Now Reading
Operația de mărire a penisului

Operația de mărire a penisului

Funcționează? Merită?

Sursa: medicalnewstoday.com 

Operația de mărire a penisului 

Funcționează? Merită? 

Operația de mărire a penisului poate implica implanturi de siliciu, transfer de grăsime, divizare a ligamentelor și alte proceduri. Chirurgia este rareori necesară din punct de vedere medical și poate implica complicații. 

Deși operația de mărire a penisului poate funcționa în unele cazuri, nu există nicio garanție că va fi eficientă, iar procedurile prezintă anumite riscuri, despre care pacienții trebuie să fie, încă de la început, informați. 

Majoritatea persoanelor care optează pentru operație au un penis normal și funcțional, ceea ce face ca operația să fie una pur cosmetică. Însă, așa cum se știe deja de foarte mult timp, în aceste cazuri – pur cosmetice, pacientul trebuie să suporte costurile, care, în unele cazuri, pot reprezenta o barieră pentru mulți pacienți. 

Ce este operația de mărire a penisului? 

Operația de mărire a penisului este o procedură care are ca scop creșterea lungimii sau a circumferinței penisului. 

Intervenția chirurgicală poate implica inserarea de implanturi de silicon, transferul de țesut adipos sau utilizarea grefelor de piele pentru a crește dimensiunea penisului. Alte abordări pot lua forma unei intervenții chirurgicale estetice pentru a da aspectul unui penis mai lung. 

Nevoia adevărată de mărire a penisului este rară. Potrivit Urology Care Foundation (UCF), intervenția chirurgicală este necesară numai dacă o persoană are o afecțiune numită micropenis. Acest termen descrie un penis care este de 7,5 centimetri sau mai scurt atunci când este întins, în stare de erecție. 

Un penis care funcționează adecvat atât pentru actul sexual, cât și pentru urinare nu necesită intervenție chirurgicală. Autorii unei revizuiri din 2020 au remarcat că majoritatea celor care caută tratamente pentru dimensiunea penisului au un penis în intervalul normal de funcționare. Aceștia atribuie această descoperire lipsei de informație și preconcepțiilor, care sunt întâlnite în pornografie, dar și mitului că împlinirea sexuală depinde de dimensiunea falusului. 

Cum funcționează procedura? 

Există câteva proceduri diferite pentru operația de mărire a penisului, fiecare dintre ele având propria sa metodă. Vom discuta mai jos despre fiecare dintre aceste proceduri menite să redea încrederea în sine a bărbaților. 

Implantul de silicon 

Implantul siliconic este o intervenție chirurgicală ce implică inserarea unei bucăți în formă de semilună, de silicon de calitate medicală sub pielea penisului pentru a face penisul mai lung și mai lat. 

În prezent, procedura Penuma este singura intervenție chirurgicală de mărire a penisului pe care Food and Drug Administration (FDA) a autorizat-o pentru utilizare comercială în conformitate cu regulamentul 510(k). 

Un chirurg face mai întâi o incizie deasupra penisului și apoi introduce un material de silicon, pe axul penisului. Acesta va modela penisul, îi va mări lungimea și diametrul, obținându-se un rezultat potrivit și totodată dorit de pacient.  

Transferul de grăsime 

În timpul unei proceduri cu transfer de grăsime, medicul plastician va îndepărta țesutul adipos dintr-o zonă mai voluminoasă a corpului și îl va injecta în axul penisului. Intervenția se realizează prin 2 mici incizii în părțile laterale ale penisului, loc prin care va fi injectată grăsimea extrasă anterior.  

Diviziunea ligamentului suspensiv 

Chirurgia de diviziune a ligamentului suspensiv, sau ligamentoliza, oferă o modalitate de a face penisul să pară mai lung prin tăierea ligamentului suspensor. Acest ligament atașează penisul de osul pubian. 

În timpul procedurii, medicul chirurg va tăia acest ligament și va muta pielea de la nivelul abdomenului, în partea de jos, la axul penisului.  

În funcție de nevoile și particularitățile fiecărui pacient, medicul specialist poate recomanda și alte proceduri, cum ar fi îndepărtarea grăsimii din zona din jurul penisului. Acest lucru poate face ca penisul să pară mai mare, dar, în realitate acesta nu își schimbă de fapt lungimea. 

Alte augmentări 

Alte modalități de mărire a penisului, mai puțin populare, includ: 

 • grefe de țesut 
 • injecții cu acid hialuronic 
 • injecții cu acid polilactic  

Toate aceste proceduri estetice dedicate bărbaților…funcționează? 

În principiu, în funcție de metoda pentru care pacientul optează, acestea au o rată ridicată de reușită. În prezent, implantul Penuma este singura procedură chirurgicală estetică aprobată de FDA pentru a mări dimensiunea penisului. 

Un studiu realizat în anul 2018 a arătat că dispozitivul Penuma (implant siliconic) a demonstrat o creștere medie de 56,7% a circumferinței penisului, precum și o satisfacție ridicată a pacientului și evaluări îmbunătățite ale încrederii și stimei de sine, chiar și pe termen lung. 

În plus, procedura Penuma poate ajuta la tratarea problemelor care afectează penisul. Un studiu din 2019 notează că utilizarea unui implant siliconic a ajutat la corectarea penisului retractil. 

Un alt studiu din 2019 a descoperit că mărirea cosmetică a penisului folosind o combinație de distanțiere din silicon și transfer de grăsime a oferit rezultate satisfăcătoare: procedura a crescut lungimea și circumferința penisului și i-a îmbunătățit funcția, chiar și la 12 luni după aceea. 

Cu toate acestea, nu există nicio garanție că operația de mărire a penisului va fi 100% eficientă în cazul oricărui pacient. 

Mărirea penisului prin injectarea de grăsime proprie poate să nu fie satisfăcătoare în multe cazuri, pentru că, conform specialiștilor, organismul poate reabsorbi sau descompune aproximativ 30% din grăsimea injectată, încă din primele 2 luni. O analiză din 2017 sugerează că grefa de grăsime poate scădea în volum cu 20-80% în decurs de un an. 

Aceeași recenzie notează, de asemenea, că rezultatele pentru persoanele supuse operațiilor de ligament suspensiv nu sunt în mod constant favorabile. Rata de satisfacție a pacientului și a partenerului pentru această procedură variază de la 30 la 65%. 

Este sigur? 

Asociația Americană de Urologie consideră că nici injecțiile cu grăsime și nici procedurile de divizare a ligamentelor suspensive nu sunt 100% sigure, zona fiind foarte sensibilă, iar organismul uman extrem de diferit. 

Chiar dacă intervenția chirurgicală poate părea cea mai complexă, un studiu din 2019 sugerează că intervenția chirurgicală pentru îmbunătățirea estetică a penisului este, în cea mai mare parte, sigură și că devine din ce în ce mai sigură, odată cu evoluția tehnologiei și a tehnicii chirurgicale. 

Efecte secundare după intervențiile de mărire a penisului 

Fiecare pas al intervenției chirurgicale de mărire a penisului are anumite riscuri, inclusiv posibile efecte secundare, însă acestea reprezintă cazuri particulare. 

O persoană poate experimenta: 

 • vânătăi la locul operației 
 • vânătăi de-a lungul penisului 
 • modificări ale formei penisului 
 • sângerare la incizie 
 • infecţie 
 • umflătură 
 • pierderea temporară a senzației în penis 
 • durere cu erecție 
 • cicatrici 

Există, de asemenea, unele cerințe operatorii de luat în considerare înainte de operație. De exemplu, pacientul trebuie să fi avut deja o circumcizie pentru a fi supusă măririi cu implant de silicon. Dacă nu, ei vor cere circumcizie înainte de a continua. 

Cât durează recuperarea? 

Timpul de recuperare după operație este relativ lung, iar acest lucru este necesar pentru a ne asigura că penisul se vindecă corect. Experții recomandă 30 de zile fără activitate fizică intensă și 60 de zile fără activitate sexuală sau masturbare, după o intervenție chirurgicală estetică de mărire a penisului. 

Cât costã? 

În cele mai multe cazuri, operația de mărire a penisului este o procedură cosmetică. Majoritatea polițelor de asigurare nu acoperă operații estetice ca acestea, așa că persoana va trebui să-și plătească operația din propriile econimii. 

Ca urmare, operația de mărire a penisului poate fi costisitoare. Mai mult, fiindcă vorbim de o intervenție chirurgicală, pacientul trebuie să ia în considerare, un scurt concediu, pe perioada căruia să se recupereze după operație. 

Asigurarea poate acoperi intervenția chirurgicală în cazul în care pacientul are într-adevăr nevoie de această operație, cum ar fi corectarea tulburărilor care perturbă funcționarea penisului. 

Întrebări frecvente despre operația de mărire a penisului 

Mai jos sunt câteva dintre întrebările frecvente despre operația de mărire a penisului. 

 • Funcționează operația de prelungire a penisului? 

Urology Care Foundation scrie că singurul motiv medical pentru operația de mărire a penisului este tratarea micropenisului.  

Persoanele în cauză ar trebui să discute cu un medic pentru ale spune beneficiile și riscurile implicate, în funcție de tipul de intervenției de mărire a penisului pe care îl are în vedere. 

 • Cât durează recuperarea după operația de mărire a penisului? 

Pacientul se poate aștepta la un timp de recuperare relativ lung după operația de mărire a penisului. ResearchTrusted Source sugerează că o persoană nu ar trebui să se angajeze în exerciții fizice intense sau activitate sexuală timp de 30 și, respectiv, 60 de zile. 

O persoană ar trebui să vină periodic la control pe parcursul perioadei de recuperare, pentru a se asigura că penisul se vindecă în mod corect. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.