Now Reading
Predicțiile IAPAM pentru 2022 în Medicina Estetică

Predicțiile IAPAM pentru 2022 în Medicina Estetică

De IAPAM – International Association for Physicians in Aesthetic Medicine

Predicțiile IAPAM pentru 2022 în Medicina Estetică

În ultimul deceniu, cererea pentru tratamente estetice a continuat să crească pe măsură ce tratamentele non-invazive cresc în popularitate!

Pe măsură ce tratamentele și tehnologia au evoluat pentru a oferi opțiuni pentru tratamente mai puțin sau non-invazive, mai mulți oameni optează pentru aceste proceduri acum mai mult ca niciodată.

Numai în ultimii doi-trei ani s-a înregistrat o creștere masivă a acestor proceduri.

În 2022, procedurile estetice non-invazive vor continua să crească în popularitate.

Cu cât mai mulți oameni petrec timp pe apeluri video, își fac selfie-uri și au mai mulți oameni pe care îi cunosc care aplică tratamente anti-îmbătrânire, bărbații și femeile din toate grupele de vârstă își observă mai mult aspectul exterior.

Fie că se observă sau nu, vor să facă unele schimbări!

În trecut, chirurgia plastică era cunoscută a fi foarte populară. Nu era doar scump; timpul de recuperare a fost mult mai lung.

Trecerea sub cuțit ar putea veni cu câteva zile sau chiar săptămâni de timp liber pentru a vă recupera! Nu toată lumea este dispusă să facă un asemenea sacrificiu.

Cu mai multe proceduri non-invazive, timpul de recuperare în unele cazuri este minim – dacă nu chiar deloc! Unele proceduri pot fi efectuate în timpul prânzului sau în drum spre casă de la serviciu. Este ușor să arăți cât mai bine și să fii discret cu privire la modul în care o faci!

Când vine vorba de tendințele estetice non-invazive în 2021, unele dintre cele mai bune tratamente estetice au fost Botox®, umplerea buzelor, sculptarea corpului, strângerea pielii, procedurile faciale medicale precum micro ace și multe altele.

Toate aceste tratamente au un cost mai mic în comparație cu alternativele lor chirurgicale. În plus, timpul de recuperare variază de la doar câteva zile; în unele cazuri doar câteva ore!

Economisiți timpul oamenilor, permițându-le să revină la rutinele lor obișnuite aproape instantaneu!

În ciuda unei mici scăderi a cererii în 2021 din cauza blocajelor din timpul pandemiei, industria se confruntă cu o cerere reținută. Atât procedurile estetice invazive, cât și cele neinvazive vor continua să crească în popularitate în 2022.

O Tendință Continuă: Proceduri Estetice Non-Invazive

Pe baza statisticilor „The Aesthetic Society”, în 2020 oamenii au cheltuit peste 9,3 miliarde de dolari pe aceste proceduri estetice.

3 miliarde de dolari au fost cheltuite pe tratamente non-invazive și peste 6 miliarde de dolari au fost cheltuite pentru tratamente invazive. În 2019, consumatorii au cheltuit 8,2 miliarde de dolari pe proceduri estetice, înregistrând o creștere de aproape 80% în 2020.

Există mai mulți factori care au contribuit la această creștere a cererii și la ceea ce este popular în prezent.

Un factor este acela că oamenii doresc să aibă un aspect natural și sănătos, de aceea cred că medicina estetică și tratamentele obișnuite de sănătate sunt similare.

Oamenii caută să-și reducă semnele de îmbătrânire și să rămână tineri atât timp cât pot.

Atât femeile, cât și bărbații își doresc un aspect mai natural pe măsură ce îmbătrânesc și mai mulți oameni optează pentru aceste îmbunătățiri.

În loc să treacă sub cuțit pentru o intervenție chirurgicală dramatică, oamenii merg acum la schimbări subtile minore când vine vorba de zonele lor cu probleme.

Câteva dintre aceste proceduri implică utilizarea grăsimii corporale a pacientului și utilizarea acesteia în diferite locuri în scopuri de îmbunătățire.

Un alt factor care a afectat foarte mult popularitatea acestor proceduri estetice este social media.

Oamenii vor să arate cel mai bine pe Facebook sau Instagram (fără filtre!), dar totuși vor să obțină cel mai natural aspect posibil.

Dacă ai încercat vreodată să faci un selfie, știi că este greu să obții o piele perfectă fără ajutorul machiajului și al altor tratamente de întinerire a pielii care nu necesită modificări înainte de a fi publicate! Oamenii acordă atenție aspectului lor acum mai mult ca niciodată și caută cele mai rapide și simple modalități de a-și schimba aspectul.

Pe măsură ce rețelele de socializare s-au strecurat în lumea noastră, nevoia de a arăta cel mai bine în imagini și videoclipuri a crescut, de asemenea.

Aceasta constă în mare măsură din generațiile mai tinere și obsesia lor pentru rețelele sociale. Această tendință nu dă semne de încetinire.

Rețelele de socializare introduc, de asemenea, tendințe majore de medicină estetică prin intermediul celebrităților, ceea ce influențează generația mai tânără să facă schimbări asupra propriilor apariții.

Atât în 2019, cât și în 2020, întinerirea facială a fost printre cele mai bune tratamente estetice, care se preconizează că va continua și în 2022.

COVID-19 și “ZOOM BOOM”

Pandemia de COVID-19 a schimbat complet modul în care funcționează lumea. Pe măsură ce „munca de acasă” a devenit noua normalitate, oamenii au început să-și observe aspectul în timpul întâlnirilor lor Zoom.

Când clinicile au început să se redeschidă mai târziu în cursul anului, oamenii s-au grăbit să facă programări, iar cererea pentru proceduri non-invazive a crescut drastic.

Mulți dintre chirurgii plastici și dermatologi atribuie această creștere bruscă a ceva numit „boom-ul zoom”.

Pacienții au petrecut ore întregi uitându-se la ei înșiși pe camerele video ale computerului în timpul întâlnirilor și apelurilor clienților.

„Zoom Boom” a jucat un rol esențial în explozia cererii de proceduri non-invazive în ultimele 12 luni. Lucrând de acasă și uitându-se la nesfârșit la propriile fețe în timpul întâlnirilor Zoom, pacienții nu s-au putut abține să nu observe liniile fine și ridurile, alunițele, tonurile neuniforme ale pielii și alte detalii care nu le-au plăcut la aspectul lor.

Lucrul de acasă a făcut, de asemenea, mai ușor să luați deseori timpi de recuperare mai lungi de la proceduri, fără a fi nevoie să vă luați liber de la muncă.

Pe măsură ce economiile și comunitățile noastre s-au deschis și oamenii s-au întors la muncă, au intrat în joc și alte probleme. De exemplu, în multe locuri, oamenii trebuie să poarte o mască pe nas și pe gură pentru perioade lungi de timp.

Cu această practică în vigoare aproape în orice moment în 2020, o afecțiune numită „maskne” a devenit o preocupare majoră pentru mulți oameni.

Maskne a constat în acnee ușoară până la dură care apare pe toată fața unei persoane din cauza acoperirii continue a măștii.

Era mediul ideal pentru ca bacteriile să se dezvolte din cauza căldurii și umidității de sub mască.

Această problemă nu a dispărut în 2021 și va continua să fie o luptă în 2022.

Vestea bună este că tratamentele faciale non-invazive care ajută la curățarea și întinerirea pielii pot ajuta la combaterea afecțiunilor pielii cauzate de COVID.

Oamenii care știu deja acest lucru primesc mai multe tratamente, iar alții învață și asta.

Încă un motiv pentru care tratamentele și procedurile faciale sunt în creștere.

Proiectele Tratamentelor Estetice de Top și Tendințe de Urmărit în 2022

1. Botox® și Fillere

Când vine vorba de schimbarea aspectului fizic, Botox® și fillerele dermice sunt cele mai populare proceduri non-invazive de pe piață în ultimul deceniu.

Previziunea noastră este că această tendință va continua să crească și să fie la fel de (dacă nu mai) populară și în 2022.

Tratamente precum Botox®, Dysport®, Xeomin® sau Juveau® sunt compuse din neurotoxine. Neurotoxinele sunt menite să relaxeze mușchii odată injectate în piele.

Acest lucru ajută la ridurile, liniile încruntate, labele de corbie și diverse alte linii faciale și încetinește producția acestora.

Pe de altă parte, materialele de umplere dermice, cum ar fi Juvederm, sunt folosite pentru a trata liniile fine și ridurile, adăugând volum diferitelor zone cu probleme ale feței unui pacient, cum ar fi obrajii, maxilarele și ochii.

De asemenea, materialele de umplutură vin într-o mare varietate, bazată pe textură, vâscozitate, fermitate și alte proprietăți diferite.

În trecut, despre procedurile cosmetice ca acestea nu se vorbea deschis. Obținerea Botox® a fost văzută ca o schimbare masivă a feței sau a corpului. Adesea, oamenii s-au simțit judecați de semenii lor pentru că și-au schimbat imaginea.

Astăzi este o altă poveste. Pe măsură ce tot mai mulți oameni au făcut chiar și cele mai minore proceduri, procedurile estetice de top au devenit comune și în fiecare zi.

Oamenii nu se mai judecă unii pe alții pentru ce își fac. Este acceptat și adesea încurajat.

Mai multă accesibilitate, cu mai mulți furnizori care oferă tratamente și mai puțin centrul orașului, le fac opțiuni mai atractive, timpul de recuperare nu este lung și durează doar câteva ore, făcându-le mai ușor de realizat.

De asemenea, generațiile mai tinere îmbrățișează aceste tratamente, deoarece aspectul lor a devenit prioritatea lor principală, influențată în principal de rețelele sociale și de cultura influenței.

Botox® și substanțele de umplutură nu mai sunt tabu și orice stigmă care le-a fost atașată a dispărut.

Diferite Exemple de Botox® și Proceduri de Fillere

Cosmeticele injectabile ajută oamenii din întreaga lume cu tratamente medicale și estetice.

Durează de la câteva luni până la câțiva ani, pacienții caută tratamente care folosesc toxine botulinice și materiale de umplere pentru a trata orice, de la picioarele corbilor din jurul ochilor până la obraji, bărbii mici și multe altele!

Iată câteva exemple de diferite Botox® și proceduri de umplere:

● Îmbunătățirea Obrajilor (Fillere pentru obraji)

Din cauza îmbătrânirii, obrajii încep să-și piardă din volum, iar partea superioară a feței începe să pară mai puțin plinuță. Aici intervin umpluturile pentru obraji. Sunt folosite pentru a îmbunătăți aspectul obrajilor. Acestea ajută la adăugarea de mai mult volum și pacientul părăsește clinica cu o față proaspătă și plină.

● Ramele Sprâncenelor Ridicate și Canthus Lateral

Ochii sunt considerați fereastra către sufletul cuiva, iar sprâncenele sunt văzute ca trăsături cruciale care încadrează corect fața. Gândiți-vă la diferitele forme pe care le primesc oamenii pentru sprâncenele lor. Oamenii încearcă mereu să modeleze sprâncene precise și pitorești. Cum arată contează foarte mult.

Pielea din jurul ochilor și sub sprâncene își va pierde volumul pe măsură ce o persoană îmbătrânește. Aici intervin ramele sprâncenelor ridicate și procedurile de canthus lateral.

Procedura cu ramele sprâncenelor ridicate ajută la deschiderea instantanee a feței pacientului. În timp ce canthusul lateral, care este colțul exterior al ochiului, adaugă mai multă tinerețe.

În mod natural, adaugă mai mult volum și oferă ochilor un aspect mai tânăr, în timp ce arată proaspăt.

Un amestec de Botox® și materiale de umplutură este folosit pentru a efectua aceste proceduri pentru acel aspect natural proaspăt și cu ochii deschiși.

● Lifting Facial Non-Invaziv

În trecut, schimbarea aspectului întregii fețe a fost făcută chirurgical și printr-un lifting facial. Aceasta a necesitat timp de nefuncționare pentru recuperare și a fost o procedură mai riscantă.

Cu procedurile non-invazive, timpul de nefuncționare necesar și riscurile pentru pacient s-au redus odată cu utilizarea materialelor de umplere. Acesta este un factor care contribuie semnificativ la creșterea popularității lor!

Timpul de recuperare este mai mic și pacientul iese cu o față mai tânără, proaspătă.

2. Intervenții Nechirurgicale ale Nasului

Nasul este o trăsătură care definește fața unei persoane. Rinoplastia a fost o procedură chirurgicală efectuată frecvent în trecut. Aceasta a fost procedura tipică făcută ori de câte ori cineva dorea să-și schimbe aspectul nasului.

În ultimii ani, operația de nas nechirurgicală a devenit destul de populară în rândul oamenilor. De fapt, conform statisticilor, această procedură își face drum pentru a deveni parte din cele mai bune tratamente estetice în anul 2022.

Această procedură folosește materiale de umplutură injectabile pentru a remodela nasul. Un pacient obține rezultate similare cu cele ale unei rinoplastii tradiționale, sau o operație a nasului, dar fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală invazivă.

Pentru această procedură se folosesc substanțe de umplutură, cum ar fi Juvederm și acidul hialuronic. Acest tratament este ideal pentru persoanele care doresc să creeze simetrie nară sau să netezeze orice denivelări ale podului.

Cu toate acestea, această procedură nu dă rezultate permanente, astfel încât pacientul ar trebui să facă această procedură din nou.

De asemenea, persoanele care doresc să-și micșoreze dimensiunea nasului nu vor beneficia cu adevărat de acest tratament specific.

Timpul de recuperare al acestei proceduri este de aproximativ două săptămâni, în comparație cu operația tradițională a nasului, care durează aproximativ patru până la șase săptămâni.

Este nevoie de aproximativ cincisprezece minute pentru a finaliza o ședință și pacientul poate vedea rezultate instantanee.

Când vine vorba de preț, această rinoplastie nechirurgicală este mult mai ieftină în comparație cu alternativa sa chirurgicală. Poate costa o persoană oriunde de la 600 USD la 1.500 USD.

3. Strângerea Facială

Proteinele precum colagenul și elastina sunt prezente în piele, ceea ce ajută la conferirea elasticității și structurii pielii. Cu cât o persoană îmbătrânește, cu atât producția acestor proteine ​​devine mai lentă.

Acest lucru duce la pierderea elasticității pielii. Cu toate acestea, datorită anumitor proceduri, o persoană își poate restabili elasticitatea pielii prin colagen.

Potrivit Google, căutarea unui „mini lifting facial” a crescut cu 160%. În timpul pandemiei, s-a înregistrat o creștere cu 70% a solicitărilor pentru o consultație virtuală, potrivit BAAPS (British Association of Plastic Surgeons).

Obținerea procedurii chirurgicale pentru un lifting facial nu este doar invazivă, ci poate fi și periculoasă și necesită un angajament masiv din partea pacientului, atât în ​​timp, cât și în cost.

De asemenea, liftingul facial obișnuit va deveni învechit, deoarece oamenii se concentrează pe obținerea de tratamente de înaltă tehnologie care nu necesită cu adevărat să treacă sub cuțit.

Întinderea pielii cu laser este o procedură nedureroasă care ajută la îmbunătățirea pielii lăsate, dându-i o nouă viață. Ajută la reducerea liniilor fine și la anularea daunelor cauzate de soare.

Un fascicul laser țintit este utilizat pentru a încălzi țesuturile moi. Acest lucru ajută la pornirea procesului de vindecare al corpului pacientului, iar organismul începe să producă mai mult colagen. Acest lucru are ca rezultat o piele mai strânsă și mai fermă.

Cele mai comune zone care pot beneficia de această procedură de strângere a pielii cu laser sunt brațele, gâtul, ochii, abdomenul și linia maxilarului.

Tratamentele, cum ar fi Thermage și Ultherapy, fac minuni asupra feței, restabilind colagenul pierdut înapoi în piele și ajută la întoarcerea ceasului înapoi. Mai jos sunt enumerate mai multe detalii despre aceste tratamente.

● Thermage FLX

Acest tratament este ideal pentru persoanele cărora le este frică de ace sau de operații invazive. Costă între 2000 și 3000 USD.

Printr-un dispozitiv mic, radiofrecvența este folosită pentru a încălzi pielea, ceea ce activează producția de colagen. Acest lucru are ca rezultat o întărire instantanee a pielii.

Pe măsură ce lunile trec, acest tratament ajunge să declanșeze procesul de vindecare în pielea pacientului și să vindece depozitele de colagen. Această procedură este o opțiune excelentă pentru persoanele care caută să-și strângă pielea gâtului și a feței inferioare, în același timp îmbunătățind și tonifiind elasticitatea pielii pentru o perioadă lungă de timp.

În plus, rezultatele acestei proceduri durează foarte mult timp.

● Ulterapie

Această procedură este ideală pentru strângerea și tonifierea pielii unei persoane. De asemenea, costă între 2000 și 3000 USD. Prin utilizarea undelor cu ultrasunete microfocalizate, Ultherapy ajută la stimularea reparării naturale a celulelor.

Undele cu ultrasunete ajută la țintirea straturilor structurale ale pielii pentru a îmbunătăți producția de colagen în pielea pacientului.

Rezultatul final constă în strângerea, tonifierea și ridicarea pielii pacientului, prin urmare întinerirea trăsăturilor faciale. Rezultatele sunt vizibile instantaneu și durează aproximativ trei luni după tratament. Cu toate acestea, cu mai multe îmbunătățiri, rezultatele ar putea dura până la șase luni.

O altă procedură care câștigă faimă este conturarea corpului, care se face pentru a strânge și a tonifica pielea unei persoane. Această procedură este perfectă pentru anumite părți ale corpului, cum ar fi abdomenul, sub bărbie și coapse.

Folosește laserul pentru a încălzi celulele adipoase pentru a le micșora. În plus, această procedură nu necesită timp de nefuncționare și poate fi efectuată rapid.

4. Peelinguri Chimice și Peelinguri Chimice pentru Corp

Pielea este cel mai mare organ al corpului unei persoane și îngrijirea ei este incredibil de importantă. Pe măsură ce trece timpul, structura pielii se schimbă. Peelingurile chimice pot ajuta în acest sens.

În ultimii ani, peelingurile chimice atât pentru față, cât și pentru corp au devenit unul dintre cele mai bune tratamente estetice. Această procedură este folosită pentru a netezi și a îmbunătăți textura pielii cuiva.

Scopul principal al unui peeling chimic este de a îndepărta stratul exterior al pielii.

Îndepărtând stratul superior al pielii, pielea mai sănătoasă care se află dedesubt este expusă. De asemenea, ajută la îmbunătățirea cicatricilor cauzate de acnee.

De cele mai multe ori, oamenii vin pentru a-și trata fața cu peelinguri chimice, cu toate acestea, peelingurile chimice pentru corp devin și ele populare.

Peelingurile chimice folosesc o exfoliere chimică puternică pentru a curăța cicatricile pacientului, pentru a lucra pe texturi neuniforme ale pielii, pentru a îndepărta pielea moartă și pentru a ajuta la înmuierea liniilor fine. În ciuda utilizării regulate a cremelor de protecție solară, pielea unei persoane poate fi totuși deteriorată.

Unul dintre beneficiile peelingurilor chimice este că această procedură ajută la contracararea uzurii naturale a pielii. Combinația puternică de tipuri specifice de substanțe chimice ajută la exfolierea pielii pentru a îndepărta stratul superior.

Prin peelinguri chimice, o persoană poate inversa pielea cu pete și hiperpigmentarea cauzată de daunele solare. Este nevoie de aproximativ trei până la patru zile pentru ca pielea să se dezlipească și să expună pielea mai sănătoasă și mai tânără de dedesubt.

Sezonul mai rece, cum ar fi toamna, este de fapt momentul perfect pentru a face această procedură, deoarece temperatura mai rece și razele UV mai scăzute ajută la recuperare.

Când vine vorba de peeling-uri chimice pentru corp, profesionistul medical folosește o combinație mai puternică de substanțe chimice, deoarece pielea corpului nu este la fel de delicată în comparație cu fața cuiva. Formula folosită este mai puternică și conține o concentrație mai mare de ingrediente active.

Peelingurile chimice ale corpului ajută la combaterea petelor solare, uscăciunea, vergeturile, keratoza pilară și uniformizează textura plus nuanța pielii brațelor, picioarelor, mâinilor, pieptului și spatelui pacientului.

Există un alt mare beneficiu care vine din această procedură, fie că se face pe față sau pe corp. Îndepărtarea stratului exterior al pielii ajută la o mai bună absorbție a produselor pielii. Adică, cremele hidratante, serurile și alte produse pentru piele vor avea o penetrare mai bună pe piele pentru o hidratare maximă.

Când vorbește despre rezultate, o persoană poate observa o îmbunătățire masivă a texturii pielii după doar una sau două sesiuni. Cu toate acestea, pielea feței se vindecă diferit în comparație cu pielea corpului.

Ar putea dura mai mult pentru a vedea rezultate pentru anumite probleme ale pielii. De exemplu, pentru a înmuia liniile fine și pentru a uniformiza nuanța pielii, ar putea fi nevoie de aproximativ șase tratamente, care sunt distanțate la trei săptămâni.

Dacă un pacient dorește să îndepărteze acneea de pe corp, atunci ar putea fi nevoie de aproximativ șase tratamente, care sunt distanțate la două săptămâni.

De asemenea, peelingurile chimice se pot face pe picioare, precum și ajută la eliminarea depunerilor de pe călcâie și oferă un aspect mai fin.

Persoanele care sunt îngrijorate de acneea cauzată de purtarea unei măști pot beneficia foarte mult de peeling-ul chimic.

Această procedură este perfectă pentru „resetarea” pielii eliminând cu atenție stratul superior pentru a dezvălui pielea de dedesubt cu aspect mult mai puternic și mai sănătos.

Peelingurile chimice vin în diferite versiuni și puteri, cum ar fi peelingurile mai blânde, cum ar fi coaja glicolică, sau peelingurile mai puternice, cum ar fi coaja TCA.

Când vine vorba de costul obținerii unui peeling chimic, acesta depinde de diferiți factori legați de pacient.

În primul rând, tipul de peeling de care pacientul are nevoie și timpul necesar pentru tratamentul lor contribuie în mare măsură la costul acestuia.

De asemenea, costul va fi bazat pe expertiza și calificările furnizorului de asistență medicală tratant, produsele utilizate și rezultatele dorite.

În calitate de furnizor, ar trebui să discutați toate aceste lucruri cu pacientul dumneavoastră în timpul consultării inițiale.

5. Fire PDO

Firele PDO, cunoscute și sub denumirea de fire de polidioxanonă, constau dintr-o ridicare mecanică și nechirurgicală a țesuturilor moi ale pacientului, cum ar fi dermul, mușchii și tampoanele adipoase, prin strângerea pielii și stimularea puternică a colagenului.

Nu există aproape nicio perioadă de recuperare și este mult mai puțin invazivă în comparație cu intervenția chirurgicală, inclusiv fiind mai puțin riscantă.

În această procedură, se folosesc suturi temporare pentru a oferi pielii un lifting subtil, dar vizibil. Aceasta înseamnă că, în loc să îndepărteze chirurgical pielea feței libere a pacientului, furnizorul de asistență medicală va cuase anumite părți din ea prin suspendarea acesteia.

În comparație cu un lifting facial tradițional care implică trecerea sub cuțit, acest tip specific de ridicare a firului nu necesită necesitatea de a face incizii sau nevoia de manipulare profundă a țesuturilor.

Acest proces este mult mai ușor pentru pacient, deoarece include doar utilizarea unei substanțe asemănătoare umpluturii în comparație cu obținerea unei operații de lifting facial real.

Unul dintre factorii majori care influențează popularitatea acestei proceduri este faptul că timpul de recuperare este mult redus, spre deosebire de obținerea unui lifting facial obișnuit care necesită o perioadă de nefuncționare serioasă.

Potrivit unui studiu care a fost realizat în 2019, un pacient poate vedea îmbunătățiri imediate după o procedură de ridicare a firului PDO în pielea lăsată.

Dar, de obicei, rezultatele durează aproximativ șase luni și după un an îmbunătățirea nu mai este vizibilă. Sunt necesare mai multe sesiuni pentru a menține efectele secundare ale procedurii de ridicare a firului PDO.

Predicțiile IAPAM pentru 2022 în Medicina Estetică

Persoanele care sunt mai tinere au în general rezultate care tind să dureze aproximativ trei până la patru ani.

Cu toate acestea, persoanele în vârstă care au elasticitate sau volum scăzut al pielii vor vedea beneficii de la procedura de ridicare a firului DOP doar timp de unul până la doi ani.

Când vine vorba de costul procedurii de ridicare a firului PDO, acesta depinde de mai mulți factori, cum ar fi locul în care locuiește pacientul, cât timp va dura procedura și nivelul de expertiză al chirurgului care efectuează.

În general, costul poate începe de la 500 USD și poate depăși 5.000 USD, în funcție de factorii menționați aici.

6. Terapie cu Vitamine IV

O altă tendință care a făcut furori în topul tratamentelor estetice este Terapia cu Vitamine IV.

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de terapie nutrițională IV, terapie IV, terapie intravenoasă și terapie nutritivă IV în unele zone.

Acest tratament specific vine cu o mare varietate de beneficii nutriționale.

Cu terapia cu vitamine IV, un pacient poate obține o doză eficientă de vitamine, minerale și aminoacizi esențiali.

Toți acești nutrienți sunt transferați printr-o picurare IV direct în fluxul sanguin al pacientului.

Prin această metodă, organismul este capabil să se vindece la nivel celular.

În comparație cu ingerarea suplimentelor, terapia IV ajută la o absorbție mai rapidă a nutrienților în organism.

În plus, nutrienții sunt furnizați într-o concentrație mai mare. Se spune că acest tratament specific ajută la probleme grave de sănătate, îmbunătățește sănătatea generală și previne atacul bolilor asupra organismului.

În general, se știe că suplimentele sunt metabolizate de sistemul digestiv, ceea ce reduce cantitatea de nutrienți pe care organismul o absoarbe în sânge. Aceasta nu este o problemă cu terapia cu vitamine IV.

Prin această metodă, eficacitatea tratamentului este mult crescută, deoarece picurarea intravenoasă se asigură că toți nutrienții sunt absorbiți corespunzător de corpul pacientului.

În terapia cu vitamine IV, nutrienții sunt livrați direct celulelor corpului pacientului care au nevoie de ele. Aceste picături IV sunt cunoscute pentru îmbunătățirea funcției diferitelor sisteme ale corpului. Prin injectarea directă a amestecului de nutrienți esențiali în organism, pacientul experimentează rezultate rapide și eficiente.

Aceste tratamente depind de nevoile pacientului si de aceea sunt personalizate. Acest lucru este discutat în prealabil cu un profesionist din domeniul sănătății. Cât de des dorește o persoană să beneficieze de aceste tratamente depinde de persoana însăși.

Aceste tratamente sunt efectuate de un profesionist medical în cadrul unui cabinet curat.

7. Microneedling Combinat cu PRP

Procedurile de microneedling sunt folosite pentru a reduce semnele îmbătrânirii.

Un furnizor de servicii medicale va folosi un anumit tip de rolă sau un dispozitiv care are ace pentru a înțepa pielea pacientului.

Acest lucru ajută la stimularea producției de colagen nou.

PRP, sau Plasma bogată în trombocite, poate fi adăugat la ședința de microneedling, fie că este topic sau printr-o injecție.

Se știe că poate ajuta la procesul de vindecare și reduce timpul necesar pentru ca roșeața să dispară și umflarea care apare după o ședință de microneedling.

Se spune că combinarea PRP cu o sesiune de microneedling are un rezultat mai îmbunătățit pentru pacienții care primesc tratament pentru cicatricile de acnee.

Cu toate acestea, dovezile nu sunt încă concludente și necesită cercetări suplimentare.

Tratamentul cu microneedling este utilizat pentru a reduce problemele pielii, cum ar fi ridurile, petele de vârstă, cicatricile, vergeturile și tipul specific de hiperpigmentare.

Prin combinarea acestuia cu PRP, pacientul poate obține rezultatele dorite mult mai rapid, deoarece se știe că crește efectele.

Chiar dacă microneedling-ul este folosit pentru a trata mai multe probleme legate de piele pe diferite zone ale corpului, majoritatea studiilor legate de PRP se concentrează asupra tratamentului feței.

Termenul „Vampire Facial®”, (marca înregistrată de designerul-medic Charles Runels, medic inventator al procedurilor O-Shot®, P-Shot® și Vampire Facelift® și Vampire Breast Lift®), a devenit popular în ultimii ani și se referă la momentul în care microneedling este combinat cu PRP, unde ultima procedură este efectuată topic ulterior.

Când vine vorba de această procedură, majoritatea pacienților sunt cunoscuți a fi candidații ideali, cu câteva excepții.

Este posibil ca acest tratament să nu fie potrivit pentru persoanele care utilizează Accutane pentru acnee, femeile însărcinate, persoanele care suferă încă de acnee activă și cicatrici noi, persoanele care se cicatriciază ușor, persoanele cu afecțiuni ale pielii cum ar fi rozaceea facială sau eczema, persoanele care nu suferă de acnee se vindecă rapid și persoanele care au suferit un fel de tratament cu radiații ale pielii în ultimele douăsprezece luni.

Un profesionist medical este mai capabil să determine dacă o persoană este candidatul ideal atunci când vine vorba de microneedling combinat cu PRP.

Costul unei ședințe de microneedling depinde de locația pacientului și de medicul specialist care efectuează procedura.

În general, un tratament cu microneedling combinat cu o ședință PRP tinde să coste în jur de 750 USD pentru o singură ședință.

În comparație cu acesta, un tratament tipic cu microneedling pentru față va costa în jur de 300 USD. Atunci când este combinat cu o sesiune PRP, costul tinde să crească mult.

Când vine vorba de cât vor dura rezultatele, aceasta depinde de tipul de ședință de microneedling pe care o primește un pacient.

De multe ori, un pacient are nevoie de mai multe tratamente pentru a vedea corect rezultatele complete.

Majoritatea persoanelor care au făcut microneedling au avut trei până la șase sesiuni, cu un interval de aproximativ patru săptămâni între fiecare sesiune.

Costul total al tuturor tratamentelor ar putea fi între 2.250 USD și 4.500 USD.

Gânduri Finale

De-a lungul anilor, tendințele medicinei estetice s-au ridicat la noi culmi, pe măsură ce mai mulți oameni observă și se îngrijesc de aspectul lor exterior.

În trecut, pentru a-și schimba aspectul, oamenii trebuiau să facă schimbări drastice prin intervenții chirurgicale riscante. Nu mai este cazul.

În zilele noastre, oamenii își pot atinge aspectul dorit fără să-și facă griji că trec sub cuțit. Tendințele estetice menționate aici fie sunt deja în lista celor mai bune tratamente estetice, fie își fac drum spre vârf.

Pentru a se pregăti pentru ceea ce va urma în 2022, practicile estetice trebuie să construiască un plan adecvat.

Furnizorii de servicii medicale ar trebui să ia în considerare datele demografice ale pacienților împreună cu obiectivele lor de practică pentru a crea un plan bine gândit pentru succes.

Având în vedere că pandemia este încă o preocupare continuă, practicile trebuie să se adapteze nu numai pentru a supraviețui, ci și pentru a continua să crească și să prospere.

Trebuie stabilite măsuri de siguranță, deoarece sunt importante pentru toți cei care intră în aceste locuri, cum ar fi clienții, angajații, personalul medical și alte persoane.

Tendințele medicinei estetice se schimbă mereu pe măsură ce apar noi tendințe. Deci, ceea ce este popular astăzi ar putea să nu fie la fel de popular mâine și invers.

Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de cum arată și caută mereu modalități de a îmbunătăți acest lucru.

Nevoia de tratamente estetice non-invazive va continua să crească pe măsură ce lumea trece la 2022.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.