Now Reading
Nicușor Stan

Nicușor Stan

O viață sănătoasă în fruntea unui imperiu

Nicușor Stan

Poți avea un stil de viață sănătos atunci când esți în fruntea unui imperiu?

Aceasta este prima întrebare pe care i-o putem adresa domnului Nicușor Stan, omul care de-a lungul anilor și-a schimbat cariera și domeniul de activitate. Dacă în anii trecuți activa ca avocat, în momentul de față inovează domeniul HoReCa și conduce complexul de evenimente Ambasd’Or Versailles. Ca activități secundare, domnul Stan se ocupă și de imobiliare, deținând Ambasad’Or Home, cât și de cel mai exclusivist centru de evenimente pentru copii, Ambasad’Or Play.

Cu o viață atât de activă din punct de vedere profesional, omul de afaceri mai acordă timp și pentru a-și mențiune un stil de viață sănătos?

Este adevărat că ritmul meu de viață este destul de alert, pentru a putea face față provocărilor care apar la tot pasul în domeniile în care activez, și pentru a putea ține în frâu afacerile pe care le manageriez. Cu toate acestea îmi rezerv timp pentru mine, pentru a mă putea menține în formă în permanență. Dacă ar fi să îmi descriu rutina obișnuită, ziua mea începe undeva la ora 10.00 dimineața, iau micul dejun (care este destul de consistent, având în vedere că este singura masă pe care o am fixă), după care urmează sesiuni de telefoane, întâlniri, ședințe. Prânzul îl ratez sau mănânc ceva în fugă. Ajung acasă, îmi încep programul de sală. Am un antrenor personal care s-a potrivit programului meu și în fiecare seară vine să mă antreneze. Urmează o cină bogată în proteine, iar a doua zi o iau de la capăt. Nu este un program chiar sănătos, dar încerc pe cât de mult să am grijă la alimentație. În perioada aceasta am inclus în alimentație mai multe fructe și suplimente pentru a-mi susține imunitatea si nivelul de energie.

Am vrea să știm cum s-a schimbat viața dumneavoastră din punct de vedere al stilului de viață sănătos de când aveți Ambasad’Or?

Îmi este destul de greu să îmi amintesc, având în vedere că suntem pe piață de treisprezece ani. Implicarea mea este destul de mare, muncesc mereu alături de echipa pe care o conduc. Ambasad’Or este, atât pentru mine cât și pentru oamenii cu care lucrez, o casă de cele mai multe ori. Suntem ca o familie. Lucrez cu profesioniști, oameni pe care i-am format să fie strong și pe poziție tot timpul, să ia exemplu de la mine. Viața cu Ambasad’Or este extraordinară, dar și solicitantă. Cu toate acestea mi se pare că este cel mai potrivit lucru pentru mine. Experiența pe care o trăiesc acum merită câteva sacrificii, fiind vorba chiar și de sănătate uneori. Cu toate că aceasta este prioritară pentru mine, se întâmplă adesea să sar peste mese sau ore de somn.

Viață activă la birou vs sport?

La capitolul sport sunt în grafic. Cum am menționat anterior, după o zi lungă de ședințe și întâlniri ajung acasă și am câteva ore în care îmi eliberez mintea și îmi antrenez corpul. Dacă mă întrebați care este mai solicitantă, sincer nu aș ști să răspund. Tot ceea ce pot spune este că amândouă îmi fac plăcere. Pe de o parte întâlnirile si ședințele cu angajații sunt pentru mine un plus, deoarece îmi place să fiu mereu cu un pas în față. Cred că și datorită acestui lucru Ambasad’Or are atât de mult succes. Știți cum este în această breaslă, noul durează foarte puțin. Din acest motiv trebuie să fiu mereu pe poziții și să inovez. Ambasad’Or este un complex de saloane gândit astfel încât să poți organiza orice tip de eveniment: nuntă, botez, aniversări, corporate și nu numai. Pentru a reuși toate acestea la cele mai înalte standarde trebuie să existe un proiect bun. Am căutat cei mai buni oameni în domeniu împreună cu care am reușit să ajungem la rezultate deosebite. Iar pe această cale le prezint mulțumirile mele. Sportul în sine reprezintă și el o plăcere, având în vedere că mă ajută să mă mențin în formă pentru a putea să duc la bun sfârșit toate proiectele pe care mi le propun.

Nicușor Stan – O viață sănătoasă în fruntea unui imperiu

Considerând că sunteți persoană publică și că luați contact cu această lume unde sunt promovate toate aceste concepte noi despre sănătate și life coaching, am vrea să ne spuneți câteva cuvinte. Ce părere aveți despre acestea?

Da, m-am tot lovit de aceste lucruri în ultima perioadă. Sunt imparțial, fiecare își organizează viața așa cum crede de cuviință și alege să creadă în ce îl inspiră mai mult, fiecare este liber să facă ce își dorește. Dar dacă mă întrebați pe mine, Nicușor Stan, cum mă situez vis-a-vis de aceste lucruri, pot spune că sunt oarecum într-o zonă neutră. Sunt un om care a realizat ceva în viață fără suport, fără îndrumător life coach. Am vrut, am făcut. Important este în viață să rezolvi problemele, nu să te plângi de ele. Cred că de aici începe totul. Există două categorii de oameni: cei care fac și cei care se plâng. Cred că este evident care dintre ele are nevoie de îndrumare și de experți care să le spună cum trebuie trăită viața. Reamintesc, nu judec pe nimeni pentru nimic, doar mă raportez la persoana mea. Nu zic că eu nu am întâmpinat probleme, acestea sunt la tot pasul. Important este cum privești situația și dacă reușești să o întorci în favoarea ta. În viață trebuie să fii puternic pentru a putea câștiga, asta îi învăț și pe copiii mei, și pe angajații mei. Cu toată modestia posibilă, pot spune că sunt un exemplu bun de urmat în ceea ce privește realizările din viață. Pe toate le-am dobândit datorită caracterului puternic.

Cum credeți că ar fi viața dumneavoastră (din punct de vedere al sănătății) dacă nu ați fi fost omul de afaceri de astăzi?

Cred ca viața mea ar fi fost la fel, tot cu ritm alert, cu multă muncă, deoarece asta este ceea ce îmi place să fac. Nu sunt un om care să stea pe loc. Mereu caut ceva nou, și sunt un om care se dedică complet atunci când se apucă de un proiect. Indiferent dacă aș fi fost sau nu proprietarul unei afaceri sau un angajat, viața mea ar fi fost aceeași. Cu toate că mă îndoiesc că aș fi putut rămâne doar angajat. Cum am menționat anterior, sunt un om care se dedică planurilor sale. Dacă nu aș fi lucrat în acest domeniu, cu siguranță aș fi avut o altă afacere. Mă regăsesc în statutul de lider, pentru așa sunt făcut. Îmi place ceea ce fac, de aceea nici nu simt oboseala sau efortul.

Nicușor Stan – O viață sănătoasă în fruntea unui imperiu

Și o ultimă întrebare domnule Stan – sunteți fericit?

Aceasta chiar este o întrebare grea. Depinde. Ce însemnă fericirea? Pentru mine înseamnă foarte multe lucruri. De la personal la profesional, sunt foarte multe lucruri care mă fac fericit. Dacă vorbim din punct de vedere profesional, fericirea este pentru mine atunci când un eveniment iese bine iar mirii vin fericiți să îmi mulțumească și să îmi strângă mâna. Fericirea este atunci când văd că Ambasad’Or este în topul preferințelor oamenilor, și că ceilalți apreciază munca mea. Mă simt mândru de ceea ce fac. Dacă vorbim din punct de vedere personal, fericirea este atunci când petrec timp cu familia, fără să mă gândesc la ce evenimente grele urmează să am a doua zi. În general da, mă simt un om fericit.

Acesta este interviul pe care ni l-a acordat omul de afaceri Nicușor Stan, cunoscut în lumea afacerilor în special pentru complexul de evenimente pe care îl deține, anume Ambasad’Or Versailles, situat în Otopeni, Drumul Odăii 34-36. Complexul este compus din patru saloane spectaculoase decorate cu elemente florale roco, în combinație cu arhitectură în stilul baroc al secolului al 18-lea. Conform statisticilor, anul acesta Ambasad Or s-a aflat în topul preferințelor tinerilor ce vor să se căsătorească, dar și în topul organizatorilor de evenimente mondene. Vara aceasta Ambasad’Or a fost gazda celui mai așteptat eveniment de modă al anului, Bucharest Fashion Week, unde modele au defilat cu operele vestimentare ale designeri autohtoni și nu numai. Însă acesta nu a fost singurul eveniment monden, au mai fost și alte lansări de revistă și gale. Se pare că totul merge ca pe roate, și asta datorită omului care este în fruntea acestei afaceri, Nicușor Stan.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.