Now Reading
Terapia Vampir beneficiile tratamentului regenerativ cu plasma proprie

Terapia Vampir beneficiile tratamentului regenerativ cu plasma proprie

Procedura de PRP (Platelet Rich Plasma), cunoscută popular sub numele de „terapia vampir”, a devenit un tratament din ce în ce mai cunoscut și mai căutat de pacienți, în ultimii ani.

Terapia Vampir beneficiile tratamentului regenerativ cu plasma proprie

Acest lucru s-a întâmplat și din cauza expunerii persoanelor publice, care au apelat la această procedură și au povestit despre experiența și rezutatele obținute.

Intervenția este una extrem de eficientă și poate avea multiple beneficii atât asupra pielii (întinerește și regenerează pielea, tratează cicatricile postacneice), dar și asupra scalpului și părului (oprește căderea părului și stimulează creșterea și regenerarea).

Care este principiul procedurii?

Terapia vampir este un tratament care folosește propria plasmă a pacientului, bogată în trombocite. Aceasta conține celule și trombocite care, atunci când sunt injectate înapoi în piele, accelerează producția naturală de colagen și elastină, ce vor rejuvena pielea și vor oferi un aspect întinerit.

Cum se realizează terapia vampir?

Procedura este minim invazivă și se realizează printr-un proces etapizat, în cabinetul medicului specialist.

Primul pas este recoltarea unei cantități mici de sânge, cuprinsă între 8 și 20 de ml (în funcție de zona tratată), care se va depozita într-o eprubetă sterilă.

Următorul pas este introducerea eprubetei într-un dispozitiv medical numit centrifugă, care va separa sângele în straturi (globule roșii, globule albe, trombolice și plasmă). Plasma este „ingredientul” care ne interesează cel mai mult pentru a realiza această procedură, pentru că, ultimul dar nu cel din urmă pas presupune reintroducerea plasmei, bogată în trombocite, înapoi în organism, prin mici injectări locale.

Procedura se poate realiza la nivelul feței, gâtului sau a scalpului și, în funcție de nevoile pacientului, pot fi necesare mai multe ședințe.

Beneficiile procedurii

Terapia vampir stimulează producția de colagen și elastină, estompează ridurile fine și regenerează țesuturile. Procedura poate fi efectuată la orice vârstă, pentru că, în afara proprietăților antiaging, reușește să îmbunătățească tonusul, textura și fermitatea pielii. Tratamentul este eficient și în cazul pacienților care au suferit de acnee agresivă, iar în urma acesteia au rămas cu urme sau cicatrici.

Terapia Vampir la nivelul scalpului

Un alt beneficiu extrem de important al acestei intervenții este stoparea căderii părului și stimularea creșterii. Tratamentul este adesea indicat și în cazul pacienților care au ales în prealabil o procedură de implant de păr.

Pentru a obține cele mai bune rezultate sunt necesare, în general, mai multe ședințe, etapizate.

Însă, înainte de toate, o consultație în cadrul clinicii îți va oferi răspunsuri la toate întrebările tale. Aici medicul îți va explica, pas cu pas, cum se realizează procedura, va observa starea de sănătate a pielii/zonei care necesită tratamentul și îți va recomanda numărul optim de ședințe.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.