Now Reading
Simona Florescu: atitudinea este mai importantă decât un chip perfect

Simona Florescu: atitudinea este mai importantă decât un chip perfect

Simona Florescu este de o frumusețe răpitoare și a reușit să câștige lupta cu timpul. Model de frumusețe pentru tinerele fete, am încercat să pătrundem în universul estetic al Simonei, să aflăm ritualurile pe care le are, intervențiile despre care se poate vorbi și intervențiile pe care și le-ar dori în viitor.

Are Simona Florescu obiceiuri matinale care țin de îngrijirea personală?

Unele da, țin și de îngrijirea personală, o cafea să mă trezesc de-a binelea, un fresh de grapefruit cu lămâie sau o limonadă, apă multă și un duș cu apă rece.

La ce nu ar putea renunța niciodată Simona Florescu, din punct de vedere estetic?

La machiaj. Din adolescență mă fardez și cred că machiajul mi-a protejat cumva tenul de factorii nocivi din natură: soare, vânt, poluare.

Care a fost cea mai dorită procedură / intervenție de medicină estetică pe care ți-ai dorit-o și, ai și reușit să o realizezi?

Mi–am dorit cândva să îmi modific nasul, dar, în timp, am fost sfătuită să renunț pentru că am un nas frumos (așa se spunea). Așa că nu îmi mai doresc. Altfel, alte proceduri nu mi–am dorit și nici nu imi doresc. Mă simt foarte bine în pielea mea și vreau să îmbătrânesc firesc, fără artificii. Cred că, de la o vârstă, prioritățile femeilor trebuie să fie altele în cazul în care au familie și nepoți. Dar, îngrijirea personală trebuie să fie permanentă: hidratare, alimentație sănătoasă și mișcare.

Care este intervenția de chirurgie estetică pe care nu ți-ai face-o niciodată?

Până acum nu m-am gândit la așa ceva. Nu mi-aș pune silicoane.

Cum consideri că ar trebui să îmbătrânească o persoană publică? Să rămână naturală și să îmbrățișeze vârsta fără prea mari transformări sau să îndrăznească proceduri estetice anti-aging, mai mult decât persoanele anonime?

Persoanele publice trebuie să se prezinte impecabil, chiar și atunci când se duc la cumpărături. Să aibă mult mai multă grijă în ceea ce privește aspectul exterior decât cele anonime. Mai multă grijă nu înseamnă neapărat mai multe operații estetice. Prefer să îmbătrânesc natural, dar clar am mare grijă la alimentația sănătoasă: nu excese, nu nopți pierdute și am mare grijă să îmi petrec timpul cu persoane dragi în preajma mea.

Fiica ta este o femeie foarte frumoasă. Ai susținut-o vreodată să apeleze la proceduri estetice injectabile?

Ioana nu și-a dorit vreodată să apeleze la proceduri estetice injectabile, așadar nu a fost cazul, dar, dacă și-ar fi dorit, aș fi încercat să o fac să renunțe.

Există pe wish list-ul tău vreo procedură din medicina estetică? Injectabilă sau chirurgicală?

Nici vorbă.

Cum definește Simona Florescu frumusetea la 40 de ani? Cum definește Simona Florescu frumusețea la 50 de ani?

Coco Chanel este modelul meu de femeie pe care l-am urmat și îl voi urma toată viața. Ea spunea așa: o femeie este fabuloasă la 30 de ani, încântătoare la 40 de ani și irezistibilă pentru tot restul vieții. La 50 de ani, femeia primește fața pe care o merită dacă a știut să aibă grijă de ea până atunci.

Există suficientă educație estetică printre femeile din România? Sau ți se par mai îngrijite și curajoase în a încerca avantajele medicinei estetice pe femeile din țările Europei?

În primul rând, nu urmăresc competiția femeilor care apelează la intervenții estetice pentru că nu am timp, apoi nu aș încuraja apelarea la aceste proceduri / intervenții înainte de 50 de ani. Observ cu dezamăgire că fetele tinere sunt mai interesate și ar trebui să fie sfătuite să lase tinerețea să își urmeze cursul firesc și poate, dacă este cazul, după 50 de ani să se gândească la așa ceva. Educația estetică mai înseamnă și atenția deosebită cu îngrijirea personală, alimentație sănătoasă, sport, mișcare, odihnă, activități plăcute, așa ceva, chiar și un păr curat ajută la curățenia tenului.

Care ar fi, după Simona Florescu, avantajele medicinei estetice?

Sunt convinsă că avantaje există mai ales în cazuri grave, situații critice când nu mai e altceva de făcut. Și apelăm la medicina estetică, chiar și în cazul bărbaților, uite, de pildă, bărbații pot scăpa de alopecie cu ajutorul implantului și mi se pare fantastic.

Crezi că viața de familie îți afectează ca femeie timpul pe care îl aloci îngrijirii personale?

O femeie care se respectă și se prețuiește, trebuie să își facă timp pentru îngrijirea personală, nu neapărat mergând prin saloane, se poate și acasă și chiar nu necesită un buget mare ca să aibă grijă de ea.

Ce sfaturi ai pentru cititorii noștri?

Tot Coco Chanel spunea: nu există femei urâte, există femei neîngrijite sau  leneșe, spre exemplu 30 de minute îți ajung înainte să ieși din casă ca să îți aplici un pic de cremă, puțin fard, o ținută îngrijită și un puf de parfum. Niciodată nu adormiți fără să vă demachiați și nu uitați vreodată: atitudinea este mai importantă decât un chip perfect.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.