Now Reading
Fericirea nu este la îndemâna oricui, nu este comodă, nu este un obiect, este o alegere.

Fericirea nu este la îndemâna oricui, nu este comodă, nu este un obiect, este o alegere.

Elena Popescu-Grisogono

Viața nu-i un joc al perfecțiunii

Fericirea nu este la îndemâna oricui, nu este comodă, nu este un obiect, este o alegere.

Zi de zi întâlnim situații care presupun nesiguranță, riscuri și expunerea emoțională. Descoperim astfel vulnerabilitatea, dar și cât poate fi de dificil să îndrăznești. De fiecare dată, constat, de cât curaj este nevoie, când simți emoții tulburătoare, să conștientizezi că este vorba de egoul tău și să alegi să răspunzi din spațiul iubirii. Astfel de emoții sunt reale, le vom simți în continuare, nu este cazul să le negăm, să ne prefacem că nu le simțim, dar putem alege să nu ne lăsăm copleșiți  sau controlați de ele.  Nu putem controla ce simțim, nu putem să ne impunem să nu mai simțim uneori frică, furie, tristețe, iritare, etc., dar alegem la modul conștient să nu reacționăm sub influența lor, și să răspundem la modul echilibrat. Este nevoie să lucrezi cu tine însuți pentru a funcționa în acest mod conștient, doar așa îți dezvolți puterea autentică. Puterea autentică înseamnă sa nu ignori sau să reprimi emoțiile, și să le simți pe deplin, fără a te lăsa controlat de acestea.

Fericirea nu este la îndemâna oricui, nu este comodă, nu este un obiect, este o alegere.

Originea emoțiilor tale este în interiorul tău, nu în exterior. Dacă nu înțelegi asta, atenția ta va rămâne fixată asupra unor persoane sau evenimente exterioare, pe care vei da vina că te-au făcut să te simți…indignat, furios, trist. Trăiește propria viață, și fii așa cum ești cu adevărat, fără limita tiparelor și fără limita credințelor societății, și poți avea o viață fericită.

Ca să fii fericit, ai nevoie de curaj, nu de lucruri. Fericirea nu este la îndemâna oricui, nu este comodă, nu este un obiect, este o alegere. Este alegerea de a fi una cu tine, de a fi una cu viața, de a te bucura de fiecare răsărit, de fiecare anotimp, de tot ce te înconjoară. Fă-ți un cadou, ai nevoie de curaj ca să fii fericit, este cel mai frumos cadou pe care ți-l poți face: să curgi cu viața. Ai nevoie de curaj să crezi în visele tale, să iubeșți cu toată inima, ai nevoie de curaj pentru a crede în ține, ai nevoie de curaj pentru a trăi cu grație, în momentele în care majoritatea aleg zbuciumul și lupta, ai nevoie de curaj să-ți menții bucuria, atunci când ceilalți se plâng, ai nevoie de curaj să mergi pe drumul tău, chiar dacă ceilalți nu cred în tine, ai nevoie de curaj, să poți fii tu curajul, bucuria, fericirea, și poate într-o zi, pentru cineva vei fi un exemplu sau un sprijin pentru curajul lui. 

Atât de mulți oameni suferă astăzi de supraîncărcări de informații fără sens, emise pe internet și pe rețelele sociale. Oamenii sunt mai preocupați de telefonul mobil decât de ceea ce se întâmplă în suflet, uită să comunice și să folosească cuvinte care hrănesc, cuvinte care înalță, cuvinte care îți dau aripi. De multe ori, conversațiile sunt pline de ceea ce nu este în regulă cu lumea, în funcție de percepția fiecăruia despre ceea ce a fost difuzat prin mass-media. Astfel crește mai multă teama și nemulțumire. Dacă am fi atenți la cuvinte și la comunicarea suflet la suflet, dacă am vorbi din inimă, nu ar mai există frământări interioare, am trăi în integritate. Ești dispus să faci din tine o prioritate? Și nu de astăzi, sau mâine, ci acum! Este necesar să faci o alegere conștientă în acest sens și lucrurile încep să se aranjeze, ești susținut în această intenție. Cum vrei să te simți de azi înainte? Cum te-ai simțit până acum? Sau să trăiești o viață din plin, cu iubire? Ai ocazia să schimbi lucrurile, să fii tot ceea ce poți fi, alege acum. Nu mai trăi o viață în incertitudine, împrietenește-te cu ea. Și chiar dacă nu înțelegi totul, iartă totul! Pentru liniștea ta, pentru sufletul tău. Dăm prea mare atenție gândurilor și uităm să trăim, să ne bucurăm de acest moment minunat acum. Este o provocare să găsim modalitatea în care să ne menținem echilibrul și să ne păstrăm starea de neutralitate, față de oameni. 

În orice domeniu de activitate, în orice relație, în viață, nu ai curaj să iei decizii pentru că ceva din tine te ține pe loc.  Oare ce ne poate da adevăratul curaj? Suntem puternici atunci când  ne îmbrățișăm vulnerabilitatea și îndrăznim să învățăm să ne recunoaștem propriile frici.

Theta Healing

Programări

0732 119 756

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.