Now Reading
Trenduri bărbați în frumusețe

Trenduri bărbați în frumusețe

Trenduri bărbați în frumusețe

De Dr. Fabian Gurău

Cu ceva ani în urmă se considerau tratamentele cosmetice, injectările cu substanțe și chirurgia estetică, ca fiind exclusive doamnelor și domnișoarelor. Însă din anul 2000 și până în prezent numărul bărbaților care recurg la tratamentele de îmbunătățire ale aspectului pielii tenului și nu numai, a crescut cu aproape 375%.

Noul trend în industria esteticii este creșterea numărului de clienți de sex masculin. Sunt luni în care la clinică aveam mai mulți clienți bărbați decât femei. Au fost cândva subiecte tabu tratamentele estetice și bărbații, însă, astăzi ei pun tot mai mult accent pe îngrijirea tenului, fiind un subiect acceptat de societate.

Social media are și a avut, de asemenea un impact foarte puternic atât asupra sexului frumos cât și asupra bărbaților, care își doresc să arate tot mai tineri sau să nu aibă “defecte” ale  tenului. Bărbații sunt tot mai conștiincioși în ceea ce privește aspectul fizic.

Sunt mai multe motive pentru care bărbații apelează la tratamentele non-invazive în defavoarea celorlalte tratamente. Unul dintre motive ar fi că sunt accesibile și cele mai rapide tratamente pentru înlăturarea ridurilor, atât a celor profunde cât și a celor fine. Nu necesită o pregătire în prealabil, iar riscurile unor efecte negative sunt minime. Îți poți readuce tinerețea pielii fără a folosi tratamente chirurgicale.

Mulți oameni cred că tratamentele non-chirurgicale sunt pentru persoanele trecute de vârsta medie, însă acestea se recomandă a fi utilizate încă de la vârste mai tinere. Pielea fiecărei persoane îmbătrânește în ritmul ei, depinde și cât accent punem pe îngrijirea tenului, pe modul de viață sănătoasă, alimentele pe care le consumăm și cel mai important este să folosim crema de protecție solară.

Trenduri bărbați în frumusețe

Tratamentele pe care le recomand bărbaților, sunt și în funcție de problema sau de  nevoia pe care o au. Acestea sunt:

1. Botox

Botoxul este tratamentul cel mai utilizat de către bărbați în prezent, efectul acestuia fiind aproape imediat și poate dura până la 6 luni.

Dysport, Vistabel și Xeomin sunt substanțe folosite în injectarea cu botox, aceste substanțe elimină ridurile atât cele profunde cât și pe cele fine, a celor de expresie, din jurul ochilor, buzelor, de la frunte, sau chiar și a ridurilor ce apar foarte des la bărbați, a celor dintre sprâncene, care sunt uneori foarte adânci.

Un alt motiv pentru care bărbații apelează la injectarea cu botox nu este numai pentru  reducerea/eliminarea ridurilor, este și pentru reducerea excesului de transpirație. Se știe că bărbații transpiră mult mai puternic decât femeile, așadar aceștia apelează la botox și pentru diminuarea transpirației palmelor, la subraț sau chiar a tălpilor. Asemenea tratamentului ridurilor acestea trebuie repetat odată la câteva luni pentru a menține sub control excesul transpirației.

2. Peelingul chimic

Dacă vorbim pe lângă întinerirea pielii, și de cicatrici lăsate de acnee, sau pete de pigmentare, atunci tratamentul pe care îl recomand bărbaților este de a-și face peeling chimic. Acesta poate fi realizat cu diferiți tipi de acizi chimici și în profunzimi diferite, în funcție de gravitatea aspectului tenului. Acest tratament este extraordinar pentru exfolierea pielii moarte, stimulează refacerea colagenului, lasă pielea mult mai fină și elastică, luminată și poate întinerii pielea cu până la 10 ani.

3. Microdermabraziunea:

Acest tratament îl recomand în general bărbaților mai tineri care vor să își păstreze pielea tânără și luminoasă. Microdermabraziunea este ca un “polish” al feței și gâtului, este un tratament non-invaziv, ce elimină celulele moarte ale pielii, exfolierea reduce din liniile fine ale ridurilor, diminuează porii largi, excesul de sebum, tenul recăpătându-și elasticitatea și luminozitatea, cu un aspect mult mai tânăr. Tratamentul poate dura până la 30 de minute, însă este necesar a fi repetat, pentru un rezultat reușit pe termen lung.

4. Derma Fillers:

Și bărbații au început într-un număr foarte mare să utilizeze acidul hialuronic, pentru umplerea liniilor fine ale ridurilor, umplerea pomeților, a cearcănelor și uneori ale buzelor. Este recomandat pentru un efect obținut imediat.

5. IPL-ul

De asemenea un tratament non-invaziv ce corectează problemele tenului, un tratament cu laser infraroșu ce stimulează producerea colagenului. Reduce imperfecțiunile cauzate de îmbătrânirea tenului, cicatricele acneei, probleme ale vaselor capilare și a rozaceei ce pot apărea la nivelul feței. De asemenea acest tratament poate fi folosit și pentru îndepărtarea petelor de pigmentare cât și a părului apărut în zonele nedorite. 

De asemenea, trebuie luat în considerarea și că bărbații produc colagen în cantitate similară asemenea femeilor, așadar deși tipul pielii este diferit de cel al femeilor, aceștia pot apela la tratamente similare non chirurgicale pentru întinerirea aspectului pielii.

Scopul bărbaților atunci când apelează la tratamente faciale non chirurgicale este deseori diferit față de cel al femeilor, aceștia încercând să își păstreze masculinitatea, “asprimea” fizionomiei, însă vor să reducă anii vârstei și micile defecte ce pot apărea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.