Now Reading
LEGACY MED, O LUME DESCHISĂ ȘI BĂRBAȚILOR PRIN LEGACY MEN

LEGACY MED, O LUME DESCHISĂ ȘI BĂRBAȚILOR PRIN LEGACY MEN

Tot mai mulți bărbați ajung să treacă pragul cabinetelor de medicină estetică. Dacă până acum câțiva ani acest lucru era considerat un tabu, în anul 2021 procentul bărbaților care și-au efectuat proceduri minim-invazive a crescut sesizabil.

Societatea a început să pună presiune privind corectarea unor trăsături fizice atipice, competiția în rândul bărbaților pentru obținerea unui loc de muncă sau pentru a ieși în evidență mai mult față de ceilalți a crescut, dar și interesul pentru procedurile anti-aging a cunoscut un trend ascendent. Practic, nu mai este nimic neobișnuit ca un bărbat să opteze pentru o procedură estetică în vederea îmbunătățirii vieții personale și profesionale. Există, de asemenea, o latură importantă ce ține de estetică în lumea afacerilor.

Astfel, pe măsură ce miturile legate de domeniul medicinei estetice dispar, o lume cu totul nouă se deschide pentru bărbații care apreciază și își doresc un aspect fizic tânăr și armonios. Ceea ce încă îi ține pe loc este pe de o parte lipsa de informații adecvate, iar de cealaltă parte frica de o societate care îi poate cataloga greșit.

LEGACY MED, O LUME DESCHISĂ ȘI BĂRBAȚILOR PRIN LEGACY MEN

Bărbații, la fel ca și femeile, sunt complexați de felul cum arată. Unii se resemnează, alții doresc din răsputeri să lupte fie cu vârsta, fie cu trăsături care nu li se potrivesc spre armonie. Unii apelează la intervenții ușoare, alții apelează la operații estetice mai complicate. Ceea ce este sigur, cel puțin în clinica noastră, este că bărbații care ne trec pragul beneficiază în primul rând de o consultanță de specialitate. Cu o atenție sporită față de femeile care vin la noi și sunt obișnuite să își ia informații de la prietene din anturaj care au trecut deja prin proceduri similare, bărbații se informează cel mai mult în cabinet, înainte de efectuarea procedurii sau a intervenției. Timpul alocat unui bărbat pentru o consultație este mai mare decât cel alocat unei femei, pentru aceeași procedură, a declarat Simona Chițac, manager-fondator al clinicii Legacy Med.

Procedurile minim-invazive cele mai căutate de bărbați sunt:

■ estomparea ridurilor de pe frunte

■ estomparea cearcănelor

■ hiperhidroza (tratamentul transpirației)

■ topirea grăsimii prin injectare (procedură solicitată mai ales de bărbații care fac sport, dar nu reușesc să elimine depozitele superficiale de grăsime din anumite zone

■ bărbații tineri și non-conformiști optează și pentru reconturarea mandibulară și menton, căutând înăsprirea trăsăturilor.

De cealaltă parte, chirurgia plastică este aleasă de bărbații care doresc rezultate definitive prin intervenții precum:

■ rinoplastie

■ blefaroplastie

■ proceduri de conturare precum liposucția sau abdominoplastia (tummy tuck).

LEGACY MED, O LUME DESCHISĂ ȘI BĂRBAȚILOR PRIN LEGACY MEN

Diferența între femei și bărbați ca și pacienți pentru procedurile estetice minim-invazive sau chirurgicale este dată și de nivelul de confidențialitate al procedurii. De cele mai multe ori, un bărbat vine neînsoțit la programare. Mai mult decât atât, explicarea instrucțiunilor post-procedură se realizează cu mare atenție de către cadrul medical specializat, întrucât bărbații sunt mult mai atenți și mai interesați de aceste aspecte.

Un segment aparte de servicii care este accesat mult mai mult de bărbați decât de femei este implantul de păr și tratamentul cu laser pentru îndesirea părului.

În cadrul diviziei Legacy Men pacienții sunt tratați cu multă discreție și li se oferă tot confortul, consultația pre- și comunicarea post-intervenții fiind foarte minuțioase. Medicina estetică este un domeniu dominat și în prezent de femei și este normal ca minoritatea să fie tratată cu multă atenție și delicatețe. Avem răbdare, experiență și personalul medical necesar cât să oferim fiecărui pacient care vine la Legacy Men confortul psihic și rezultate medicale pe măsură, ne-a împărtășit Simona Chițac.