Now Reading
Societatea Americană a Chirurgilor Plasticieni dezvăluie impactul COVID-19 și cererile pacienților, care alimentează actualul boom post-pandemic al industriei

Societatea Americană a Chirurgilor Plasticieni dezvăluie impactul COVID-19 și cererile pacienților, care alimentează actualul boom post-pandemic al industriei

asps
Cea mai mare organizație a chirurgilor plasticieni din lume dezvăluie cele mai căutate proceduri din 2020 în timpul pandemiei globale și previzionează anul de recuperare pentru membri

Societatea Americană a Chirurgilor Plasticieni (ASPS) – cea mai mare organizație de chirurgie plastică din lume, reprezentând aproape 8.000 de membri – a publicat rezultatele sondajului anual al organizației, efectuat în anul 2020, împreună cu cercetarea națională a consumatorilor care reflectă tendințele din epoca COVID-19 pentru a ajuta la prezicerea a ceea ce va aduce 2021.

Chirurgii plastici certificați de consiliul societății au raportat că au încetat să efectueze proceduri chirurgicale elective pentru o medie de 8,1 săptămâni în 2020 din cauza COVID-19, sau 15 la sută din an, ceea ce reflectă scăderea numărului total de proceduri efectuate anul trecut.

Sondajul ASPS constată că americanii au avut o atitudine mai pozitivă față de chirurgia plastică în timpul COVID-19.

ASPS a evaluat recent percepțiile americanilor cu privire la chirurgia plastică mai mult de un an în urma pandemiei COVID-19, analizând răspunsurile de la mai mult de 1.000 de femei într-un sondaj național realizat de firma de piață Equation Research, oferind informații despre modul în care consumatorii se simt, în funcție de categorie, tratamentele de top și probabilitatea lor de a urma o procedură de chirurgie plastică.

În timpul pandemiei, 11% dintre femeile chestionate au declarat că sunt mai interesate de chirurgia plastică cosmetică sau de procedurile non-chirurgicale acum decât înainte de COVID-19, iar cifra este chiar mai mare în rândul femeilor care au suferit deja o intervenție chirurgicală sau o procedură – respectiv 24%. De asemenea, 35% dintre femeile care au avut anterior cel puțin o procedură chirurgicală cosmetică sau o procedură minim invazivă intenționează să cheltuiască semnificativ sau ceva mai mult pe tratamente în 2021 decât în ​​2020.

„De mai bine de un an, COVID-19 a limitat în mare măsură oamenii la casele lor în timpul carantinei și a afectat semnificativ aproape fiecare aspect al vieții lor”, spune Lynn Jeffers, MD, MBA, FACS. „Pandemia nu s-a terminat, dar datorită vaccinurilor, un nou normal începe să se definească – iar unele cabinete de chirurgi care au fost închise sau au oferit doar servicii limitate în ultimul an înregistrează o cerere mai mare.”

Creșterea cererii pentru procedurile corporale

În timp ce în primul val de pandemie s-a înregistrat o creștere în ceea ce privește procedurile faciale ca răspuns la o creștere semnificativă a apelurilor Zoom și a timpilor de nefuncționare pentru recuperarea discretă la domiciliu, rezultatele sondajului național arată că bătăile abdominale (22%) și liposucția (17%) sunt printre procedurile de top pe care le caută femeile care sunt extrem sau foarte susceptibile să le ia în considerare ca proceduri în termen de șase luni. Motivul este atribuit fluctuației greutății în timpul carantinei și mai mult timp pentru a lua în considerare procedurile întârziate mult timp din cauza timpului sau a costurilor.

asps chirurgie
Societatea Americană a Chirurgilor Plasticieni dezvăluie impactul COVID-19 și cererile pacienților, care alimentează actualul boom post-pandemic al industriei

Proceduri de top ASPS 2020

Top 5 proceduri chirurgicale cosmetice

În timp ce ASPS a înregistrat o scădere generală de 15% a numărului total de proceduri cosmetice în 2020 din cauza pandemiei COVID-19, scăderea este în mare măsură egală cu cantitatea de timp în care practicile au fost închise – și trei dintre primele 5 proceduri s-au concentrat pe față.

Top 5 proceduri chirurgicale cosmetice efectuate în 2020 au fost:

 1. Rinoplastie (352.555 proceduri)
 2. Blefaroplastie (352.112 proceduri)
 3. Lifting facial (234.374 proceduri)
 4. Liposucție (211.067 proceduri)
 5. Mărirea sânilor (193.073 proceduri)

Top 5 proceduri cosmetice minim invazive

În 2020, procedurile cosmetice minim invazive au scăzut puțin mai mult decât procedurile chirurgicale (16% vs. 14%) în timpul comenzilor de ședere la domiciliu, scăzând pentru prima dată în patru ani.

Injectabilele au continuat să fie cele mai căutate tratamente în 2020. Chirurgii membri ai ASPS au citat o creștere semnificativă a cererii în timpul pandemiei coronavirusului, pacienții actuali dornici să reprogrameze programările ratate de neurotoxină și de umplere, iar pacienții noi motivați pentru prima dată să urmărească minim tratamente faciale invazive pe care le avuseseră în vedere – unele chiar înainte de martie anul trecut.

Printre cele 13,3 milioane de proceduri cosmetice minim invazive efectuate în 2020, primele 5 au fost:

 1. Proceduri cu Botox (4,4 milioane proceduri)
 2. Proceduri faciale cu acid hialuronic (3,4 milioane proceduri)
 3. Proceduri estetice cu laser (997.245 proceduri)
 4. Peeling chimic (931.473 proceduri)
 5. Tratamente IPL (epilări definitive) (827.409 proceduri)

Top 5 proceduri reconstructive

Aproape 7 milioane de proceduri reconstructive au fost efectuate în 2020, în creștere cu 3% în general față de 2019, în ciuda impactului pandemiei globale asupra operațiilor elective. Îndepărtarea tumorii este de departe cea mai comună procedură de chirurgie plastică reconstructivă, cu aproximativ 5,2 milioane de proceduri efectuate.

Top 5 proceduri reconstructive efectuate în 2020 au fost:

 1. Eliminări tumori (5,2 milioane proceduri)
 2. Chirurgie reparatorie (386.710 proceduri)
 3. Diminuarea cicatricilor (263.643 proceduri)
 4. Chirurgie maxilo-facială (256.085 proceduri)
 5. Chirurgia mâinii (206.928 proceduri)

„În timp ce multe proceduri reconstructive au fost prioritare pe măsură ce restricțiile COVID-19 s-au relaxat în toată țara, sunt încurajat că membrii societății au putut să asiste rapid pacienții care au nevoie de aceste intervenții chirurgicale – variind de la îngrijirea arsurilor și a rănilor până la migrenă până la procedurile pediatrice cranio-faciale – pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții”, spune președintele ASPS Joseph E. Losee, MD, FACS, FAAP.

„O preocupare majoră la apariția pandemiei COVID-19 a fost continuarea îngrijirii pacienților reconstructivi”, a spus dr. Losee. „În ciuda provocărilor din anul trecut, pacienții și echipele de îngrijire nu numai că au putut să avanseze cu planurile de proceduri atunci când este considerat sigur, dar, în ceea ce privește reconstrucția sânilor, mai multe femei ca niciodată beneficiază de tehnologiile și tratamentele actuale.”

Societatea Americană a Chirurgilor Plasticieni dezvăluie impactul COVID-19 și cererile pacienților, care alimentează actualul boom post-pandemic al industriei

de plasticsurgery.org

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.