Now Reading
Legacy Med susține modernizarea spitalelor din România

Legacy Med susține modernizarea spitalelor din România

Clinica de medicină estetică s-a alăturat campaniei Fundației Metropolis

Spitale Publice din Bani Privați

Legacy Med susține modernizarea spitalelor din România

Înființată în anul 2020 din dorința de a inova medicina estetică în România, clinica Legacy Med își continuă misiunea și se alătură inițiativei fundației Metropolis #SpitalePubliceDinBaniPrivați.

„Când am lansat Legacy Med ne-am propus ca fiecare pacient care ne trece pragul să fie tratat exact în maniera în care mi-aș dori eu să fiu tratată, de la întâmpinare și până la calitatea serviciilor și a produselor folosite. Mulțumirile pacienților noștri și respectul colegilor de breaslă care ne-au primit călduros în domeniul acesta de activitate sunt cele mai importante satisfacții” – a povestit Simona Chițac, fondatoarea clinicii Legacy Med.

Încă de la început ne-am dorit să schimbăm standardele medicinei estetice din România și să repoziționăm domeniul din lista de prejudecăți si exclusivități în cea de servicii necesare si firești. Clinica Legacy Med a mizat pe naturalețe, frumusețe, dar înainte de toate pe siguranța și sănătatea pacienților care ne trec pragul. Iar siguranța pacientului trebuie să fie prezentă nu doar atunci când acesta alege intervenții estetice, ci și atunci când ajunge în orice unitate medicală.

Știm cu toții cât este de dificil să mergi la un spital de stat, care se confruntă cu neajunsuri. Știm cum e să stai la cozi, să fii nevoit să vii cu lucruri elementare de acasă, cum este atunci când, medicii ridică din umeri, pentru că mai mult de atât nu au cu ce să te ajute.

Pentru că noi toți merităm să ne bucurăm de servicii medicale la cele mai înalte standarde, managementul clinicii Legacy Med a decis să sprijine cauza #SpitalePubliceDinBaniPrivati și să ofere 5% din încasările obținute. Cu toții ne dorim ca cei care au nevoie de ajutor să îl poată primi, fără să fie nevoiți să audă replici precum: „nu avem fonduri”, „ne pare rău, însă acestea sunt condițiile”, „trebuie să veniți cu lucruri de acasă”, în special atunci când pacienții se confruntă cu probleme mari de sănătate și traversează o perioadă dificilă.

Cum a luat naștere proiectul #SpitalePubliceDinBaniPrivati?

Proiectul „Spitale publice din bani privați” a pornit din dorința de a aduce spitalele din România la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne.

Această acțiune a început încă din anul 2016, când Codin Maticiuc s-a oferit să sprijine punctual diferite cauze medicale, ducând astfel mai departe moștenirea lăsată de părinții săi, fondatorii Fundației. Ajunge pentru prima dată la Fundeni, unde cunoaște câțiva copii bolnavi de cancer, printre care și Lăcrămioara, fata de la 702. Astfel, cele 4 vizite anuale prin care organiza activități distractive și ducea cadouri copiilor, se transformă într-un proiect de izolare a acoperișului spitalului în vara lui 2019.

În vara anului 2020, cu emoții și cu multe necunoscute, în amintirea fetiței de la 702, precum și pentru a crea condiții mai bune pentru copiii internați în spital, Codin inițiază proiectul Spitale publice din bani privați, începând renovarea etajului 7 de la Fundeni.

„Am demarat construcția băilor individuale în saloane și renovarea completă a acestora. Vrem să renovăm și cabinetele, vestiarele și ce se mai află pe secție, recompartimentând spațiile ca să mai facem loc pentru saloane și să recuperăm astfel din paturile pierdute odată cu construcția băilor.” – a povestit Codin.

Legacy Med – De la ce a pornit dorința de a ne alătura inițiativei Fundației Metropolis?

„Suntem o clinică medicală, și chiar dacă noi oferim exclusiv intervenții și servicii specifice medicinei estetice, înțelegem, poate mai bine decât ar părea, nevoile sistemului medical. Mai ales atunci când siguranța și sănătatea pacienților sunt primordiale. Și de aici a pornit dorința noastră de a ne implica în cauza spitale publice din bani privați. O parte din încasările clinicii Legacy Med vor merge către Fundația Metropolis, care se ocupă de renovarea spitalelor publice. Ne dorim să ajutăm cât mai mult, și alături de pacientele noastre să susținem pe cât posibil un sistem medical public mai bun, pentru că avem medici foarte buni, oameni implicați, ce au nevoie de altfel de condiții pentru a-și îndeplini profesia. O facem pentru părinții noștri, pentru copii noștri, pentru toți cei care la un moment dat vor putea spune: sistemul public de sănătate nu mai e bolnav” – a declarat Simona Chițac.