Now Reading
Intervențiile estetice de la prejudecată la normalitate

Intervențiile estetice de la prejudecată la normalitate

Cu toții știm cât de dificil poate fi să trăim într-o lume plină de prejudecăți, o lume în care, dacă ai decis să-ți îmbunătățești aspectul fizic vei fi judecat și blamat de societate.

Intervențiile estetice de la prejudecată la normalitate

Da, la noi în țară încă se întâmplă acest lucru, însă, ușor, ușor, lucrurile încep să se schimbe, iar în câțiva ani, de ce nu, intervențiile estetice să devină o normalitate, așa cum este mersul la salon, solar sau sală.  

Medicii esteticieni spun că pentru a călători înapoi în timp nu ai nevoie de o mașină a timpului, ci doar de un specialist, care să mânuiască iscusit seringa sau bisturiul.  

Se întâmplă de multe ori să ne scrie doamne și domnișoare care vor să facă, pentru prima dată o procedură estetică. Și le simțim emoția din glas la consultație, dar, cel mai important, le vedem satisfacția la final. Iar aceste paciente, paciente care au zâmbit la finalul intervenției, sunt paciente care se reîntorc, uneori chiar însoțite de prieteni, soț/iubit sau membri ai familiei” – povestește un medic specialist.  

Din cauza unor rezultate nenaturale, exagerate sau a unor greșeli medicale, mulți pacienți se tem să treacă pragul clinicilor de medicină estetică. Uneori amână această vizită timp de săptămâni, luni sau chiar ani întregi în care decid că pot să trăiască alături de complexe, încercând zi de zi să le mascheze. 

În medicina estetică realizată la cel mai înalt nivel, există 3 reguli principale după care specialiștii se ghidează: 

  • Decență; 
  • Siguranța actului medical 
  • Îmbunătățirea aspectului, nu modificări dramatice 

Lacrimi…de fericire! 

Nu ne naștem perfecți, însă ne naștem unici și asta ne face frumoși, fiecare în felul propriu. Auzim zi de zi pacienți care spun „vin aici să mă fac frumoasă”. Nu, noi doar te ajutăm să ajungi la cea mai bună variantă a ta, nu să devii frumoasă, pentru că ești deja! Noi nu oferim un nou chip și nu schimbăm major trăsăturile naturale ale pacienților, credem în moștenirea genetică a fiecărei persoane și o îmbunătățim. Iar schimbările, care, nu de puține ori le aduc lacrimi de fericire pacienților, sunt doar rodul unei mici îmbunătățiri, pe care medicul ți-a făcut-o, în armonie cu trăsăturile tale. Fiindcă un nas perfect, buze mai pline, un aspect întinerit nu te schimbă, te fac să fii tot tu, însă tu mai fericită, împlinită și cu mai multă încredere în tine.  

Intervențiile estetice de la prejudecată la normalitate

Chirurgie vs Proceduri injectabile 

În medicina estetică există 2 reguli, pe care la urmăm în cazul fiecărui pacient: ce are nevoie și ce își dorește. Iar de aici pornește recomandarea medicului pentru proceduri injectabile sau proceduri chirurgicale.  

În cazul chirurgiei, vorbim clar despre schimbări mai mari, cu efect permanent și care necesită, bineînțeles, o perioadă de recuperare.  

În schimb, procedurile minim invazive, care nu produc o schimbare radicală, pot fi făcute mereu, periodic, fiindcă remanența lor nu este una permanentă, ci, de cele mai multe ori, ea fiind cuprinsă între 3 luni și 1 an. Dacă nu știi exact ce tip de procedură să alegi, nu-ți face griji, programează un consult de specialitate, iar medicul îți va recomanda cea mai bună opțiune în cazul tău.  

Din păcate, încă foarte multe persoane consideră că intervențiile estetice te cataloghează drept o persoană cu o moralitate îndoielnică. Din fericire, în mediul urban și la un segment educat de persoane, aceste prejudecăți dispar și, o dată ce se observă avantajele unui aspect întinerit într-un mod decent, pacientele revin și se bucură de efectele tratamentelor.  

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.