Now Reading
Simona Chițac, între delicatețe și mână de fier

Simona Chițac, între delicatețe și mână de fier

Am cunoscut-o pe Simona acum mulți ani, când unul dintre colaboratorii noștri ne-a recomandat-o cu încredere în organizarea unui eveniment. Ne-a plăcut din prima zâmbetul ei și siguranța cu care își accentua cuvintele importante din discurs.

Simona Chițac, între delicatețe și mână de fier

De atunci și până astăzi, am făcut multe evenimente reușite și am inițiat împreună și seria de evenimente caritabile Din Dragoste pentru copii, în urma căreia am reușit să ajutăm copii cu autism și ADHD din centrul M Service Therapy Centre. Ulterior, a fost pe lista canditaților la Primăria sectorului 1, chiar pentru scaunul de primar. Astăzi am găsit-o într-o funcție importantă și grea, de administrator al propiei clinici medicale, în linia 1, acolo unde poate fi un exemplu de perseverență și profesionalism pentru mulți dintre noi. Mai mult decât atât, clinica Legacy Med împlinește în luna august 1 an de existență și merită atenția noastră, mai ales că totul s-a dezvoltat în plin an pandemic.

Numele tău este legat de multe succese de business. Ai consiliat jucători importanți din mai multe domenii: imobiliar, sportiv, muzical, bancar, medical. Acum ai mai multe afaceri în diverse domenii. Întotdeauna unde ești tu prezentă, este și succesul. Sau poate e invers. Unde e succesul prezent, apari și tu. Cum e realitatea? Cum te-ai prezenta pe scurt, prin proiectele tale, pentru cititorii noștri?

Îmi place succesul. Al meu și al celor de lângă mine. Este drept că am un fler deosebit și nu m-am asociat niciodată cu afaceri care au eșuat sau cu oameni slabi. Așa că nu aș putea să spun dacă eu apar în preajma succesului, sau succesul în preajma mea. Ce știu sigur, este că suntem în simbioză firească. Sunt capabilă de eforturi deosebite să fac ceea ce îmi propun și motivez foarte bine pe cei cu care lucrez. Am lucrat alături de oameni deosebiți, ăsta a fost norocul meu. Mi-au lăsat amintiri foarte plăcute Nicușor Stan, președintele Ambasador, Eduard Irimia, cel care a creat marele brand Superkombat, Bogdan Oprea, președintele grupului BGS, am avut contracte de consultanță cu Erste Bank, reprezentând prin ei o perioadă comunicarea de presă a BCR Leasing în România, am făcut evenimente pentru Academia Militară și am organizat Cyber Security Training Forum For Central & Eastern Europe. O perioadă mi-am adus aportul și în lumea artiștilor și a sportivilor de podium, în principal în motorsport și kick-boxing. A trebuit să studiez în amănunt fiecare domeniu, să mă transpun cu multă atenție, pentru a putea oferi consultanță de business la nivel de performanță. Acum, activez în domeniul medicinei estetice și îmi place enorm ceea ce fac, dedicându-mă cu pasiune și perseverență.

„AM LUCRAT ALĂTURI DE OAMENI DEOSEBIȚI, ĂSTA A FOST NOROCUL MEU”

Simona Chițac, între delicatețe și mână de fier

Ce momente din viața ta și-au pus amprenta cel mai mult și ți-au influențat modul de gândire?

Nu știu exact de ce, dar foarte multe lucruri inutile sau banale din viața mea le-am șters din memorie, să fac loc lucrurilor și momentelor extraordinare. Am avut câteva noduri în viață, cum le spun eu, care m-au făcut să mă clatin și apoi să revin și mai puternică. Mi-am dat seama că locul unei femei în lumea afacerilor este foarte greu de menținut și îți poate afecta foarte mult feminitatea în ochii celorlalți. Pentru mine este foarte greu să păstrez un echilibru, între delicatețe și o mână de fier. Ca și amprentă… a contat foarte mult o concediere, fără explicații, la 22 de ani, când lucram într-un mare trust de sondaje și probabil că viziunea mea a deranjat atunci. Apoi, de-a lungul timpului, mi s-a reconfirmat că trebuie întotdeauna să acționezi după cum crezi tu, nu după cum încearcă să te convingă alții că ar fi corect. Folosește-ți propria oca, indiferent de context. Nu cântări cu ochii și mintea celuilalt. Doar așa poți rămâne în consonanță cu tine, să rămâi un om calm și echilibrat.

În 2007 ai lansat propria ta agenție de PR, in Progress Media. Ulterior, după câțiva ani, din motive de viață personală, ai decis să o vinzi. Cu toate astea, ai continuat să oferi consultanță, dar mai mult apropiaților. Acum ai propriul brand. A fost grea trecerea de la consultanță la crearea strategiilor chiar pentru tine?

Să am agenția mea de PR a fost un exercițiu extraordinar și cea mai aglomerată perioadă din viața mea, de până acum. Începeam la 8 dimineața, terminam la 11-12 noaptea, și când dormeam visam campanii și proiecte. Schimbarea s-a produs când am început să promovez și oameni și toate lucrurile le luam ca și ambiții personale. Am oprit la cererea familiei munca în agenție, am vândut-o unei cunoștinte și m-am retras în alt tip de afaceri atunci, dezvoltări imobiliare. Întradevăr, construcția de consultant m-a îndepărtat de ideea de a avea propriul brand pe care să îl cresc și să îl promovez. Abia anul trecut, constrânsă de un context de viață personală, am lansat dintr-un foc două afaceri: una în costume de baie cu tipare digitale personalizate, So Beach Clothing și una în medicina estetică, Legacy Med.

Simona Chițac, între delicatețe și mână de fier

Cât de mult te-a transformat scurtul episod politic din viața ta? Te-ai gândit să reintri pe scena politică?

Pe termen lung nu a avut impact. Atunci, pe moment, în 2016, am fost onorată și am intrat în politică foarte hotărâtă. Nu a fost să fie. Am fost tentată în ianuarie anul trecut cu o nouă ofertă, pe care am declinat-o. Îmi place prea mult ce fac acum și îmi place liniștea căminului meu, încât, indiferent cât de mult iubesc oamenii și mi-ar plăcea să mă implic responsabil în societate o pot face, dar în afara politicii.

Simona Chițac are timp liber? Ce îi place ei să facă atunci când nu e la birou?

Încerc să opresc puțin timp liber și pentru mine. Ador să plec. Orice călătorie este o lecție de viață.

Simona Chițac, între delicatețe și mână de fier

Cui ai vrea să mulțumești prin intermediul revistei noastre pentru primul an de activitate? Gânduri pentru cititorii noștri?

1 an de Legacy… 1 an din moștenire. Îi sunt recunoscătoare familiei mele care mi-a oferit o educație aparte, m-a făcut să înțeleg că cine are carte, are parte, și, dacă îmbini asta cu un dram de noroc și curaj, poți reuși orice îți propui. Cititorii revistei sunt cu siguranță oameni frumoși și educați, fiind o revistă de nișă. Le urez o toamnă liniștită, să fie mândri de ei când se bagă la somn noaptea și când se uită dimineața în oglindă. În lupta cu trecerea anilor, nu este nevoie de o baghetă magică, ci doar de medicul potrivit.