească timp pentru a se aranja. Ca orice fiică, am încercat să o copiez. Cel mai prețios sfat pe care mi l-a oferit pe acest plan a fost să fiu tot timpul „pusă la punct”. Astfel îi place să se exprime.

Cum arată o zi din viața Ioanei Dichiseanu?

O zi nu seamănă cu alta… Am perioade în care se aglomerează foarte multe lucruri: fie pe plan artistic, fie pe alte planuri… Îmi încep ziua cu o cafea, încep să pregătesc micul dejun (dacă nu este Adi mai rapid decât mine) și apoi începe ziua cu adevărat. Cea mai importantă, în fiecare zi, din secunda în care s-a născut, este Anastasia. Ea este bucuria vieții mele.

Care crezi că este relația corectă între o femeie și medicul estetician?

Cred cu tărie că un medic estetician cu adevărat profesionist, trebuie să întrunească trei mari calități: să cunoască medicina generală în adevăratul sens al cuvântului, pentru a recunoaște și eventualele probleme de sănătate ale pacientei, să devină prietenul sau amicul ei și, nu în ultimul rând, să fie un artist. Tot ceea ce ține de latura esteticii, înseamnă artă. Medicul trebuie să știe exact cât, cum și unde să intervină pentru a fi totul perfect.

Cum crezi că va fi femeia Ioana Dichiseanu peste 20 de ani?

Dacă m-ar fi întrebat cineva acum 20 de ani, aș fi răspuns cu mintea pe care o aveam la 15 ani. Și răspunsul meu de atunci nu avea nicio legătură cu ceea ce trăiesc acum. Cred că peste 20 de ani voi fi o femeie cu mai multă experiență de viață, trecută prin mai multe situații, bucurii, tristeți… și, probabil, cu ceva mai multe riduri sau fire albe. Deocamdată nu am nici unul?

Despre tinerețe fără bătrânețe cu Ioana Dichiseanu

Îți este frică de bătrânețe?

Nu îmi este teamă de ideea de a îmbătrâni, doar că mă sperie problemele de sănătate pe care le generează vârsta, uzura corpului, supărările care lasă urme. Există probleme pe care le putem corecta – prin intermediul esteticienilor, probleme pe care le putem evita sau doar amâna – printr-o alimentație sănătoasă, dar cele de ordin psihic sau emoțional, la un moment dat, își vor pune amprenta pe organism.

Ce sfat ai pentru tinerele din zilele noastre? Care ar trebui să fie relația lor cu oglinda?

Am trecut și eu prin perioada adolescenței în care aveam sentimentul că nu arăt întotdeauna așa cum îmi doresc. E important să te cunoști, să privești un prieten în clipa în care te uiți în oglindă, nu un dușman. Și respectul de sine este important. Nu mă refer la egoism sau egocentrism, doar că sunt momente când trebuie să te gândești și la propria persoană. Trebuie să îți placă ție de cel/cea pe care o vezi în oglindă, nu altcuiva.

Gânduri pentru cititorii noștri.

Să fie împăcați cu ei înșiși, atât fizic cât și emoțional. Să fie pentru ei cei mai buni prieteni, pentru că la finalul zilei, nu te ai decât pe tine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.