Now Reading
Gastric Sleeve – între intervenție estetică și problemă de sănătate

Gastric Sleeve – între intervenție estetică și problemă de sănătate

Am întâlnit-o pe Siham acum aproximativ 2 ani. Era o tânără timidă, însă, în ciuda tuturor problemelor zâmbea cald. La doar 38 de ani Siham se confrunta cu obezitatea, care începuse deja să îi afecteze starea de sănătate și îi impacta viața așa de mult.

Gastric Sleeve – între intervenție estetică și problemă de sănătate

Cum impactează obezitatea viața unei femei?

Siham se confrunta cu obezitatea încă din copilărie. Vine dintr-o familie care, la rândul ei, suferă de obezitate, iar predispoziția genetică și-a spus cuvântul și în cazul ei.

„De mică am simțit întotdeauna o foame neobișnuită. Din păcate, în familia mea, toți suntem supraponderali din cauza predispoziției genetice, iar acest lucru nu m-a ajutat deloc. Ulterior, au început și probleme cu tensiunea arterială, creșterea nivelul potasiului din sânge și problemele cardiace. Deși sunt tânără, corpul meu se simțea bătrân„ – a povestit Siham.

A crescut cu complexe, a suferit de bullying foarte mult timp și, contrar așteptărilor celor din jur, Siham lupta intens cu kilogramele în plus. A fost la numeroși nutriționiști, a făcut sport, și-a organizat viața pas cu pas, însă rezultatele nu au fost cele așteptate. Reușea să slăbească  puțin, câteva kilograme, pe care, ulterior, le acumula la loc, ba chiar se îngrășa și mai tare.

Estetică sau sănătate?

După ce a suferit un infarct care i-a pus viața în pericol, Siham a decis că este momentul pentru o schimbare. A simțit că este momentul ei și a căutat o soluție care să dea într-adevăr rezultate. Iar după lungi căutări a aflat despre Gastric Sleeve și beneficiile pe care această intervenție le oferă pacienților ca și ea.

Soluția a fost găsită, însă mai rămânea un singur hop – o clinică pregătită să preia cazul ei. Așa a ajuns în România, la clinica Legacy Med. A fost extrem de fericită că cineva este gata să o ajute și că în curând va începe o nouă viață.

„A fost cea mai grea decizie, după ce am încercat totul. Am fost la mai mult de 20 de nutriționiști și după ce am încercat absolut orice, mi-am dat seama că problema era că am așteptat prea mult și am ascultat prea multe persoane care propuneau soluții convenționale: sport și o alimentație sănătoasă, care doar mă făceau să pierd câteva kilograme și apoi să mă îngraș din nou, mai mult” – și-a amintit ea.

Decizia de a se opera nu a fost ușoară, însă a fost exact ceea ce avea nevoie. Și-a anunțat familia pe ultima sută de metri pentru că „am preferat să iau această decizie singură, nu voiam să fiu influențată în niciun fel. Ulterior, după operație, cei din jurul meu m-au susținut cu tot ceea ce avem nevoie”.

Și totul a decurs cum nu se putea mai bine. Operația a fost un succes, Siham a primit tot ajutorul și suportul necesar. Nu a fost ușor, însă a fost ceea ce trebuie. Recuperarea a fost rapidă, iar Siham a învățat și s-a adaptat rapid la noul stil de viață, mai ales că ea avea un meniu echilibrat, iar sportul i-a fost întotdeauna un hobby.

Cum arată viața după micșorarea stomacului?

Ușor, ușor, Siham a ajuns la greutatea optimă, a reușit să slăbească aproximativ 30 de kilograme, iar odată cu noua înfățișare, totul a prins culoare, energie și…frumusețe.

„Am construit cea mai bună variantă a mea! Sunt frumoasă, fericită, îmi place să mă îmbrac, să călătoresc și am întâlnit și bărbatul vieții mele cu care m-am căsătorit. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată, în viața mea, să mă ocup de sănătatea mea și să înțeleg că obezitatea este mai mult decât o problemă de dietă și exerciții fizice. La vârsta de 40 de ani, mă simt pentru prima dată frumoasă, fericită și iubită, iar pierderea a 28 de kilograme  cu ajutorul chirurgiei metabolice a avut un impact major asupra modului în care mă percep și mă simt în propriul corp.

Trăim într-o lume în care obezitatea este încă tratată ca o problemă care poate fi rezolvată prin sport și dietă, dar în cazul meu, am învățat că aveam o patologie gravă care avea nevoie de tratament medical specializat pentru a putea să îmi schimb viața în mod semnificativ, iar aici, Dr. Alecu și Clinica Legacy Med au fost exact ce trebuie” – ne-a spus Siham, cu un zâmbet larg pe chip.