Now Reading
Interviu de excepție cu Dr. Pascal Dameh, medicul pentru care bisturiul este bagheta frumuseții

Interviu de excepție cu Dr. Pascal Dameh, medicul pentru care bisturiul este bagheta frumuseții

Alege calitatea și experiența înainte de toate. Interviu de excepție cu Dr. Pascal Dameh, medicul ales de celebritățile de pretutindeni

Interviu de excepție cu Dr. Pascal Dameh, medicul pentru care bisturiul este bagheta frumuseții

Cu o pregătire profesională lăudabilă, Dr. Pascal Dameh se remarcă într-o lume în care bisturiul este bagheta frumuseții, iar clientul fericit este mărturia muncii și dăruirii sale. Numeroasele sale rezultate deosebite lasă o amprentă adâncă pe piața din România și nu numai. Punctul cheie al doctorului Pascal Dameh este creativitatea în domeniu și priceperea în aplicarea noilor tehnici inovative în chirurgia estetică. 

Renumit în România, dar și în străinătate datorită rezultatelor obținute de-a lungul timpului, dar și a participării sale la numeroase congrese și cursuri de specialitate în marile orașe ale lumii, oferă unele dintre cele mai bune alternative în materie de chirurgie estetică.

Dr. Pascal Dameh este medic specialist în chirurgia plastică și estetică, trainer și speaker internațional, cu o experiență vastă, care s-a făcut remarcat la scară largă datorită tehnicilor estetice și a pregătirii sale profesionale la cel mai înalt nivel. 

Care este operația estetică sau intervenția la care apelează cel mai des femeile?

Dr. Pascal Dameh ne spune că operația de mărire a sânilor este una dintre cele mai căutate: “În ultimii 10 ani au fost făcute foarte mari progrese în ceea ce privește medicina plastică și estetică, iar beneficiile acestor progrese sunt importante, acestea devenind mai accesibile atât pentru persoanele care își doresc schimbări estetice, dar și pentru persoanele care au diverse accidente și este necesară reconstrucția plastică. Dacă înainte pacientele care aveau o astfel de intervenție sufereau dureri foarte mari postoperatorii și nu își puteau ridica mâinile o lungă perioadă după operație, acum activitățile zilnice pot fi reluate mult mai repede. De exemplu, am multe paciente care se reîntorc la activitatea de birou la doar 5 zile de la intervenție și reiau condusul unei mașini automat la doar 10 zile. Bineînțeles, toate acestea la recomandarea mea, în urma unui consult în ceea ce privește evaluarea stării de sănătate după intervenție. Pentru că recuperarea după această intervenție este mult mai ușoară, face ca operația de augmentare mamară să fie una dintre cele mai solicitate la mine în clinică”, spune Dr. Pascal Dameh.

Dr. Pascal Dameh oferă excelență în medicina estetică, adunând în palmares numeroase stagii de pregătire la cele mai mari universități și a adus în România noi tehnici inovatoare care să minimizeze durerea: “Sunt foarte multe persoane care își doresc să se recupereze repede după aceste proceduri chirurgicale de îmbunătățire a aspectului fizic și în medicină au fost făcute studii în vederea descoperirii unor noi proceduri care să permită pacienților o recuperare mai ușoară în urma intervențiilor noninvazive și invazive”, povestește Dr. Pascal Dameh.

“Multe dintre paciente își doresc această operație din mai multe motive. Fie un vis de mult dorit, dimensiunea sânilor nefiind într-o armonie cu restul corpului, scăderea în greutate, sarcina sau o reîntinerire a aspectului acestora, deoarece gravitația acționează și sânii se vor lăsa în timp, chiar și după efectuarea operației de implant mamar. S-a demonstrat că persoanele care au o imagine de sine puternică sunt de obicei mai încrezătoare, eficiente în activitățile sociale, reușesc să-și dezvolte forța interioară și sunt mai confortabile în relațiile lor”, adaugă specialistul.

Cum frumusețea este o muncă de ambele părți, atunci când ai alături un medic ce îți susține efortul la orice pas, totul devine mai simplu și este important ca fiecare pacient să asculte de sfaturile specialistului.

Cum se pot pregăti pacientele înainte de implantul mamar, dar și înainte de orice altă intervenție, de exemplu liposucție, rinoplastie, injectare cu acid hialuronic?

“Fiecare intervenție chirurgicală necesită un set de analize ca să ne asigurăm că pacientul se află într- o stare bună de sănătate și să tratăm anumite afecțiuni care sunt descoperite la analize. Ideal este să nu se fumeze două săptămâni înainte și după operația de implant mamar. Înainte de operație, pacientul NU are voie să ia medicamente antiinflamatoare, de exemplu aspirină și pentru orice tratament luat trebuie să anunțe doctorul. 

Cu privire la mâncare nu sunt restricții, doar cu 12 ore înainte de operație nu este voie să mai mâncăm sau să bem lichide. Aceste lucruri sunt valabile și în cazul celorlalte operații. După operația de implant mamar este important să nu creștem sau să scădem foarte mult în greutate pentru că va influența rezultatul final. Le recomand pacientelor mele care își fac intervenții chirurgicale ca în primele 24 de ore de când sunt externate din spital să aibă o persoană care le poate ajuta, deoarece este posibil după anestezia generala să simtă o stare de amețeală și e necesar să aibă ajutor pentru evitarea ridicării greutăților. În ceea ce privește intervențiile noninvazive precum buze, botox, dermapen, nu necesită o anumită pregătire, cele mai multe recomandări fiind post procedură, însă este recomandat ca înainte cu 7 zile de procedură să fie evitate antiinflamatoare, deoarece există un mare risc de apariție a echimozelor.” ne spune Dr. Pascal Dameh.

Dacă apar semne ale trecerii timpului ori complexele au umbrit stima de sine sau dacă natura nu a fost suficient de generoasă, vizita în cabinetul domnului doctor va oferi oricărei persoane un răspuns dar și soluții palpabile. 

Există mărimea potrivită pentru implant mamar? Ce recomandări aveți pentru pacientele care doresc implant mamar și care sunt aspectele de care ar trebui să țină cont?

“Operația de augmentare mamară necesită o profundă înțelegere a dimensiunii și proporțiilor adecvate pentru sâni. Majoritatea femeilor doresc ca implanturile lor să arate natural. Cheia implanturilor cu aspect natural este alegerea unei dimensiuni care se armonizează perfect cu restul corpului. O femeie de statură mică poate obține un aspect plin și natural cu o dimensiune mai mică a implantului decât o femeie mai înaltă cu un cadru mai mare.

Alegerea unei mărimi corecte te poate scăpa și de durerile de spate. Implanturile mamare care sunt de mărimi mari în raport cu construcția corpului, duc adesea la dureri de spate, dureri în zona toracică, dureri de gât și o postura incorectă.

În plus, posturile naturale de dormit cu care sunt obișnuite majoritatea femeilor sunt modificate, deoarece după operația de implant mamar este recomandat să nu doarmă pe burtă sau lateral pentru o anumită perioadă de timp. De asemenea, femeile care au avut sânii foarte mici înainte de operație, iar ulterior au mărimi mai mari vor merge cu umerii aplecați în mod inconștient, ceea ce face ca durerea lor de spate să fie și mai pronunțată.

Durerile de spate sunt cauzate în mare parte de dimensiunile mari ale implanturilor, posturile de mers și de poziția de somn, prin urmare este important să aveți o postura corectă pentru ameliorarea durerii”, spune Dr. Pascal Dameh.

Multe dintre femeile care doresc să aibă sânii perfecți și mult visați prin operația de augmentare mamară amână această intervenție din cauza informațiilor greșite pe care le găsesc pe internet sau din cauza miturilor despre protezele mamare. Este foarte important să nu dăm valoarea tuturor informațiilor pe care le găsim pe internet, pe forumuri, deoarece orice persoană, care nu are cunoștințe medicale sau care nu și-a realizat nicio intervenție estetică, își poate posta propriile convingeri referitoare la implantul mamar care nu sunt tocmai adevărate și care nu au la bază nicio cercetare medicală.

Domnule doctor, vreau să vorbim despre mituri. Este adevărat că propriul corp ar putea respinge implantul mamar sau că ar putea exista acea “explozie” despre care se vorbește mereu?

“Nu putem vorbi despre o reacție de respingere a protezelor mamare în sensul medical al cuvântului. Acest termen este folosit pentru reacțiile imune atunci când anticorpii și celule responsabile pentru imunitatea țesutului biologic atacă un corp străin. De exemplu, poate exista o respingere atunci când vine vorba de un transplant de inimă sau de un ficat. Astfel, gelul de silicon și textura implantului de ultimă generație pe care le utilizez sunt materiale neutre și compatibile corpului uman, sunt extrem de bine tolerate de organism dar nu putem vorbi de o respingere în sensul medical al cuvântului. 

Odată introdus, reacția naturală a corpului va fi de izolare a implantului mamar de țesuturile din jur. Corpul creează o membrană în jurul protezei denumita ~capsulă~. Aceasta capsulă se formează și în jurul protezelor de la șold, stimulatoarelor cardiace și a altor obiecte străine inserate în corp din diferite motive medicale. Aceasta este o reacție normală a corpului. Uneori, corpul poate reacționa excesiv producând mai mult decât suficient țesut fibros în jurul protezei mamare care poate deforma implantul și chiar poate provoca durere. Aceasta se numește contractură capsulară, care se întâmplă în cazul implanturilor de generație veche, însă odată cu avansarea tehnologiei și a practicilor medicale, în ziua de astăzi este foarte rar să apară contractură capsulară cu aceste proteze de ultimă generație. Implanturile de ultimă generație nu se rup, sunt foarte rare astfel de cazuri și pot avea loc ca o consecință a supunerii implantului la forțe de compresie excesive în timpul implantării. Au fost făcute experimente care au demonstrat că implanturile mamare nu se sparg nici la presiuni foarte mari, decât în cazul în care acestea sunt înțepate sau găurite”, ne explică Dr. Pascal Dameh.

Cu multiple specializări internaționale și o experiență de viață în domeniu care îi oferă expertiză și competență, domnul doctor este fără doar și poate un medic de excepție a căror rezultate vorbesc de la sine. 

O pacientă poate apela la lifting mamar și implant mamar în același timp? Recomandați mai multe intervenții deodată? 

„O altă procedură chirurgicală foarte solicitată este liftingul mamar, care este cunoscut și sub numele de mastopexie. Această procedură chirurgicală care îmbunătățește forma sânilor prin eliminarea excesului de piele și remodelarea acestora prin ridicarea sânilor. Liftingul mamar este ales și de persoanele ale căror mameloane sunt îndreptate în jos sau sânii lor au început să se lase, ceea ce tinde să fie asociat aspectului de îmbătrânire. Multe femei nu sunt mulțumite de aspectul sânilor lor și își doresc o schimbare cât mai urgentă, însă această procedură nu este recomandată tuturor persoanelor. Este necesar să se facă o evaluare a sănătății în general, atât fizic, cât și psihic. În afară de aceasta, este foarte important să aveți așteptări realiste de la tratament. Înainte de a apela la această intervenție este foarte important să înțelegem atât beneficiile, cât și riscurile și complicațiile, iar una dintre etapele cele mai importante în această călătorie de atingere a perfecțiunii este consultația, în cadrul căreia fac toate măsurătorile, în funcție de circumferința toracelui și aspectul sânului, se poate stabili un minim și maxim de volum, iar pacienta poate „proba” diferite mărimi ale implanturilor cu ajutorul unui scanner 3D. Simularea virtuală  prezintă video un posibil rezultat al intervenției, iar pacienta poate înțelege mai ușor ce înseamnă fiecare dimensiune și formă a implantului, dar și poze înainte și după intervenție. În alegerea mărimii potrivite, elasticitatea pielii joacă un rol foarte important. Dacă pielea nu ne ajută, nu este recomandat ca cele două operații să fie făcute în același timp. Trebuie să avem așteptări reale ale acestui tratament, care nu este deloc ușor. 

Prsoanele care au alăptat, care au avut fluctuații de greutate nu pot obține același rezultat pe care l-ar obține o persoană cu sânii mici, fără schimbări majore de greutate, deoarece elasticitatea pielii are de suferit la aceste schimbări de greutate și de multe ori, este normal să fie necesară o a doua intervenție. În multe alte cazuri din practica mea, sunt foarte multe paciente cu laxitate mai semnificativă, cu leziuni ale pielii (cum ar fi vergeturile excesive) care doresc un implant mai mare pentru evitarea mastopexiei, însă nu recomand, pentru că rezultatul nu va fi de durată. Introducând implanturi, adăugăm presiune asupra pielii, iar încercarea rezolvării problemei cu implanturi mai mari fără mastopexie va amplifica problema în timp. Trebuie evitată forțarea țesutului pielii, iar implanturile mari trebuie evitate. Orice implant va exercita presiune asupra polului inferior al sânului, astfel încât există întotdeauna riscul ca un implant să provoace sau să exacerbeze căderea sânilor. Recomand persoanelor care nu au elasticitate bună a pielii, iar gradul de mastopexie este mare, intervențiile să se facă în două etape diferite. Astfel, corpul are timpul necesar să se vindece. Perspectiva pe termen lung pentru acești pacienți este mai puțin promițătoare, deoarece greutatea implantului poate continua să exercite presiune la polul inferior în timp, iar pielea să se lase”, spune specialistul.

O strategie cheie pentru îmbunătățirea rezultatelor pe termen lung este efectuarea de ridicare sau reducere a sânilor și implanturi în două etape separate. Dar de ce trebuie să așteptăm câteva luni înainte de operația de implant? 

“Acest lucru se datorează faptului că țesutul cicatricial trebuie să se formeze în buzunar, care va oferi suport pentru un implant. Țesutul cicatricial se formează în timpul recuperării. Acesta este motivul pentru care pacienții vor avea o intervenție chirurgicală în primă etapă, apoi vor aștepta câteva luni înainte de introducerea implanturilor”, ne spune Dr. Pascal Dameh.

Cât timp recomandați purtarea bustierei după implant mamar? De ce bustieră și nu sutien normal și de câte ori poate face o femeie implant mamar într-o viață? 

“Bustiera se recomandă spre purtare două luni, zi și noapte și o lună doar noaptea pentru implantul simplu. În cazul mastopexiei cu implant recomand purtarea bustierei șase luni. Bustierele medicale sunt concepute special pentru susținerea postoperatorie, care ajută la îmbunătățirea circulației, diminuează umflăturile de după intervenție și păstrează implantul în poziția corectă. De asemenea, oferă un sprijin pentru zonele sensibile și reduce tensiunea de pe cicatricile nou formate, pentru a împiedica întinderea lor. Bustierele medicale sunt fabricate din materiale speciale, astfel încât nu incomodează, așa cum pot incomoda sutienele normale la o purtare zi și noapte pentru o perioadă lungă de timp”, ne explică Dr. Dameh. 

Injectare de grăsime proprie în anumite părți ale corpului a devenit o intervenție tot mai cunoscută. Este o soluție mai bună decât substanțele? Când se poate apela la o astfel de procedură?

“Este un deziderat vechi al chirurgiei care a devenit realizabil în ultimii 10 ani datorită progreselor tehnologiei și cercetării medicale. Se recoltează grăsimea prin liposuctie din zonele unde prisosește, se prelucrează și se injectează în zona indicată de către pacientă. Avantajul este că această procedură nu lasă cicatrici suplimentare, iar cicatricile deja existente vor fi ameliorate. Grăsimea se va comporta ca un țesut natural, cu efect de umplere permanent. Se poate apela la o astfel de procedură când dorește pacientul. Injectarea cu grăsime proprie transferă grăsimea din zonele unde aveți exces de grăsime precum șoldurile și o injectează în zonele lipsite de volum precum fața (lipofilling facial), mâini, sâni sau fund. Această procedură sigură și de lungă durată oferă rezultate cât se poate de naturale”, ne spune medicul.

Sunteți recunoscut în domeniul esteticii și mai ales că multe dintre vedetele din România apelează la ajutorul dumneavoastră. Ne puteți da câteva nume? 

“Au apelat de-a lungul timpului numeroase persoane extrem de cunoscute din România, însă confidențialitatea pentru mine este punctul cheie. Dintre vedetele care au fost deschise să împartă publicului această informație sunt Raluca Dumitru, Maria Constantin, Roxana Nemeș, Andreea Antonescu, Cătălin Cazacu și Betty Salam”, ne spune Dr. Dameh. 

Frumusețea este un deziderat, însă este și un cadru al discreției, lucru căutat de numeroase paciente, care își arată imperfecțiunile și se deschid în fața unui specialist ce are eleganța de a respecta confidențialitatea. Dr. Pascal Dameh se remarcă și în acest capitol delicat, fiind un medic ce apără, ajută și aduce plusvaloare fiecărei persoane care trece pragul cabinetului său.

În cazul artistei Betty Salam, ea a apelat la dumneavoastră din nevoie, după ce a trecut printr-o naștere. Cum a decurs operația și ce ați făcut?

“Pacienta mea a apelat la mine din necesitate. După naștere, forma sânilor ei nu mai era aceeași. Operația a fost un succes și a decurs extrem de bine. Ea a colaborat excelent; lucru care a dus la un rezultat perfect”, ne mărturisește Dr. Pascal Dameh. 

Există și situații în care persoane foarte tinere apelează la ajutorul medicului pentru că s-au produs numeroase schimbări în urma unei nașteri. Acesta este și cazul celebrei artiste Betty Salam, care a apelat la Dr. Pascal Dameh pentru implant mamar, intervenție care a fost un real succes, după cum ne-a mărturisit, iar pentru ea schimbarea a fost una care a venit la momentul potrivit.

Știm că ți-ai făcut implant mamar, cum a fost acestă experiență pentru tine, Betty? O recomanzi femeilor din România?

“Mă așteptam să fie mult mai greu, fiindcă tot auzeam de la prietenele mele care și-au pus implant mamar că este dureros. Într-adevăr, au fost dureri, mai ales că am trei tăieturi, însă m-am recuperat repede. Și da, recomand femeilor care au nevoie, pentru a se simți mai bine în pielea lor”, spune Betty Salam.

Artista mai povestește că a primit sfaturi prețioase de la Dr. Pascal Dameh, care au făcut-o să simtă cu tărie că a făcut alegerea potrivită: “Atunci când am fost la domnul Dr. Pascal Dameh, pentru a mă vedea înainte de a-mi face intervenția, i-am spus că nu este un moft, ci o necesitate. Domnul Doctor mi-a dat multe sfaturi și m-a convins să iau această decizie bună pentru mine”, a mărturisit vedeta.

Viața i s-a schimbat radical, iar încrederea în sine i-a crescut după ce a apelat la ajutorul medicului specialist: “Am prins mai multă încredere în mine, mă simt mai bine în pielea mea și mă bucur că pot purta orice haine doresc, fiindcă era o problemă de fiecare dată, iar eu îmi ascundeam sânii întotdeauna, dar nu mai este nevoie. Am două luni de la intervenție și sunt foarte bine”, ne spune Betty Salam, care se bucură acum de noua sa apariție.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.