Now Reading
Dr. MOSTAFA ISMAIL

Dr. MOSTAFA ISMAIL

Investiții private de top în medicina din România

Dr. MOSTAFA ISMAIL a absolvit Facultatea de Medicină din Cairo, cu rezidențiat la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara.

Dr. MOSTAFA ISMAIL a urmat și studiile postuniversitare de doctorat la Facultatea de Medicină din Sibiu și supraspecializare pe fertilizare in vitro la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca. De atunci și până în prezent, medicul Mostafa Ismail a continuat în educația sa, prin participarea permanentă și continuă la congrese, cursuri și workshopuri internaționale, iar în paralel a investit și a dezvoltat (până acum) două clinici private în partea de Vest a României, lansând lanțul de clinici Afrodita.

Deși ocupat mereu peste măsură, a găsit timp să stea de vorbă cu noi și să ne împărtășească din gândurile și acțiunile sale.

■■ În ce an ați venit în România și ce anume v-a determinat să rămâneți aici?

Am venit în 2012 și m-am înscris la o bursă de masterat în ginecologie și obstetrică. Între timp, în anul IV de rezidențiat, m-am căsătorit și mi-a dat Dumnezeu cel mai frumos copil. Mi-am făcut familie aici și am rămas. Am considerat mereu că România este țara mea și nu m-am simțit străin în niciun fel.

■■ Când v-ați decis să investiți în medicină și când ați deschis cele două clinici?

Am știut dintotdeauna că viața mea va rămâne medicina și că pot construi ceva altfel. Am vrut să ofer pacienților standarde înalte în serviciile medicale, cu prețuri accesibile. Suntem relativ noi pe piață, dar cu o echipă cu multă experiență.

■■ Dr. MOSTAFA ISMAIL ați știut din start cum vor arăta și ce servicii vor oferi aceste clinici sau v-ați adaptat pe parcurs?

De la început am vrut să elimin fuga și deplasările pacienților dintr-o parte în alta și am vrut să ofer servicii integrate. În același loc, în aceeași clădire, să găseasca tot. Din grija pentru sănătatea pacienților noștri, ne implicăm nu doar în rezolvarea problemelor de sănătate existente, ci și pe partea de prevenire a acestora, astfel axându-ne și pe screeningul preventiv. Principiul după care ne ghidăm la Clinica Afrodita este simplu: pacientul să se simtă în largul lui și în siguranță deplină pe perioada vizitei în clinică. Îngrijirea profesională și comunicarea interumană, bazată pe apreciere și respect, sunt esențiale în clinica noastră. Încă de la început am dorit să oferim servicii medicale de înaltă calitate cu ajutorul echipamentelor de utimă generație și prin colaborări cu medici de specialitate.

■■ Deși sunteți om de afaceri, continuați să vă specializați în țară și străinătate. Tocmai v-ați întors de la un curs. Puteți să ne spuneți despre ce este vorba?

Eu fac foarte multe cursuri și online, în contextul pandemiei, dar cel mai eficient curs rămâne cel făcut în stilul clasic, cu prezența. Multe femei sunt nemulțumite fie estetic, fie patologic. M-am supraspecializat în estetică cu un curs care s-a desfășurat în Munchen, despre PRP în zona genitală, partea estetică fără efecte secundare, injectare de celule STEM în anumite zone etc. Spre exemplu, vaginita atrofică, durerile în timpul actului sexual, toate pot fi tratate în moduri cu totul și cu totul noi. Un alt curs excelent a fost la Atena, Îl consider cel mai important pe ginecologie estetică, atât din punct de vedere al procedurilor chirurgicale, cât și sub formă de prezentare și funcționare a aparatelor specifice. Am învățat să fiu peste așteptările pacientelor, după ce aflu nemulțumirea lor.

■■ Dr. MOSTAFA ISMAIL cum percep femeile serviciile de estetică genitală? Ele sunt cele care vă solicită astfel de servicii sau le fac la propunerea dvs.?

Sunt două tipuri de pacienți: cei care au o problemă de self-confidence și cei care au o problemă patologică. Informațiile în România despre ginecologia estetică sunt extrem de reduse, pacientele sunt slab informate, nici măcar nu știu că problema lor are rezolvare, le este rușine să vorbească despre asta, etc. Dar există interes: cum să arate estetic mai bine, cum să fie partenerul mai mulțumit, cum să fie ele însele mai satisfăcute de ele și de viața intimă. Sunt paciente care întreabă direct, sunt altele care vin crezând că au o problemă gravă, nerezolvabilă, dar vin cu speranță. Spre exemplu, multe cred că e normal să rămână așa după o sarcină: cu pierderi de urină, tăiate inestetic etc. Nu există educație sexuală sau ginecologică. Deci în proporție de 80% noi, ca medici, le informăm că ar putea face diverse intervenții, iar ele se decid să facă aceste proceduri.

■■ Sunt româncele interesate de serviciile de estetică genitală? Cum se plasează aceste servicii în România față de Europa?

Sunt interesate în măsura în care devin conștiente că există soluții. Este o informare foarte redusă în România pe aceste teme, deși interes din partea pacientelor există. Prejudecățile și lipsa culturii se vor reduce cu siguranță în perioada următoare. Este o chestiune de evoluție.

■■ Care este cea mai frecventă procedură de estetică genitală?

Cea mai frecventă procedură pe care o efectuăm este reparația perineului după naștere, nemulțumirile din timpul actului sexual (fie durerile, fie faptul că femeia nu poate ajunge la orgasm, deci insatisfacția), pierderile de urină, defectele inestetice (labii asimetrice sau prea mari) etc. Mulți medici din domeniu repară aceste probleme în mod clasic, fără să aibă simțul estetic al zonei intime. În aceste supraspecializări am învățat și despre așteptările pacientelor, așteptări de multe ori nespuse.

■■ Care este segmentul de vârstă care apelează la aceste servicii?

Vârsta este variabilă. La tinere în general reparăm malformații, un vagin fără col poate. Segmentul 18-30 vin cel mai frecvent cu labiile inegale, cu atrofie vaginală, etc. Apoi este segmentul femeilor care au problemele specifice nașterii și trebuie să reparăm perineul după o naștere naturală, spre exemplu.

■■ După dvs., ce procedură de estetică medicală genitală ar trebui să fie făcută de orice femeie?

Orice femeie trebuie să aibă o viață sexuală normală. Când există o problemă, oricare ar fi natura ei, trebuie intervenit. În funcție de natura problemei sau a nemulțumirii, se găsesc procedurile potrivite.

■■ Ce specializări au medicii clinicii Afrodita?

Medicii din clinicile Afrodita sunt specializați ORL, urologie, pediatrie, endocrinologie, dermatologie, ginecologie, dar avem și laborator de analize care funcționează în clinică. Am format un circuit total și complex, cu prețuri accesibile pentru oamenii din zonă și nu numai.

■■ Care sunt planurile de extindere ale Clinicii Afrodita?

Avem în plan o maternitate, un centru de fertilizare in vitro și un centru imagistic.

■■ Dr. MOSTAFA ISMAIL cine este persoana care v-a susținut cel mai mult în cariera aleasă?

Toți colegii din clinică m-au susținut. Suntem ca o familie care avem un scop comun și ne străduim maxim să oferim servicii profesioniste și confort maxim pacienților. Apoi toată familia mea m-a susținut, iar copilul meu mi-a dat puterea de a lupta pentru acest proiect.

■■ Gânduri pentru cititorii revistei?

Am venit în România și am ales să rămân. Dar m-a dezamăgit faptul că femeile nu sunt respectate, multe muncesc peste măsură, se ocupă și de copii, fac și mâncare, au grijă și de familie și au și servicii epuizante. Cu toate astea, de multe ori ele nu găsesc respectul și înțelegerea cuvenită din partea partenerilor de viață, care le dezvoltă complexe și uneori se transformă în probleme reale. Le doresc din inimă femeilor să aibă mai multă grijă de ele, să se respecte, să nu își piardă încrederea în ele, pentru că fără ele umanitatea s-ar pierde.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.