Now Reading
Dr. Renert Gad

Dr. Renert Gad

Un nume de rezonanță în medicina estetică din România

Dr. Renert Gad: Majoritatea oamenilor știu deja să se documenteze, o fac destul de bine și reușesc să înțeleagă noțiuni complexe ale unor proceduri.

Sunteți un nume de rezonanță în medicina estetică din România. Când a început cariera dvs. în domeniu și de ce ați rămas în România?

Mereu am vrut să fiu medic, încă din copilărie, am venit în România după ce am finalizat serviciul militar în Israel pentru a studia medicina. Am fost primit foarte frumos iar după terminarea studiilor din motive economice am hotărât să rămân și să încerc să mă specializez aici fiindcă transferul înapoi în Israel era imposibil d.p.d.v. economic. A fost cea mai bună decizie pe care puteam s-o fac la momentul respectiv. Deja la începutul studiilor eram cu 4 ani mai mare decât colegii mei iar dacă mă întorceam în Israel pierdeam încă 2-3 ani poate chiar mai mult.

Cât timp a durat să vă creați o clinică stabilă, cu o echipă puternică așa cum o aveți acum?
A durat mulți ani, nu numai de studii și practică însă și de încercări dificile de a ridica o clinică boutique, nișată pe tramente minim invazive, promovarea acesteia prin reviste și tv… mergând împotriva sistemului îmbătrânit și archaic al conducătorilor specialității noastre, fiind printre primii care a deschis o asemenea clinică încă din timpul rezidențiatului.
Astăzi, după 13 ani, sunt sute de asemenea clinici… mă bucur că am putut fii printre deschizătorii de drum în acest domeniu.
Astăzi, mă axez mai mult pe înaltă performanță în chirurgia estetică și încerc să dezvolt clinica în această direcție.

Care este procedura estetică preferată a Dr. Renert Gad?
Se schimbă mereu în funcție de interesul meu la momentul respectiv, mereu învăț și schimb tehnici și proceduri. Acum de exemplu sunt fascinat de chirurgia endoscopică faciala, mă chinui de câțiva ani s-o dezvolt, neavând nici un îndrumător apropiat, acest domeniu fiind destul de neglijat în specialitatea noastră… de aceea îmi place să-l dezvolt în pași mici și mă bucur enorm când văd că am rezultate din ce în ce mai bune.

Dr. Renert Gad ce ne puteți spune despre chirurgia estetică endoscopică?
Mi se pare un domeniu fantastic!!! Această Invenție minunată, camera video ce intră prin incizii micuțe și poți lucra în interior, la distanțe foarte mari față de punctul de intrare ne oferă niște posibilități inimaginabile !
Acum o folosesc pentru a ridica fruntea, sprâncenele, tâmplele, colțul ochiului și etajul mijlociu al feței prin câteva incizii micuțe sub păr… Rezultatele fiind extrem de stabile iar timpul de recuperare foarte scurt.
Îmi oferă posibilitatea de a corecta diverse complicații post operatorii mai ales la nivel peri-ocular fără sa fac nici o incizie la acel nivel… mi se pare incredibil, iar mă simt că am atins abia 2-3% din ce se poate face cu acest instrument minunat.

Pacientele dvs. vin din toată Europa. Cum reușiți să vă promovați în afara României?
Nu prea mă mai promovez deloc în ultimii ani. M-am promovat intens în trecut, a fost suficient pentru a crea o bază largă de pacienți și să mi se adreseze prin recomandare. Am destul de multi pacienți din afara României care au văzut rezultatele prietenilor lor și au venit în România să se opereze. În viitorul apropiat o să am un coordonator special doar pentru acești pacienți având în vedere sporirea confortului lor într-o țară străină.

Dr. Renert Gad


Mereu sunteți la curent cu inovațiile din medicina estetică. Una dintre ele este lipoaspirația HD cu ultrasunete și plasmă. Cum este primită această intervenție în momentul de față? Care sunt avantajele față de lipoaspirația clasică?
Lipoaspirația a fost printre primele operații pe care le-am făcut, chiar de la începutul carierei am investit în ultima tehnologie în domeniu (în 2009 era Aqualipo-lipoaspirație cu jet de apă) și am observat ce diferență mare poate face o asemenea tehnologie – timp de recuperare mai mic, riscuri mai mici, rezultate mult mai bune etc…
În urmă cu 2 ani am hotărât să fac un mare upgrade și să abandonez Aqualipo în favoarea lipoaspirației cu ultrasunete (VASER) combinată cu Plasma și radiofrecvență.  Sunt 3 surse de energie care pur și simplu revoluționează rezultatele în acest domeniu. Poți modela corpul ca un sculptor, cu o precizie fantastică iar excesul de piele rămas la unele persoane nu mai reprezintă un impediment. Nu se compară cu nici o altă procedură din gama lipoaspirației este cu totul și cu totul altă intervenție.
Lipo HD cu Vaser si J-Plasma este primită cu mare entuziasm fiindcă oamenii urmăresc tot ce se întâmplă în America, Brazilia, America de Sud și vor tot ce este nou. De menționat este faptul că procedura este destul de complexă față de o lipoaspirație obișnuită iar costurile sunt pe măsură, de cel puțin 3-4 ori mai mari.

Care este profilul predominant al pacientului doctorului Renert Gad?
Este greu de spus! Am pacienți cu vârsta cuprinsă de la 18 ani până la 80 de ani…. Adesea se intersectează în sala de așteptare pacienți cu diferență mare de vârstă între ei și se uită unul la celălalt întrebându-se “ce caută acest om aici?”
Concluzia mea este că fiecare dintre noi dorește să arate un pic mai bine, indiferent de vârstă.

Cum vedeți medicina estetică din țara noastră, raportată la liderii mondiali ai medicinei estetice?
O văd în creștere față de vest, fruntași fiind rușii iar noi nu suntem cu mult în urmă. Nu vorbesc neapărat de calitatea serviciilor pe piață însă mai mult de cererea mare la orice vârstă față de țările din vestul Europei.
Cu timpul și calitatea se va alinia la cerere, sunt convins de acest lucru.

Care sunt așteptările pacienților din România față de pacienții din alte țări europene? Există o educație a pacientului? În așteptări, în cerințe?
Datorită minunatului internet, pacienții se autoeducă… nu mai poți ca medic să educi un pacient care a citit de 6 luni tot ce a găsit despre o intervenție. Poți în cel mai bun caz să-i faci ordine în noțiunile pe care le știe deja și să încerci să desființezi cu mare dificultate pe cele care nu sunt adevărate. Este mult mai greu ca înainte când oamenii te ascultau și nu aveau alte sute sau mii de păreri on line.
Pe de altă parte, majoritatea oamenilor știu deja să se documenteze, o fac destul de bine și reușesc sa înțeleagă noțiuni complexe ale unor proceduri care dacă  trebuia să le explic eu nu știu dacă aș fi reușit.
Nu prea mai există diferență între pacienții români sau cei occidentali, au resurse vaste prin care se documentează și acest lucru s-a globalizat ca și mute altele.

Gânduri pentru cititorii revistei noastre? 
Sper că v-a plăcut acest articol, eu și colegii mei chirurgi plasticieni din România facem această meserie din pasiune și iubim să vă arătăm din când în când o mică parte a vieții noastre profesionale. Țineți minte și folosiți discernământul propriu când alegeți un medic, căutați și întrebați ce specialitate are, ce grad, unde a fost școlit și de cât timp este medic specialist sau primar…. Este răspunderea voastră să întrebați aceste lucruri!!! Nu mergeți cu ochii închiși la medic. Țineți minte: Nu tot ce este nou e bun și nu tot ce este vechi e prost!
Vă doresc un an nou fericit!!!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.