Now Reading
Micro Skin Needling – o procedură minim invazivă cu rezultate uimitoare

Micro Skin Needling – o procedură minim invazivă cu rezultate uimitoare

Dr. Adelina Popa – Medic Dermatolog

Micro Skin Needling – o procedură minim invazivă cu rezultate uimitoare

Microneedling combinate cu activi topici este un tratament care acționează prin inducția colagenului. Procesul combină o tehnologie în care o serie de ace pătrund în piele provocând mii de microleziuni în unghi vertical folosind un dispozitiv medical de specialitate, atât pentru o penetrare mai rapidă, cât și mai precisă a acului cu adăugarea de substanțe speciale în funcție de problema pe care vrea să o abordeze prin acest tratament. Procedura conduce la creșterea producției de colagen, care repară eficient cicatricile, reduce hiperpigmentările cutanate și reînnoiește pielea.

Primul pas este reprezentat de stabilirea obiectivului acestui tratament împreună cu medical dermatolog. Acesta va ghida pacientul la ce trebuie să se aștepte ca rezultat final, câte tratamente sunt necesare și la ce perioadă de timp trebuie repetată procedura.

Cum decurge procedura?

Microcanalele superfine sunt create pentru a stimula producția de elastină și colagen în mod natural, și la nivelul fiecărui canal creat sunt introduși activi topici.

Efect anti-aging asupra pielii îmbătrânite și foto-agresate

Tratamentele care combină microneedling cu activi topici sunt o opțiune populară, neinvazivă și eficientă pentru cei cu nuanță neuniformă a pielii, hiperpigmentări (melasma) și piele subțiere și cu riduri în suprafață, probleme tegumentare cauzate de factori de mediu sau pur și simplu ca parte a procesului de îmbătrânire a pielii.

Semnele îmbătrânirii includ nuanță neuniformă a pielii și pierderea elasticității acesteia, în special pentru pielea care este expusă în mod regulat la factori de mediu agresivi. Acest tratament reduce eficient hiperpigmentările produse de vârstă și expunerea la soare, reduce ridurile, ajută pielea subțiată și lipsită de fermitate, toate acestea datorându-se colagenului redus din piele.

Microneedling-ul stimulează producția naturală de colagen a pielii, sporind elasticitatea și reparând defectele. Activii puternici anti-îmbătrânire și reparatori sunt infuzați direct în piele pentru rezultate îmbunătățite.

Dispozitivele performante de microneedling sunt capabile să creeze un număr impresionant de micro-canale pe secundă în piele (1000-2000), fără durere, datorită tehnologiei sofisticate, inovatoare. Procesul inițiază producția naturală de colagen și elastină din interior, reparând straturile cutanate din profunzime spre suprafață pentru a avea o piele cu aspect mai sănătos.

Netezirea liniile fine și a ridurilor

Tratamentele care combină microneedling cu activi topici declanșează o creștere naturală a colagenului și elastinei pentru a rejuvena pielea, conferind un aspect mai tânăr și mai proaspăt.

Procesul de reînnoire a pielii încetinește pe măsură ce îmbătrânim, iar această procedură este o modalitate sigură și naturală de a întineri pielea în mod vizibil. Prevenirea este întotdeauna cea mai bună abordare pentru a asigura o strălucire tinerească vibrantă pentru mai mult timp. În mod ideal, tratamentele cu microneedling trebuie începute înainte ca liniile fine să se instaleze.

Pentru rezultate mai rapide și de lungă durată, medicul dermatolog va recomanda continuarea tratamentului cu o rutină zilnică cu produse concepute special pentru a viza semnele îmbătrânirii cutanate, pentru a furniza ingrediente active hrănitoare și anti-îmbătrânire profund în pielea pacientului.

Protocol pentru tenul acneic și pentru porii dilatați

Acneea este adesea rezultatul unor glande sebacee excesiv de active ca răspuns la acțiunea hormonilor dezechilibrați. Excesul de ulei (sebum) rămâne prins în pori împreună cu celulele moarte ale pielii și resturile, ceea ce poate duce la inflamații dureroase și lasă pielea predispusă la proliferarea altor bacterii.

Combinarea procedurilor clinice de microneedling cu activi topici în cabinetul medicului dermatolog continuată cu o rutină la domiciliu de produse de îngrijire a pielii vizate conduce la obținerea unui ten curat și strălucitor.

Dispozitivul profesional pătrunde în straturile mai profunde ale pielii, declanșând răspunsul natural de vindecare al organismului. Pielea este oxigenată și drenajul limfatic este activat, regenerând zona afectată de acnee.

Porii dilatați sunt o preocupare comună a pielii, mai ales la tenul predispus la acnee sau puncte negre și sunt de obicei mai vizibili pe nas, obraji și bărbie. Vestea bună este că tehnica de microneedling combinată cu activi topici este o metodă eficientă și sigură de a reduce vizibil porii dilatați și de a oferi o piele netedă și strălucitoare. Post-procedural, răspunsul natural de vindecare al rănilor de la nivelul pielii este activat, producând și distribuind colagen nou, împodobind și strângând aspectul porilor dilatați.

Micro Skin Needling – o procedură minim invazivă cu rezultate uimitoare

Estomparea cicatricilor

Indiferent dacă sunt cauzate de acnee, intervenții chirurgicale sau răni, cicatricile, mai ales dacă sunt situate într-o zonă mai vizibilă a corpului, pot contribui la un aspect nu foarte plăcut. Tratamentul care combină microneedling cu activi topici poate reduce vizibil aspectul cicatricilor.

Această procedură conduce la reducerea țesutului cicatricial voluminos cu microneedling țintit, activând colagenul reglat pentru a aplatiza sau a umple regiunea cu cicatrice și oferă pacientului o piele vizibil mai netedă și mai uniformă. Aceste proceduri sunt dedicate inclusiv pentru tratarea cicatricilor adânci; inclusiv chirurgicale, contracturi post-arsuri, vergeturi și cicatrici post-acneice.

De obicei, vergeturile se prezintă mai întâi sub forma unor linii roșii sau albastre înainte de a se estompa în alb, argintiu sau maro, și pot fi provocate de o criză de creștere, sarcină, creștere sau scădere rapidă în greutate și chiar unele tipuri de medicamente cu steroizi.

See Also

Combinarea procedurilor clinice de microneedling cu activi topici încurajează producerea și distribuirea de colagen nou pentru a remodela vergeturile, noi sau vechi și pentru a reduce foarte mult aspectul acestora. Mulți medici și pacienți au susținut că aceste proceduri au fost mult mai eficiente decât alte metode tradiționale de reducere a vergeturilor, cum ar fi laserul sau cremele superficiale.

Corectarea hiperpigmentărilor cutanate

Pigmentarea apare atunci când excesul de melanină (pigmentul pielii) a fost stimulat și depus neuniform.

Alegerea corectă activilor topici în timpul tratamentului de microneedling poate conduce la dispariția hiperpigmentărilor după 2-4 ședințe. Mii de micro-canale fracționate impecabile sunt create în piele pentru a promova o funcție celulară mai echilibrată și mai normalizată, cu producție reglată de melanină. Deoarece melanocitele (celulele producătoare de pigment) sunt vizate direct, un proces de reparare și corectare încurajează uniformizarea tonului pielii pentru un aspect neted și strălucitor.

Tratamentul rozaceei

Flash-urile de rozacee debutează adesea la nivelul nasului și, în timp afectează și obrajii și chiar fruntea sau bărbia. Tratamentul cu microneedling folosind activi topici poate minimiza apariția simptomelor și poate ajuta la obținere un ten mai uniform. Aceste proceduri pot minimiza cu succes apariția simptomelor comune prin normalizarea formării vaselor de sânge (cunoscută sub numele de angiogeneză) și prin eliberarea factorilor de creștere regulatori.

Există 3 tipuri principale de rozacee care variază ca simptome de la eritem (roșeață facial) la papule și pustule și chiar o îngroșare a pielii.

Tratamentele cu microneedling folosind activi topici măresc și integritatea celor 2 straturi ale pielii (derm și epiderm) pentru a crește densitatea și rezistența. Roșeața este vizibil redusă, iar tenul se simte mai echilibrat și mai puțin reactiv.

Tratamentul alopeciei folosind microneedling combinat cu activi topici

Tratamentul folosind microneedling combinat cu activi topici pentru căderea părului poate vindeca multe forme de alopecie care afectează atât bărbații, cât și femeile prind introducerea substanțelor direct la nivelul foliculului pilos.

Acest tratament stimulează angiogeneza (formarea de noi vase de sânge) hrănind bulbul fiecărui fir de păr, furnizând hormoni pentru a activa și susține creșterea sănătoasă a părului. Acest tratament poate fi folosit și împreună cu PRP (plasmă îmbogățită cu trombocite) pe scalp pentru a crește volumul părului și pentru a stimula în continuare creșterea acestuia. Medicul dermatolog poate folosi, de asemenea, și alte medicamente și medii active topice pentru a stimula creșterea părului în timpul procedurii de microneedling, astfel sunt furnizate ingrediente active cu 80% mai adânc în piele decât aplicațiile topice obișnuite. În cocktailul ales de medic, pe lângă substanțele active este introdusă și substanță anestezică pentru a spori confortul pacientului.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.