Now Reading
Frumusețea este o trăsătură care se moștenește? 

Frumusețea este o trăsătură care se moștenește? 

De-a lungul timpului, frumusețea a fost un concept extrem de studiat de oameni. Adesea ea era asociată cu culturile locale, iar, ușor, ușor, specialiștii au descoperit că frumusețea înseamnă de fapt echilibrul corpului uman.  

Frumusețea este o trăsătură care se moștenește? 

De la an la an, studiile specialiștilor despre frumusețea oamenilor s-au redus de la concepte locale, la calcule matematice precise și proporții care trebuiau întrunite pentru a fi considerat frumos. Ulterior, odată cu evoluția studiilor despre genetica umană, oamenii de știință au mers mai departe și au vrut să demonstreze existența unor gene ale frumuseții, care sunt moștenite și transmise din generație în generație. 

În acest context, medicina estetică minim invazivă și chiar chirurgicală a prins grai și a profitat de această ocazie pentru a avansa și mai mult. Teoria că o femeie poate fi frumoasă doar dacă mama ei a reușit să îi transpună această moștenire a fost înlocuită, ușor, ușor, de tratamente și proceduri menite să ofere echilibrul și proporțiile perfecte, indiferent de moștenirea genetică. 

Cu toate acestea, chiar dacă studiile avansau, subiectul prezenta tot mai multe întrebări și dorințe de noi descoperiri. Astfel, cercetătorii au ajuns la un singur punct comun, indubitabil: deși se cunosc foarte puține lucruri despre originea frumuseții faciale, persoanele considerate mai atractive sunt mai predispuse să obțină slujbe mai bune, performanțe academice strălucite și chiar să câștige mai mulți bani.  

Există chiar un studiu care a demonstrat că bebelușii atrăgători ar avea șanse, chiar de la o vârstă așa de fragedă, să primească mai multă grijă și atenție de la mamele lor, în comparație cu cei ale căror trăsături încă nedezvoltate, pot fi considerați neatractivi. 

STUDII despre OAMENI FRUMOȘI într-o societate modernă  

Echipa medicului Qiongshi Lu a realizat un studiu pe circa 5.000 de pacienți europeni, cu trăsături și stil de viață diferit. În urma analizării acestora, specialiștii au ajuns la concluzia că la femei, frumusețea este asociată variațiilor genetice care reglează masa corporală și lipidele, în timp ce la bărbați asocierea dintre frumusețe și genele acestora este reglată de nivelurile de colesterol din sânge și sinteza testosteronului. 

Dar, similar multor altor trăsături umane, nu există o genă „master” care să determine atractivitatea unei persoane. În schimb, atractivitatea facialăpoate fi asociată cu un număr mare de componenete genetice slabe, susțin studiile. 

Ceea ce este evident și de neconstestat rămâne faptul că frumusețea și sex-appeal-ul sunt dorite de orice ființă umană. O dovadă simplă, la nivelul simțului comun, fiind faptul că femeile, indiferent de statutul social, venituri sau mediu de proveniență, fac tot posibilul să își achiziționeze un kit de produse de înfrumusețare de genul unor creme hidratante, produse de make-up sau chiar ajung să își realizeze singure rețete prin care să îți îmbunătățească moștenirea genetică. Și, de ce nu, unele dintre ele ajung chiar să treacă pragul clinicilor și a medicilor esteticieni. 

FRUMUSEȚE FĂRĂ LIMITE – cu puțin ajutor din partea specialiștilor 

În zilele noastre, frumusețea, trăsăturile și atractivitatea facială pot fi acum amplificate de medicii esteticieni, fie prin intervenții minim-invazive, de tipul injectărilor, fie prin chirurgia plastică, intervenții care pot transforma fizionomia unei persoane în mod dramatic, în funcție de dorințele acesteia. Limitele pe care le poate atinge medicina estetică sunt, de fapt, limitele pe care pacientul însuși le stabilește, fiindcă tehnologia lucrează astăzi pentru noi toți. De aceea, profesionalismul și deontologia medicului pe care îl alege fiecare pacient în procesul de potențare a moștenirii genetice este esențială.  

Ce trebuie să înțelegem acum, la ani distanță de toate aceste studii?  

Frumusețea, moștenită sau obținută în urma unor intervenții estetice, trebuie transformată într-un atu, pe care să îl pui în evidență. Frumusețea este astfel prima valoare pe care trebuie să o îngrijești și să o potențezi, din ea rezultând echilibrul emoțional necesar unei vieți sănătoase și totodată echilibrate.  

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.