Now Reading
Viața nu-i un joc al perfecțiunii

Viața nu-i un joc al perfecțiunii

Elena Popescu-Grisogono

de Elena Popescu-Grisogono

Terapeut Theta Healing, Trainer Dezvoltare Personală

Permite liniștii să îți vorbească despre ce este viața. Liniștea nu poate fi descrisă prin cuvinte, dar te îndemn să o cauți și să o asculți.

Viața nu-i un joc al perfecțiunii

La tine în suflet cum este? Permite clipei prezente să fie în viața ta și simte bucuria și iubirea care ești. În spatele gălăgiei și agitației este tăcere, este prea mult zgomot pentru nimic și ai uitat să te auzi, să te observi, să te cauți printre milioane de gânduri și emoții care vin și pleacă. Nu mai știi cine ești și ce vrei, îți aduni puterile să mergi înainte. Da, lași totul în urmă acceptând cu blândețe experiențele trecute, și începi ușor să te regăsești.

În prezența liniștii, găsești iubirea, în absența cuvintelor și a gândurilor simți și mai multă iubire, descoperi o stare. Iubirea se exprimă pe sine în multe feluri. De obicei oamenii se gândesc la iubire ca la iubirea romantică, dar ea este doar o parte minoră a vieții. Sunt multe feluri ale iubirii și acestea umplu experiența noastră de zi cu zi, iubirea ca bunătate, iubirea ca apreciere, iubirea ca admirație, iubirea ca entuziasm, iubirea ca respect, iubirea ca prietenie, iubirea ca loialitate, iubirea ca afecțiune, iubirea ca prețuire. Frica apare în lipsa iubirii, și ne simțim vulnerabili la durere, suferință, și ne confruntăm cu ele în lumea exterioară ceea ce întărește și justifică sentimentele deja existente.

Dăruind iubire dincolo de orice cerință, dăruind iubire liberă de orice legături, neașteptănd nimic în schimb, dăruim iubire fără limită, fără așteptări. Iubirea deschide inima mea, a ta, a celorlalți. Inima iubește indiferent de situație, nu pune condiții, numai mintea face asta. Iubirea nu cere nimic.

Nu căuta răspunsuri, renunță la sentimentele din spatele întrebării și ai să găsești răspunsul în fața ta. Nu trebuie să îl cauți. Mintea privește în direcția greșită, doar inima știe. Probează… Recompensa emoțională va fi diferită. Capacitatea noastră de a iubi este mult peste ceea ce am visat vreodată. Parcurgem orice distanță pentru iubire și facem lucruri pe care nu le-am face niciodată, fără efort, plin de viață.

Când renunțăm la toate tipurile de rezistență și de opunere față de iubire, și la sentimentele negative care blochează iubirea, atunci vom străluci și vom radia iubirea. Iubirea ne transformă viața și este un mod de a fi. Un gând, o emoție, o stare negativă se dizolvă în iubire. Și dacă am începe să ne vedem printr-o ”fereastră” a iubirii, am începe să nu ne mai judecăm, să nu ne mai învinovațim, să nu ne mai victimizăm, doar ne-am accepta și ne-am iubi, înțelegănd că suntem ”limitați” prin credințele și experiențele noastre. Dincolo de agitația lumii și a propriei noastre minți este numai tăcere.

Viața nu-i un joc al perfecțiunii

Elena Popescu-Grisogono

Ne grăbim în viață și în iubire, nu înțelegem că inima are puterea de a iubi fără condiții, de a oferi fără limită.

Ceea ce ținem în noi ne colorează viața. Când vom putea înțelege că nimeni și nimic nu ne poate lua frumusețea interioară, iubirea, bucuria vieții, bunătatea și liniștea sufletului, vom fi pregatiți să renunțăm la toate temerile pentru a putea să prețuim darurile vieții, și vom putea să ne deschidem inima care ne dă curajul și claritatea să ne trăim viața prin propriile valori și splendori sufletești. Simțim libertatea emoțională și ne putem bucura de fiecare clipă a vieții fără constrângeri, sufletul nostru va înflori si căldura inimii va fi simțită de cei care se lasă îmbrățișați și nu numai…

Viața este scurtă; râzi cu nebunie și iubește cu adevărat!

Pe curând…