Now Reading
Triunghiul tinereţii și rolul volumizării pomeților ȋn estetica facială

Triunghiul tinereţii și rolul volumizării pomeților ȋn estetica facială

Visul tinereții fără bătrânețe și viața fără cearcăne, riduri și imperfecțiunile pe care timpul ni le așterne pe chipuri, fără să ne întrebe – iată de unde pleacă o necesitate a unei ramuri a chirurgiei care își propune să corecteze imperfecțiunile, să remodeleze trăsăturile feţei pornind de la principiile estetice, într-o arhitectură facială care să respecte regulile și ghidurile unanim acceptate, dar, în egală măsură, să se adreseze personalizat unui chip cu trăsături unice.

Triunghiul tinereţii și rolul volumizării pomeților ȋn estetica facială

În domeniul procedurilor antiaging se poate interveni asupra trăsăturilor feței prin intervenții minim invazive, gândite cât mai puțin traumatic, cu beneficiul recuperării rapide, intervenții care să aducă întinerirea feței și să limiteze efectele îmbătrănirii premature.

Dr. Alina Mîtcan, medic specialist chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, ne vorbește despre intervențiile de volumizare a pomeților, proceduri de ultimă generație, menite să restabilească plenitudinea și să elimine atrofia obrajilor din cauza procesului de îmbătrânire prematură.

Volumizarea pometilor se adresează persoanelor care se confruntă cu îmbătrânirea prematură și pierderea volumului din cauza pierderii de grăsime în zona mijlocie a feței.

Persoanele care doresc să aibă mai mult volum în obraji sau pomeții mai pronunțați pot recurge la aceste proceduri, cu bune rezultate ce aduc prospețimea și armonia feței.

Ce opțiuni există pentru mărirea obrajilor?

1. Lipofilling facial: injectarea de grăsime preparată, după recoltarea acesteia din altă zona a corpului pacientului (coapse, abdomen, etc), pentru a adăuga volum obrajilor;

2. Injecții cu acid hialuronic: Aceste materiale de umplere sunt aprobate FDA și sunt fabricate cu acid hialuronic, care este matricea extracelulară proprie a corpului nostru.

3. Implanturile de silicon malare.

Ce presupun intervențiile de volumizare a pomeţilor realizate de medicul estetician?

Volumizarea obrajilor cu grăsime este o procedură ambulatorie, iar pacienții pot merge acasă în aceeași zi. 

În timpul primei consultații se discută cu pacienții opțiunile de anestezie pentru a oferi confort în timpul procedurii. 

Procedurile de volumizare a pomeților se realizează blând, a-traumatic, pacienții având următoarele opțiuni: anestezie locală, anestezie generală sau sedare.

Pentru o procedură de transfer de grăsime, chirurgul face mici incizii pentru a recolta grăsimea fie din abdomen, fie din zonele de flanc și spate, prelucrarea acesteia și distribuirea la nivelul obrajilor. Nu toată grăsimea va supraviețui și poate fi necesară repetarea procedurii, dar cantitatea care supraviețuiește va rămâne pentru totdeauna pe măsură ce grăsimea injectată devine integrată în propriul țesut al corpului.

Injecțiile de umplutură / acid hialuronic includ o vizită în cabinet și poate fi necesar să fie repetate la 8-12 luni.

Injectările se fac pe canula profund pe structurile locale. Ȋnainte se poate aplica o cremă anestezică topică.

Triunghiul tinereţii și rolul volumizării pomeților ȋn estetica facială

Cum decurge recuperarea pacienților după intervențiile de volumizare a pomeților?

Recuperarea după aceste intervenții minim invazive se face rapid si fără durere.

În timpul recuperării, pacienții pot fi ajutați post-procedură prin următoarele metode:

Primesc medicamente pentru a calma durerea și/sau pentru a reduce inflamaţia timp de câteva zile după procedură.

Dacă prezintă unele umflături și vânătăi se pot aplica creme locale pe bază de heparină sau arnică, acestea estompându-se ȋn câteva zile și dispar la maxim 7 zile post procedură. Se poate ţine rece (gheaţă) local ȋn primele zile.

Întoarcerea la muncă și la majoritatea activităților după aceste intervenții se poate realiza relativ repede. Reluați activitățile mai intense după 1-2 săptămâni!

De asemenea, este important și recomandat să dormim cu fața ȋn sus prima saptămână, iar poziția capului în timpul somnului să fie mai sus decât corpul. Recomandăm folosirea a 2 perne.

Evităm sauna, piscina, solar ȋn primele 2 săptămâni!

Evităm masajul profund la nivelul feţei!

Evităm expunerea la soare 5-7 zile post procedură!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.