Now Reading
Medic-manager sau manager medical?

Medic-manager sau manager medical?

Care este cea mai avantajoasă soluție?

Medic-manager sau manager medical? Care este cea mai avantajoasă soluție?

Despre managementul clinicilor medicale private vom discuta astăzi cu Simona Chițac, cea care a trecut bariera consultanței de afaceri în domeniul medical și s-a poziționat pe piață cu propria clinică medicală, Legacy Med. 

Ai avut mulți ani o agenție de PR și consultanță de afaceri, iar unul din domeniul în care ai activat în ultimii 6 ani a fost cel medical, mai precis cel al medicinei estetice. Ce te-a făcut să sari dintr-o tabără în cealaltă, dacă pot spune așa?

În general, înainte de a oferi consultanță în orice domeniu de activitate și de a accepta orice contract, studiez foarte bine acea arie: învăț jucătorii principali, caut legislația în vigoare, fac profilul consumatorilor acelui produs sau serviciu, încerc să înțeleg tendințele pieței pe acel segment. După ce toate piesele din puzzle sunt puse cap la cap și îmi pot alinia piesele pe tablă, mă uit foarte bine la clientul care m-a solicitat. Aici urmează analiza focusată pe el, internă, externă. Îi caut punctele slabe, punctele forte, stabilesc direcții de lucru și integrare în piață. După ce i-am văzut poziția curentă pe piață, urmează cea mai lungă și mai atentă discuție cu clientul respectiv despre idealuri, dorințe și obiective. Cu alte cuvinte, setăm unde trebuie să ajungem și când. Apoi începem să dansăm cu piesele de șah de pe tablă… Îmi place să văd orice fac, viața în general, ca un joc de șah. Așa s-a întâmplat și acum câțiva ani, când am intrat pe piața medicinei estetice. Și am făcut-o la nivel înalt. Îmi place să cred că de fel, creez nu creștere, ci explozie. Ulterior, rolul meu de consultant s-a încheiat, dar pasiunea mi-a rămas. Și am fost pusă în situația de a alege un drum cu care mă obișnuisem și care mi-a plăcut mult. Cu alte cuvinte, răspunsul scurt ar fi fost, am sărit din tabăra de consultant în cea de investitor din prea multă pasiune. Păcatul creatorului: m-am îndrăgostit de o creație. Așa a apărut Legacy Med.

Acum, cum procedezi? Din perspectiva de manager de clinică medicală, ceri consultanță specializată de la alte firme, ca cea pe care o aveai tu? Cine te consiliază?

Oh, este mult mai greu cand îți trasezi singur direcția. Deși ai impresia că știi cel mai bine pentru tine, nu este deloc așa. Mereu ai nevoie de cineva din afară, obiectiv, care să te ghideze. Da, am toată încrederea în acest lucru și niciodată nu am considerat că le știu pe toate. De aceea, acum, lucrez cu o agenție de marketing profesionistă, cu o agenție de PR, cu un consultant de afaceri etc. În tot ceea ce fac, încerc să îmi iau alături de mine oameni care sunt mult mai bine pregătiți decât mine, fiecare pe segmentul său. Țin minte că unul din clienții mei pe care îi consiliam în trecut îmi spunea că el știe să facă munca oricărui om din echipă mult mai bine decât o făceau ei. Greșit. Când te înconjuri de oameni mai slabi pregătiți decât tine, atunci tu ai o problemă.  

Sunt mulți medici extraordinari care lucrează încă în spitale de stat sau în clinici private ca și colaboratori, fără a-și deschide încă un business propriu. De ce crezi că nu au luat inițiativa în a-și crea propriile clinici, în schimb oameni care nu au nicio legătură cu medicina îngroașă rândurile celor care își deschid astfel de afaceri?

Nu sunt în măsură să comentez acest aspect. Este vorba de o voință sau inițiativă care îi privește pe fiecare. Ceea ce pot spune însă, cu mâna pe inimă, că oricărui medic care pleacă pe drumul său îi trebuie musai o echipă de profesioniști. Un medic bun, nu are timp… sau nu ar trebui să aibă timp decât pentru a fi medic și a fi un produs. De toate celelalte, trebuie să se ocupe specialiștii și managerii. Un medic este asemenea unui artist. Degeaba are voce, dacă nu are impresarul și echipa potrivită (compozitori, studio etc.). Medicul în sine, poate oricând să devină investitor în propria clinică. Dar să nu-și piardă timpul sau talentul cu mai mult de atât.

Crezi că ți-ar fi fost mai ușor dacă erai medic?

Da. Îmi era cu siguranță mult mai ușor. Dar doar dacă aș fi fost medic după ce aș fi fost toate celelalte. Și asta doar dintr-un singur aspect. Din păcate, este o piață cu foarte multe prejudecăți. Se întâmplă uneori, fără falsă modestie, să cunosc produse, proprietăți ale produselor, inovații din domeniu… mai bine decât un medic activ. Și asta pentru că înainte de a aduce un produs în clinica mea îl studiez, îi înțeleg rolurile, dacă e cazul particip la cursuri. Pentru că este vorba de banii mei și sunt prima interesată să știu pe ce îi cheltui sau dacă merită investiția. Cu toate acestea, sunt și medici care mă privesc încă detașat și superior, doar prin prisma unei diplome. Efortul este diferit și talentele trebuie unite mereu. Și respectate. Sunt și situații în care mi-aș fi dorit să fiu medic pentru că ceea ce poți învăța în toți anii de facultate și rezidențiat, nu poți niciodată învăța din niște cursuri sau studiind singur, acasă. Nimeni nu ar trebui să pretindă așa ceva. Dar, încerc să găsesc în fiecare din medicii clinicii un partener de dialog care mă poate ghida în alegerile mele.

Cum te percep pacienții într-o astfel de situație? Mulți știu că e clinica ta. Se întâmplă uneori să îți zică D-na Doctor Simona? Să îți pună întrebări medicale, să te consulte?

Mie mi se întâmplă foarte rar să fiu confundată cu un medic de către pacienții clinicii. Pentru că m-am poziționat din start ca proprietar și manager de clinică. Nu stau în cabinet, nu ofer consultații, nu port uniformă medicală, nu îmi dau cu părerea în dialog cu pacientul mai mult decât e cazul. Deci nu aș avea de ce să fiu confundată cu un medic. Respect foarte mult fiecare medic din echipa mea, investesc în ei și îi pun într-o lumină mereu extrem de favorabilă în fața pacienților noștri, pentru că așa este firesc. Nu am nicio plăcere să stau să mă închid în cabinet cu pacienții să le ofer eu consultații minune. Nu. Ceea ce pot face însă, având în vedere că eu sunt pacientul zero al clinicii Legacy Med, este să port discuții prietenești în Recepție, în zona de lounge a clinicii, vorbind doar din experiența mea ca și pacient care am încercat pe propria piele anumite proceduri. Din cărți nu voi vorbi niciodată cu pacienții.

Ce ai sfătui un medic care dorește să își deschidă propria clinică? Ai mai fost în postura asta.

Aș fi vrut să spun că nu sunt în postura să dau sfaturi. Dar sunt. Asta face un consultant, doar că are întâi toate datele… Ceea ce știu sigur este că dacă un medic are suficientă voință și deschidere, va reuși. Cunosc și cazuri de medici care au funcționat foarte bine în formula medic – asistent medical – asistentă recepție și atât. O sală mică de chirurgie, improvizată într-un parter de construcție și asta era tot, timp de ani de zile. Dar, o dată cu schimbarea legislației, o dată cu trecerea timpului, mulți și-au dat seama că și-au limitat toată viața în a conduce un business care doar a supraviețuit sau a stagnat. Scopul unui business real nu este doar acela de auto-gestionare a resurselor și propriilor talente. Scopul unui medic care pleacă pe acest drum ar trebui să fie dezvoltarea continuă, angajarea în permanență atât a celor tineri pe care să îi creeze și să îi crească mereu, precum și colaborarea cu experții și seniorii domeniului. Din fericire, medicina, și mai ales cea estetică, este un never-ending story… Este o evoluție continuă din toate punctele de vedere și asta ar trebui să înțeleagă mereu cei care au dorință de independență. Totul devine ușor când fiecare face ceea ce știe mai bine și ceea ce a fost educat și trainuit să facă. Platon știa bine ce zice.