Now Reading
Mărirea sânilor din perspectiva pacientului

Mărirea sânilor din perspectiva pacientului

Când aveam 17 ani și am văzut-o pe Pamela Anderson în Baywatch, știam că vreau să-mi pun implanturi mamare.

Mărirea sânilor din perspectiva pacientului

De Annabelle Baugh / thepmfajournal.com

Un chirurg plastician avea un cabinet în apropiere, așa că m-am dus să aflu mai multe. Femeia care a vorbit cu mine a fost drăguță, mi-a arătat fotografii înainte și după cu pacienți și m-a lăsat să simt un implant mamar cu silicon, dar a spus că va trebui să aștept până la 18 ani. Pentru că nu aveam bani, oricum nu conta. Mi-ar fi luat ceva timp să economisesc și, de asemenea, nu eram sigură că vreau să merg la acel chirurg plastician, deoarece nu eram pasionată de „aspectul fals” pe care l-am văzut în fotografiile înainte și după.

De îndată ce am părăsit colegiul la 18 ani și am început să lucrez cu normă întreagă, am început să economisesc. După un an economisisem suficient, așa că am rezervat o altă consultație la o clinică care făcea parte dintr-un lanț la nivel național. Chirurgul pe care l-am văzut a fost disprețuitor când am spus că vreau o mărire a sânilor cu aspect natural. Mi-a spus că, pentru că am bustul atât de mic, după o mărire a sânilor, sânii mei vor arăta rotunzi și „falși”. Descurajată, am început să cercetez, iar apoi câteva luni mai târziu prietena mea a făcut o mărire a sânilor. Era de asemenea cu bustul mic, așa că eram foarte dornică să văd cum arată sânii ei după aceea.

Când mi-a arătat sânii ei cu aspect foarte natural, am știut că vreau ca același chirurg plastician să-mi facă mărirea sânilor. Când l-am vizitat pentru prima dată pe Douglas McGeorge, mi-aș fi rezervat procedura acolo și atunci, dar el a taxat mai mult decât clinica anterioară, așa că a trebuit să economisesc mai mulți bani. Aproximativ nouă luni mai târziu am putut să-mi rezerv mărirea sânilor. Am convenit că voi avea implanturi de silicon cu profil redus de 280 cmc și era încrezător că îmi vor da o formă naturală a sânilor.

Deși am fost mulțumită de rezultate, am știut imediat că vreau să devin mai mare, dar totuși să păstrez o formă naturală a sânilor. Am avut noroc, deoarece Douglas a înțeles cu adevărat ce vreau și m-a sfătuit că s-ar putea să am implanturi mai mari într-un an. Aproximativ șase luni mai târziu am observat că sânii mei au început să se simtă mai fermi, când ar fi trebuit să devină mai moi. M-am întors să-l văd pe Douglas care a descoperit că aveam unele semne de contracție capsulară (țesutul cicatricial din jurul implantului mamar devenind mai gros). Prin urmare, el a sugerat să aibă implanturi mamare texturate, deoarece acestea aveau o rată asociată mai mică de contracție capsulară. A fost de acord să-mi schimb implanturile cu implanturi mamare mai mari (anatomice) de 395cc. După cea de-a doua mărire a sânilor, m-am simțit mult mai fericită de mărime și formă, dar tot îmi doream să devin mai mare.

În acea perioadă, am întâlnit o femeie care avea implanturi expandabile, numite expandere de țesut, care se extind treptat cu ser fiziologic. Deși păreau incredibil de false și rotunde, am început să le iau în considerare. Nu mai eram preocupată să am o formă naturală și îmi doream doar să am sâni mai mari de care să fiu mulțumită. Douglas și cu mine am vorbit la telefon de multe ori; a refuzat să-mi dea expansoare de țesut și după multă gândire, am decis să fiu mulțumită de ceea ce aveam. Sânii mei chiar arătau uimitor și nu voiam să risc ceva care să meargă greșit cu expansoarele de țesut. Douglas a spus că un implant mamar anatomic mai mare a fost proiectat pentru femei ca mine, cu un diametru mic al pieptului și că mă va anunța când vor fi disponibile.

Telefonul a sunat aproximativ nouă luni mai târziu; Douglas mă suna să-mi spună că sunt disponibile implanturi mamare Allergan mai mari non-anatomice și m-a întrebat dacă încă le mai iau în considerare. Fără ezitare și având încredere deplină în Douglas, am fost de acord să merg înainte, iar câteva săptămâni mai târziu aveam a treia și ultima mărire a sânilor. Văzându-mi pentru prima dată sânii noi am fost nespus de bucuroasă, de fapt am izbucnit în plâns. Au avut în sfârșit dimensiunea și forma pe care mi le-am dorit întotdeauna.

Privind în urmă, cred că mă luptam cu dismorfia corporală și cred că grija și timpul pe care Douglas l-a petrecut vorbind cu mine m-au împiedicat să fac o greșeală gravă. Astăzi, sunt extrem de bucuroasă că nu am avut implanturi extensibile. Cred că, la acea vreme, aș fi devenit extrem de mare și acum aș regreta profund (și probabil aveam nevoie de o intervenție chirurgicală reconstructivă pentru a-mi micșora sânii).

Mărirea sânilor din perspectiva pacientului

Ultima mea mărire a sânilor a fost acum peste 15 ani și sânii mei sunt încă perfecți. Implanturile mele mamare au fost acum legate de un cancer rar numit limfom anaplazic cu celule mari asociat implantului mamar (BIA-ALCL). Preocupată după ce am făcut multe cercetări, am creat un site web, Cosmetic Surgery Advancements, pentru a oferi actualizări regulate și informații despre BIA-ALCL.

În calitate de avocat al mai multor reglementări în domeniul chirurgiei plastice, cred cu tărie doar chirurgii plasticieni ar trebui să efectueze operații estetice. Știrile recente despre femei care au fost desfigurate sau mai rău, mă îngrijorează foarte mult că atât de multe site-uri web promovează alte tipuri de chirurgi și medici pentru a face acest tip de muncă. Din cercetări mi se pare clar că riscurile și complicațiile sunt mult reduse atunci când operațiile estetice sunt efectuate de chirurgi plasticieni. Acesta este motivul pentru care am adăugat și un director de chirurgie plastică pe site-ul meu. Toți chirurgii plastici sunt verificați și sunt membri ai organizațiilor de chirurgie plastică recunoscute.

Aș sfătui cu tărie alte persoane care iau în considerare mărirea sânilor să nu se simtă niciodată grăbite să ia o decizie. Nu vă bazați pe fotografiile înainte și după cu pacienți sau pe ceea ce vă spune site-ul unui chirurg. Am fost foarte norocoasă să-l găsesc pe Douglas, chirurgul meu plastician. Și-a făcut timp să comunice cu mine și să îmi vorbească despre toate opțiunile, dar nu este cazul tuturor. Cercetați și căutați un chirurg plastician cu experiență specifică cu procedura de chirurgie plastică pe care o aveți în vedere.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.