Now Reading
Toxina Botulinică Poate Fi Benefică pentru Alopecia Androgenetică

Toxina Botulinică Poate Fi Benefică pentru Alopecia Androgenetică

Toxina Botulinică

De dermatologyadvisor.com

Toxina botulinică injectabilă (TB) poate avea potențial ca tratament pentru pacienții cu alopecie androgenetică (AAG), au sugerat cercetătorii într-un comentariu publicat în Journal of Cosmetic Dermatology.

AAG este cea mai comună formă de alopecie, dar singurele tratamente aprobate de FDA pentru tulburare sunt minoxidilul topic la femei și minoxidilul topic și finasterida orală la bărbați. Cu toate acestea, cercetări recente au sugerat că TB injectabil poate fi un posibil tratament adjuvant pentru pacienții cu tulburare.

Modificarea sensibilității la androgeni și predispoziția genetică sunt factori importanți în etiopatogeneza bolii, iar stresul oxidativ și microinflamarea perifoliculară sunt, de asemenea, factori care contribuie. În AAG, zonele chele au niveluri de oxigen mai scăzute decât zonele non-calde, au relatat investigatorii. Deoarece conversia testosteronului în dihidrotestosteron (DHT) are loc într-un mediu cu niveluri scăzute de oxigen, o creștere a aportului de sânge ar reduce hipoxia locală și ar putea fi benefică în AAG, au sugerat investigatorii.

DHT induce producerea factorului de creștere transformant-β1 (TGF-β1) în celulele papilei dermice. TGF-β1 are un rol relevant în debutul AAG, iar antagonizarea acestuia ar putea preveni progresia bolii, potrivit cercetătorilor.

Motivul utilizării TB la pacienții cu AAG ar fi promovarea relaxării mușchilor scalpului, ceea ce ar reduce presiunea musculară pe vasele perforante și ar putea crește fluxul de sânge și oxigen în zonele chele, au observat anchetatorii.

„Prin urmare, ar exista o reducere a DHT tisulară datorită efectului cunoscut sub numele de „spălare ”și, în consecință, ar avea loc mai puțină miniaturizare foliculară, care este considerată principala bază fiziopatologică a acestei boli”, au menționat cercetătorii.

Deoarece bărbații cu AAG s-au dovedit a avea o rigiditate semnificativ mai mare la vârful scalpului în comparație cu alte zone, această rigiditate ar putea fi legată de fibroza promovată de nivelurile crescute de TGF-β1 în locurile afectate de boală. Astfel, injecția TB ar putea inhiba secreția de TGF-β1 din foliculii de păr, ducând la un efect antifibrotic.

Pe măsură ce apar alte mecanisme etiopatogene complementare, apar noi ipoteze pentru a completa terapiile clasice deja aprobate, au comentat cercetătorii. „În acest sens, TB injectabil pare să aibă o rațiune teoretică care susține utilizarea sa pentru a extinde arsenalul terapeutic pentru AAG, deși sunt necesare studii clinice solide pentru a valida dacă rațiunea utilizării sale este confirmată în practica clinică.”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.