Now Reading
Neuromodulatori vs substanțe injectabile

Neuromodulatori vs substanțe injectabile

Alegerea unei proceduri dermatologice cosmetice poate fi atât captivantă, cât și descurajantă, mai ales când vezi gama de tratamente diferite.

Neuromodulatori vs substanțe injectabile

De sipderm.com

Cele mai populare două tipuri de proceduri cosmetice injectabile sunt neuromodulatoarele (adică: Botox, Dysport etc.) și substanțele de umplere (adică: Juvederm, Restylane etc.). Atunci când decideți ce tip de procedură este potrivit pentru dvs., este mai întâi important să înțelegeți că nu toate injectabilele sunt la fel. Deși ambele tratamente sunt injectabile din punct de vedere tehnic, ele diferă în funcție de utilizare, scop și longevitate. Vom discuta despre diferențele dintre fillerele injectabile și botox.

Ce Sunt Neuromodulatoarele?

Neuromodulatoarele, cum ar fi injecțiile cu Botox/Dysport, sunt în general injectate în partea superioară a feței de către un dermatolog, dar pot fi utilizate și în altă parte pentru diferite efecte. Cele mai frecvente zone în care se injectează neuromodulatoare sunt fruntea, 11 linii (între sprâncene) și laba gâștii (în jurul ochilor). Mișcarea repetată a acestor mușchi de expresie provoacă riduri în timp. Neuromodulatoarele funcționează prin relaxarea mușchilor relevanți pentru a înmuia atât mișcarea, cât și ridurile din zona dorită. Aceste injecții pot dura aproximativ 4 luni o dată.
Pro:
• Este non-invazivă
• Este un tratament rapid, fără timpi de nefuncţionare
• Relaxează în siguranță ridurile

Contra:
• Durează doar 3-4 luni la majoritatea pacienților; sunt necesare injecții repetate pentru a menține îmbunătățirea
• Funcționează doar pe liniile cauzate de mișcarea mușchilor
• Dacă liniile sunt adânci/gravate și sunt vizibile în repaus, neuromodulatoarele nu vor diminua complet ridurile după un tratament și pot fi necesare mai multe tratamente sau și alte substanțe de umplere
• Există câteva posibile reacții adverse rare ale utilizării Botox:
          • Echimoze în punctele de injectare
          • Senzație de greutate
          • Durere de cap

Ce sunt Materialele de Umplutură Injectabile?

În timp ce neuromodulatoarele afectează acțiunea nervilor și a mușchilor, substanțele de umplutură injectabile acționează pentru a adăuga volum țesutului moale din jur. Cu toții pierdem în mod natural volumul în timp, deoarece grăsimea și structura osoasă a feței se diminuează odată cu vârsta. Această pierdere a volumului poate duce adesea la lăsarea pielii, creând aspectul de gulii sau linii de marionetă. Un dermatolog se va asigura că substanța de umplere injectabilă este injectată într-o regiune adecvată pentru a reface o astfel de pierdere. Ele pot fi plasate adânc pentru a reface structura facială, cum ar fi oasele pomeților, sau mai superficiale pentru a umple liniile fine, cum ar fi cele din jurul gurii. Majoritatea substanțelor de umplere pot dura între 4 și 12 luni, după care sunt absorbite de organism, deși există o umplere de durată mai lungă, care s-a demonstrat că durează cinci ani!

Există mai multe materiale de umplere pe piață astăzi. Exemple comune sunt Juvederm și Restylane. Acestea sunt făcute din acid hialuronic, o substanță care se găsește în mod natural în piele și țesutul conjunctiv. Acidul hialuronic poate fi dizolvat cu ușurință în cazul în care pacientului întâmpină probleme sau pur și simplu nu îi place aspectul materialului de umplere. Alte substanțe de umplere pot fi Radiesse, Sculptra, Bellafil. Toate au proprietăți diferite și ar trebui alese cu o intenție specifică pe baza realizării dorite de pacient.

Neuromodulatori vs substanțe injectabile

Pro:
• Este non-invazivă
• În funcție de substanța de umplere, puteți obține rezultate instantanee
• Rezultatele sunt de obicei de lungă durată – cel puțin 6 luni
• Substanțele de umplere adaugă, de obicei, un aspect mai tineresc prin completarea volumului în zonele pierdute de procesul de îmbătrânire
Contra:
• Poate fi mai incomod decât o injecție cu neuromodulator, dar cu anestezie topică/bloc nervos, majoritatea pacienților consideră că aceste proceduri sunt destul de tolerabile
• Dacă substanța de umplere injectată NU este un material de umplutură cu acid hialuronic, acesta nu poate fi dizolvat ușor
• Există câteva posibile efecte secundare ale utilizării substanțelor de umplere injectabile, dintre care majoritatea se rezolvă la scurt timp după procedură. Cele mai frecvente efecte secundare sunt umflarea și vânătăile.

Alegerea a ceea ce Funcționează Pentru Tine
Alegerea de a face orice lucru cosmetic depinde de tine. Este recomandabil să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla ce tratament este recomandat pentru dumneavoastră. Amintiți-vă, există substanțe de umplere permanente sau semipermanente disponibile pe piață, dar mulți pacienți aleg substanțe temporare pentru a avea o idee despre cum ar arăta și dacă sunt mulțumiți de tratament înainte de a utiliza un material de umplutură mai permanent.
Puteți discuta cu medicul dumneavoastră despre utilizarea atât a unui neuromodulator, cât și a unui filler injectabil în același timp. Sunt folosite în scopuri complet diferite, iar combinația adaugă și mai mult la un aspect tineresc. Nu uitați să discutați și cu dermatologul dumneavoastră cosmetic dacă luați vreun medicament sau dacă aveți probleme de sănătate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.