Now Reading
Experiența mea la cea de-a 24-a ediție IMCAS Paris

Experiența mea la cea de-a 24-a ediție IMCAS Paris

– știință bazată pe dovezi –

Experiența mea la cea de-a 24-a ediție IMCAS Paris

Dr. Adelina Popa – Medic Dermatolog

IMCAS (International Master Course on Aging Science) este una din cele mai renumite conferințe internaționale care reunește ultimele noutăți în domeniul Dermatologiei, Chirurgiei Plastice și Știința îmbătrânirii. Evenimentul prezintă știință bazată pe dovezi, mai degrabă decât la ghiduri bazate pe eminență.

Cea de-a 24-a ediție a congresului IMCAS a avut loc la Paris și, ca de fiecare dată, a prezentat cele mai recente și inovatoare tehnici și proceduri bazate pe studii și dovezi. Speakerii evenimentului, specialiști de renume, au discutat despre cele mai noi tehnologii. Un motiv excelent pentru medici de a învăța, a se perfecționa și totodată pentru a schimba date din experiența personală și profesională.

M-am alăturat cu mare entuziasm unuia din cele mai bune congrese științifice, cu scopul de a afla și de a fi la curent cu cele mai noi tehnici atât în ceea ce privește procedurile chirurgicale (implanturi mamare, rinoplastie, liposucție, lipofilling etc.) cât și tratamentele minim-invazive (filler, toxine botulinice, lasere, remodelare corporală, fire, cosmeceutice, peelinguri, medicină regenerativă etc.).

După cele 3 zile pline de activitate științifică dar și studierea celor mai noi produse și tehnologii, am adus cea mai recentă expertiză și tehnologie acasă, în clinica Legacy Med, pentru 2023, prin programul extins de învățare IMCAS, adunând cele mai recente cercetări și materiale de curs acreditate în dermatologie, chirurgie plastică și știința îmbătrânirii.

Dispunând de formate de module actualizate și subiecte noi și captivante, am explorat toate subiectele necesare și în ascensiune, care perfecționează tratamentul estetic medical și chirurgical de astăzi. Am învățat să gândesc fiecare caz personalizat și să implementez tehnica inovatoare, ca un adevărat expert prin Atelierul de Anatomie în Viu pe Cadavru și cu ajutorul cursurilor de tratamente non-invazive IMCAS. În plus, nu am ratat sesiunile patologice extinse de dermatologie clinică, precum și cursurile de management al practicii, etica pacientului, restaurarea părului, tratamente care să includă noile tehnologii de medicină regenerativă, dermato-cosmeticele, ecografie cutanată și multe altele. Așadar, am început noul an printre cei mai buni educatori și inovatori în estetica medicală.

Întreaga experiență a fost una memorabilă, tocmai de aceea îmi doresc să împărtășesc cu voi top 3 proceduri inovatoare, pe care le-am notat deja în protocoalele clinicii Legacy Med.

Experiența mea la cea de-a 24-a ediție IMCAS Paris

Dr. Adelina Popa – Medic Dermatolog

1. Tratamentul cicatricilor post-acneice: Fast and Furious

Cei mai renumiți medici dermatologi au adus în cadrul sesiunii dedicate cicatricilor post-acneice rezultatele studiilor pe care le-au derulat în clinicile lor. Aceste rezultate au evidențiat că cea mai bună abordare este reprezentată de combinarea procedurilor în aceeași ședință: subcizii combinate cu hidroxiapatită sau acid polilactic (efect biostimulant) împreună cu microneedling; de asemenea un beneficiu demonstrat a fost adăugarea țintită, la nivelul cicatricilor atrofice, de acid tricloracetic 70-100% (TCA).

O altă informație importantă care a schimbat ghidurile pentru tratamentul cicatricilor post-acneice mediu-severe, la pacienții care dezvoltă încă leziuni acneice, este că aceste proceduri pot fi efectuate și concomitent cu tratamentul cu isotretinoin oral.

Astfel, este necesară combinarea diferită, în funcție de particularitatea cazului, însă aceste cicatrici trebuie tratate Fast (încă din timpul tratamentului cu isotretinoin oral) și Furious (mai multe tehnici în aceeași sesiune).

2. Abordarea alopeciei androgenetice atât la bărbați cât și la femei

See Also

După cum știm, alopecia androgenetică afectează o bună parte din populație dar cum putem să intervenim în acest proces?

Ei bine, sunt foarte multe opțiuni: aplicații topice de vasodilatatoare sau antiandrogeni de sinteză, proceduri minim invazive cu microneedling, mezoterapie utilizând diferite combinații și PRP, tratament sistemic cu vitamine și aminoacizi, sau cu antiandrogeni de sinteză (efecte severe de scădere a libidoului și a fertilității) și bineînțeles în ultima instanță implantul de păr.

Studiile prezentate în cadrul sesiunii dedicate alopeciilor, ne-au arătat rezultate remarcabile în adăugarea de minoxidil (vasodilatator) oral în doză mică. Efectele adverse sunt rare la această doză, dar dacă este nevoie de escaladarea dozei, la bărbați cel mai frecvent, s-a stabilit protocolul de follow-up al pacientului. Din păcate, în momentul de față, în țara noastră nu se găsește această substanță decât în produsele topice dar așteptăm introducerea ei în farmacii ca și tratament oral.

3. Rinocorecția cu acid hialuronic: o procedură populară dar și periculoasă, atunci când vine vorba de complicații

Diferite studii efectuate cu ajutorul ultrasonografiei și a disecției pe cadavre au evidențiat că pot exista multiple variații anatomice, în ceea ce privește vascularizația nazală. 

Așadar, speakerii IMCAS, în urma unor studii amănunțite au formulat cele mai sigure protocoale de injectare astfel încât variațiile anatomice să poată fi  evitate în timpul injectării.

Cele mai valoroase indicații au cuprins modul de injectare: folosirea canulei atraumatice în 2 puncte de inserție împreună cu injectarea de cantități mici de acid hialuronic și asocierea de fire pot oferi atât un rezultat spectaculos, cât și un mod sigur de realizare a procedurii de corecție minim invazivă a nasului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.